ODPOWIEDZ
33 y/o, 169 cm
Archiwistka Riverdale Library
Awatar użytkownika
I broke into a million pieces, and I can't go back
But now I'm seeing all the beauty in the broken glass
The scars are part of me,
Darkness and harmony
My voice without the lies,
This is what it sounds like
Why did I cover up the colors stuck inside my head?
I should've let the jagged edges meet the light instead
Show me what's underneath,
I'll find your harmony
The song we couldn't write,
This is what it sounds like
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiOna/Jej
postać
autor

outfit

Stukot obcasów w pomieszczeniu. Szepty studentów. Zgrzyt włączanych komputerów. Szelest przewracanych kartek. Ktoś coś czytał, ktoś coś wypożyczał. Kilka osób po prostu siedziało i spędzało czas w dowolny sposób.
Szłam właśnie do swego gabinetu. Moje ręce zapełnione były księgami. Miałam za zadanie opracować unikatowość zbiorów, które właśnie dostarczono do biblioteki. Z tego co było mi wiadomo, przyniósł je jakiś czytelnik. Znalazł je w piwnicy. Teoretycznie nic ciekawego i chcieli się nawet tego pozbyć, ale ja postanowiłam dać szansę i im się przyjrzeć. Może znajdę jakieś perełki? Może okażą się warte wystawienia jej szerszej publiczności. Postawiłam książki na swoim biurku. Spojrzałam na swój kostium. Cała byłam w kurzu. Otrzepałam się. Zdmuchnęłam resztki pyłu z okładek. Zaparzyłam sobie zieloną herbatę. Upiłam łyk. Przyjemne ciepło rozniosło się po moim ciele. Włosy upięłam, aby nie przeszkadzały mi w pracy. Włączyłam laptopa, aby móc korzystać ze zbiorów innych bibliotek, również tych poza granicami Kanady.
Zaczęłam od pierwszej księgi. Oprawiona była w skórę. Tytuł był lekko złocony, ale jeszcze nie uległ zniszczeniu. Kartki za to uległy żółknięciu. Przewracałam je powoli, ponieważ lekko odpadały. Spojrzałam na datę wydania. 1943 rok. Nie była stara, ale warto było się z nią zapoznać. Kiedy wgłębiłam się w jej temat, usłyszałam lekkie pukanie.

Caspian Deveraux
Luna
Wszystko do ustalenia, ale nie lubię pospieszania mnie z postami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Toronto Reference Library”