Zablokowany
32 y/o
For good luck!
190 cm
weteran, mechanik samochodowy Scarborough Auto Care
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkishe/her
typ narracjinarracja trzecioosobowa
czas narracjiczas przeszły
postać
autor

Lysander "Sand" Westhall
Christopher Mason
homeprofilebiopermits
Obrazek
data i miejsce urodzenia
21 lipca 1994, Toronto, Kanada
zaimki
on/jego
zawód
weteran, właściciel i mechanik samochodowy
miejsce pracy
Scarborough Auto Care
orientacja
biseksualny
dzielnica mieszkalna
West End, The Junction
pobyt w toronto
od urodzenia, z przerwami
umiejętności
Posiada prawo jazdy na samochód oraz motor. Potrafi całkiem dobrze gotować. Dobrze radzi sobie z naprawą różnego rodzaju sprzętu, jak i samochodów. Lojalny, jeśli tylko dobrze kogoś pozna. Nie toleruje kłamstwa, samemu stawiając na szczerość.
słabości
Miewa napady agresji, z którymi sobie nie radzi. Kiedy się wścieka nie panuje nad własnymi słowami, chcąc zranić drugą osobę jak najbardziej. Ma poważne problemy z zaufaniem i wszędzie doszukuje się spisku. Nie umie w emocjonalne wyrażanie siebie. A na dodatek pieczenie jest dla niego czarną magią, której nie chce zgłębiać. Trochę hipokryta z niego.

Siema Xan!
co u Ciebie słychać? Mam nadzieję, że wszystko w domu jest w porządku. W końcu udało mi się znaleźć chwilę, żeby do Ciebie napisać, bo szczerze powiem, ostatnie tygodnie były prawdziwym kotłem, z którego nie miałem jak wyjść. Pamiętasz, jak zawsze mówiłem, że kiedy skończę szkolenie, będę miał trochę czasu dla siebie? Chyba trochę się pomyliłem. Wczoraj rano dostałem rozkaz wyjazdu, a kilka godzin później siedziałem już w samolocie razem z Alphonsem i Peterem. Nadal nie mogę uwierzyć, że jedziemy na wojnę.
Pierwszy dzień na froncie był… dziwny, serio. Człowiek przez tyle miesięcy uczy się, co robić w takiej sytuacji, ćwiczy różne scenariusze raz po raz w głowie je odtwarzając i słucha instruktorów, ale kiedy naprawdę słyszysz pierwszy wybuch czy prawdziwy strzał, wszystko wydaje się zupełnie inne, jakby nierealne. Nie mam nawet zamiaru kłamać, że się nie bałem. Jasne, że tak, ale z każdą kolejną chwilą człowiek nie ma na to mniej czasu. Strach to ostatnie, czemu należy tutaj ulec.
Nie będę Cię zamęczał każdym szczegółem, żeby Cię bardziej nie stresować, ale trochę przypomina to te wszystkie gry video, a które zdarzało nam się grać. Z tym, że jest bardziej realne. Ale poznałem kilka ciekawych osób. Jeden młodziak ciągle gada i już zdążyłem poznać historię jego życia. Czeka na niego ciężarna narzeczona. Zawsze uważałem, że to trochę egoistyczne zostawiać tak rodzinę, ale ostatecznie ja zostawiłem was.
Postaram się szybko napisać ponownie.
Dbaj o siebie, młody. I nie martw się o mnie bardziej, niż musisz

Lys

(list nigdy nie wysłany)
Zan,
Nie wiem, jak zacząć ten list. Nie wiem nawet czy kiedykolwiek go dostaniesz. nie wiem nawet, gdzie teraz jesteś.
Wpadliśmy w zasadzkę. Jechaliśmy drogą, którą mieliśmy już wcześniej przejeżdżać, więc nikt nie spodziewał się niczego szczególnego. ot, trasa jak trasa. Nagle zaczęli do nas strzelać. Wszystko wydarzyło się tak szybko, chociaż miałem wrażenie, że czas się zatrzymał. Pamiętam krzyki, huki i ludzi próbujących znaleźć jakieś osłonięte miejsce. I tą cholerną decyzję, którą trzeba było podjąć. I dzieciaka, którego nie powinno tam być. A potem nastąpił ten przeraźliwy wybuch.
Nie pamiętam dokładnie, co stało się później. Obudziłem się kawałek dalej, na ziemi. Bolała mnie noga i ręka, a w uszach cały czas mi piszczało. Próbowałem się podnieść, ale nie mogłem. To było jak koszmar, z którego nie mogłem się obudzić. Jeden z chłopaków znalazł mnie i pomógł mi się stamtąd wydostać, tym samym ratując mi życie.
Nie wszyscy mieli takie szczęście. Alphonse i Peter, którzy byli ze mną zginęli. Obaj. Nie ma już Trzech Muszkieterów, zostałem tylko ja. Zabiłem ich. Gdybym podjął inną decyzję, żyliby obaj, wracając do swoich rodzin. Jeszcze tego samego ranka żartowali ze mną i kłócili się o jakieś głupstwo. A kilka godzin później już ich nie było.
Ja przeżyłem, chociaż co to za życie? Lekarz mówi, że będę potrzebował trochę czasu, zanim dojdę do siebie. Dostałem odłamkiem w bark oraz nogę i mam kilka innych ran, ale żyję.
Wrócę do domu jak będę mógł. Trzymaj się tam, Średniaku i nie martw o mnie bardziej, niż to konieczne

Lys

Ciekawostki
- uwielbia kaczki; często można go spotkać nad stawem lub jeziorem, kiedy je dokarmia
- ma napady agresji, z którymi sobie nie radzi; wojna odcisnęła na nim swoje piętno
- jego popisowym daniem jest zapiekanka ziemniaczana z warzywami
- przez dwa lata po powrocie z frontu nie potrafił znaleźć sobie miejsca, ostatecznie przejmując warsztat samochodowy, w którym sam robi jako mechanik
- igra z losem uważając, że skoro przeżył na froncie, przeżyje wszystko
- nie toleruje laktozy, a jej nadmierne spożycie kończy się rewolucjami żołądkowymi
- jego kontakt z rodzicami jest raczej na minimalnym poziomie; z ojcem to w ogóle średnio chce gadać
- ma dwóch młodszych braci, z którymi ma dobry kontakt; bez nich z pewnością wylądowałby w wariatkowie
- na froncie stracił dwóch swoich najlepszych przyjaciół; z Trzech Muszkieterów został tylko jeden
- bomba uszkodziła mu ramię, dlatego pomimo rekonwalescencji nadal ma z nim problemy, co rusz odczuwając dotkliwy ból; nic dziwnego, że uzależnił się od silnych środków przeciwbólowych
- ulubiony alkohol to piwo, tak po męsku
- nie jest fanem słodyczy, znacznie bardziej woli słone przekąski
zgoda na powielanie imienia
nie
zgoda na powielanie pseudonimu
nie
Zgody MG
poziom ingerencji
wysoki
zgoda na śmierć postaci
nie
zgoda na trwałe okaleczenie
tak
zgoda na nieuleczalną chorobę postaci
tak
zgoda na uleczalne urazy postaci
tak
zgoda na utratę majątku postaci
tak
zgoda na utratę posady postaci
tak
Ostatnio zmieniony pt sie 28, 2026 3:51 pm przez Lysander Westhall, łącznie zmieniany 8 razy.
Eve
narracja pierwszoosobowa, nierealne sytuacje, postaci do porzygu idealne
0 y/o
KREATYWNY KOTOROŻEC
0 cm
workin' nine to five what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
typ narracji
czas narracji
postać
autor

Witamy na forum Lysander Westhall
Dobra wiadomość – Twoja karta postaci została zaakceptowana i możemy powitać Cię po tej stronie kanadyjskiej granicy! Przypominamy, że na rozpoczęcie rozgrywki masz 7 dni! W temacie kto zagra? możesz znaleźć użytkowników, którzy chętnie Ci w tym pomogą. Jednocześnie zachęcamy do założenia relacji, kalendarza i informatora. Powodzenia w Toronto!
Zablokowany

Wróć do „gentlemen”