ODPOWIEDZ
24 y/o
Welkom in Canada
170 cm
Studentka medycyny | Pielęgniarka Mount Sinai Hospital
Awatar użytkownika
Autumn leaves falling down like pieces into place.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona | jej
typ narracji1 osobowy
czas narracjiteraźniejszy
postać
autor

#
16
Magic Pumpkin

Październik to mój najmniej ulubiony miesiąc ze wszystkich. Głównie przez Halloween, które jest odbierane tak, jakby to święto było naprawdę megaważne w naszym istnieniu. Dzieci w szpitalu uwielbiają przebierać się za potwory, a potem latają po całym skrzydle i proszą o cukierki. No, i to jest fajne, ale dalsze atrakcje jak jakieś ścieżki lub strasznie ludzi na podwórku to nie. Imprezy są znośne, zwłaszcza jak odbywają się w naprawdę dobrym towarzystwie. Jednak jeśli spędza się je zupełnie samemu, sprawiają wiele problemów. Głównie jak z tyłu głowy wie się, że coś może mnie wystraszyć na śmierć. Być może dlatego w tym roku, chyba postawię na jakąś imprezę. Nie chcę ponownie spędzać Halloween w pracy, gdzie dzieci będą szaleć. Tak samo nie chcę spędzić go sama, ponieważ moja głowa wyobraża sobie najgorsze możliwe scenariusze. Impreza będzie idealnym wyznacznikiem wszystkiego. Tylko będzie trzeba jakąś znaleźć, tak samo ubranie.
Usiadałam na ławce przed farmą z dyniami, czekając na swojego przyjaciela, którego naprawdę dawno nie widziałam. Można powiedzieć, że to moja wina i jego w sumie też, ponieważ tak jakoś wyszło. Jednak czasem trzeba przerwać ciszę i ponownie pojawić się w jego życiu. Nawet jeśli trochę mu ponarzekam, opowiem dziwne rzeczy i posłucham dzielnie tego, co ma on mi do przekazania.
— No w końcu George, już sądziłam, że mnie wystawiłeś. Mogę przyznać, że się za tobą stęskniłam, wiesz? — Zmrużyłam oczy, udając obrażoną. Jednak no nie lubię długo się obrażać, zwłaszcza na przyjaciół. Bez słowa go przytuliłam, mocno ścisnęłam. Nawet jeśli mu się to nie spodoba – trudno. Jak dobrze wie, za bardzo lubię się przytulać do wszystkich. Dodatkowo mocno tego potrzebuję, ostatnio wszystko jest za szybkie i dziwne w moim życiu. Odsunęłam się od niego, farma nie jest moim ulubionym miejscem. Zapachy zwierząt mnie odrzucają, ale na całe szczęście to tylko farma z dyniami. Może samą wybiorę parę, które postawię w swoim mieszkaniu?
— Ostatni raz, jak byłam na farmie, miałam chyba dziesięć lat. Nie wiedziałam, że jeszcze tutaj wrócę. Masz jakieś plany na Halloween? Ogólnie co mnie ominęło, w twoim życiu. Chcę wiedzieć wszystko — Spytałam zaciekawiona. Ominęłam błoto, nie chcę jeszcze być cała brudna. Zresztą dopiero zaczęła się nasza przygoda w poszukiwaniu dyni.

George Whitcroft
moonlight_13
Wykorzystywanie AI w postach, pospieszanie co do odpisu. Resztę można wspólnie obgadać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „⋆ Po Kanadzie”