ODPOWIEDZ
29 y/o
For good luck!
170 cm
informatyk (oficjalnie) pracuje zdalnie
Awatar użytkownika
Dzisiejszy program tego nie przewiduje.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracjitrzecia osoba
czas narracjiprzeszły
postać
autor

różni tacy
Bliscy mego brata
STATUS: AKTUALNE | 02.09.
ObrazekObrazek
#wwielkimskrócie #bratnieżyje #znajomibrata #kryminalnezagadki #tajemniczaśmierć
Zivai miała starszego brata, z którym została rozdzielona po trafieniu do systemu rodzin zastępczych. On z nową rodziną zamieszkał w Toronto a ona została wywieziona i zapomniana. Przynajmniej tak sądziła, bo rok temu brat ją odnalazł i śmiał się odezwać licząc na odnowienie kontaktu. Fiji długo się wzbraniała trzymając do niego ogrom urazy aż w końcu zdecydowała się go odwiedzić.
Spakowała wszystko co miała i przybyła do Toronto dowiadując się, że brat zmarł parę dni temu. Pogrzeb odbył się przedwczoraj, zaś klucze do jego domu zostały przekazane w ręce starego właściciela pobliskiego baru.
Fiji mogłaby wrócić „do siebie”. Mogłaby olać wszystko, nie przechodzić żałoby po kimś, kto stał jej się obcy i po prostu żyć dalej, ale zamiast tego postanowiła poznać brata rozmawiając z jego bliskimi.

Prędzej czy później Fiji dowie się, że brat prowadził nielegalne interesy, więc zgłaszających się uprzedzam, że będą wciągnięci lub są już częścią szemranego półświatka.
Ogłoszenie pisane ogólnikowo, bo szczegóły dostosuję i dogadam z osobami chętnymi.
Szukam:

1. Ciebie – współlokatora/ki
Koczujesz w domu mego brata. Nie wiem czemu. Nie wiem, jak płaciłeś/aś za pokój i co Cię łączyło z właścicielem. Jesteś teraz moim problemem, bo prawnie jako siostra prędzej czy później dostanę dom w spadu a Ty zostaniesz z niczym. Możemy toczyć batalię albo możemy się dogadać. Możesz też opowiedzieć mi coś o bracie, którego nie znałam albo głęboko mieć mnie w dupie, bo właśnie przeżywasz żałobę po nim.
Niech fantazja nas poniesie.

2. Ciebie – przyjaciela/ki brata
Właśnie straciłeś/aś bliską osobę aż tu nagle pod Twoimi drzwiami staje kobieta twierdząca, że jest spokrewniona ze zmarłym. Być może wiesz o jej istnieniu. Być może wiesz też o interesach brata Fiji, ale nie chcesz wyznać prawdy, bo boisz się, że również skończysz w grobie. Być może nie masz ochoty z nikim rozmawiać, ale nie masz wyboru, bo Zivia nie odpuszcza i chce znać prawdę, nawet jeśli oznacza to wpakowanie się w spore kłopoty. Z Tobą lub bez Ciebie.

3. Ciebie – dziewczyna/narzeczona brata

Było między wami pięknie aż on nagle zmarł. Nie dowiem się o Tobie od razu. Nie wiem czemu. Być może inni za Tobą nie przepadali lub próbowali Cię chronić. Cokolwiek to było, w końcu do Ciebie docieram i żądam odpowiedzi. Chce znać dokładne okoliczności śmierci brata i czemu sama nie próbujesz dowieść prawdy. Czemu chowasz się po kątach i płaczesz, choć dosięgnęła go niesprawiedliwość. Czemu jeszcze się nie ogarnęłaś (5 dni po jego śmierci).
Ostatnio zmieniony śr wrz 09, 2026 9:40 pm przez Fiji Zivai, łącznie zmieniany 1 raz.
foxy
napiszę, jeśli coś nie będzie mi pasować
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacyne”