ODPOWIEDZ
21 y/o
For good luck!
165 cm
Cukiernik w Kitten and the Bear
Awatar użytkownika
„Kocham gwiazdy zbyt mocno, by bać się nocy”.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

Clementine Thallman
Obrazek
Kto: 1. Clem & Dean
Gdzie: The Fifth social club
Opis: To nie był jej świat. Nie jej bajka ani kredki, więc stojąc na palarni i krzywiąc się za każdym razem, gdy ktoś chuchał jej w twarz, nikotynową chmurą próbowała dodzwonić się do brata. Nerwowo przenosiła ciężar ciała z jednej nogi na drugą i czekała, aż Benji odbierze i uratuje ją z tej imprezy. Z ulgą odetchnęła, gdy po drugiej stronie rozległy się dźwięki świadczące o tym, że ktoś przyłożył urządzenie do ucha. - Benji. Ratuj mnie. Jestem w Fifth social club. Moja koleżanka próbuje mnie zeswatać ze swoim kolegą. Ciągle wyciąga mnie na parkiet i przyciska do siebie. Łazi za mną i próbuje mnie upić. Nogi mnie już bolą i chcę do łóżka... - na jednym wydechu zaczęła marudzić i po chwili umilkła słysząc w słuchawce ten głos... Dean...
Obrazek
Kto: 2.Clem & Robbie
Gdzie: siłownia
Opis: Czemu to zawsze mnie przytrafiają się takie rzeczy?
Powinna od razu wywęszyć tę zasadzkę zaserwowaną jej przez los. Bo kto normalny wstaje z poczuciem, że to idealny dzień na rozpoczęcie zdrowego stylu życia? Nikt. Już od samego początku miała problem, żeby dostać się do budynku. Jeszcze nie zaczęła ćwiczyć, a już zaliczyła drugą wtopę. I to jeszcze przy mężczyźnie, który samym wyglądem odbierał zdolność logicznego myślenia.
Obrazek
Kto: 3.Clem & Jamie
Gdzie: Kitten and the Bear
Opis: - Poradzę sobie. Mam dwóch braci. Oni to bardziej będą przeżywać od ciebie i wcale nie zdziwiłabym się, gdyby koczowali przy jednym stole mnie pilnując. - zażartowała, żeby podnieść na duchu jakoś przyjaciółkę, która dalej wpatrywała się w nią, niepewna co powinna zrobić. - Będziesz żałować, jeśli nie polecisz. A ja będę zła, że nie pracujesz na najwyższych obrotach. Następnym razem, to ty mnie będziesz wyrzucać na urlop. I dostanę znowu zakaz przychodzenia tu na wolnym. - założyła dłonie na biodra, żeby dodać trochę powagi sytuacji i roześmiała się radośnie, gdy stanęła przy muffinkach. Przed wyłożeniem ich na ladę, musiała je jeszcze udekorować.
Obrazek
Kto: 4.Clem & Benji & Albi
Gdzie: Dom
Opis: Z głośno bijącym sercem złapała za nóż i powoli zaczynała zmierzać w kierunku drzwi. Szuranie nie ustępowało, ale była zbyt przestraszona, żeby sprawdzić co to było. Ktoś próbował dostać się do środka?
Teraz już nie miała żadnych oporów. Zgarnęła z blatu telefon i wybrała numer Albiego. Nie odebrał. Później Benji. Nic, cisza. Przez chwilę nawet rozważała Deana, ale ten to nie dałby jej spokoju po takiej akcji. Zresztą i tak pewnie był na imprezie, więc... I wtedy to zobaczyła. Coś dużego poruszyło się na zewnątrz i nawet wywróciło kubeł ze śmieciami. Widziała to coś doskonale przez okno. Przestraszona wypuściła z dłoni telefon oraz nóż. To drugie próbowała złapać w locie, ale jedynie pokaleczyła dłonie, zostawiając plamki własnej krwi na panelach. Cofając się strąciła lampkę z komody, która roztrzaskała się, tworząc jeszcze większy bałagan w salonie. Jak oparzona pognała do swojego pokoju i zaryglowała się od środka w swojej szafie.
Na bank to był ten skinwalker!
Obrazek
Kto: 5.Clem & Cassandra
Gdzie: waterfront park
Opis: Zdezorientowana rozglądała się za przyjaciółką, zerkając pobieżnie na pinezkę, bo Cass wysłała jej swoją lokalizację. Na jej wargi wypłynął delikatny uśmiech, gdy odnalazła swoją zgubę i w podskokach pojawiła się obok dziewczyny, zgrabnie siadając tuż obok niej. Czerwony materiał rozsypał się wokół jej nóg, stanowiąc przepiękny kontrast z intensywną zielenią trawnika. Ona jednak była skupiona na słowach Cassie, której nie widziała już od dobrych kilku dni!
Obrazek
Kto:6. Clem & Billy
Gdzie: podróże po Kanadzie
Opis: Nigdy w życiu nie wyszłaby w takim stroju do miejsca publicznego. Była odważna jedynie w świecie wirtualnym, gdzie jedno kliknięcie mogło usunąć całą tożsamość, którą budowało się na potrzeby drugiej strony. Peruka dodawała tej pewności siebie, że cokolwiek się tutaj stanie na zawsze miało pozostać jako sekret. Tutaj nikt jej nie znał. Nikt oprócz Billa, który z daleka nawoływał ją, zwracając swoją osobą jej uwagę. Odetchnęła z ulgą widząc go całego i zdrowego. Sama trochę obawiała się drogi, albo tego, że ta cała impreza będzie jakimś pretekstem dla mordercy, żeby przywołać większą grupę do lasu. Jednak nie była w stanie sobie tego odpuścić.
Obrazek
Kto: 7.Clem & Robbie
Gdzie: powrót z Kitten do domu
Opis: - Jesteś... - zbliżała się powoli niczym wystraszone zwierzątko, które mógł spłoszyć najmniejszy ruch. Stanęła przed nim ostrożnie i wspięła się na palce, żeby złożyć na jego policzku delikatny pocałunek. - I jeszcze nie uciekłeś z krzykiem. - odsunęła się, robiąc krok do tyłu. - Mówiłam, że okropnie wyglądam. Ostrzegałam cię. - Nie potrafiła wyczytać z jego twarzy absolutnie nic. Świetnie, to był już koniec. Zdecydowanie wolała wersję, w której odrzucił ją przez jej wiek. Ta sytuacja była znacznie bardziej żenująca.
Obrazek
Kto: 8.Clem & Robbie
Gdzie: Dom Robbie
Opis: - Czyli to tak mieszka dorosły mężczyzna? Gdzie jest haczyk? - rozbawiony ton świadczył o tym, że żartowała. Jednak w swoich myślach doszukiwała się jakichś wad. Może mieszkał z rodzicami? Teoretycznie nie był to red flag, ale nie musiała mieć więcej doświadczenia, żeby wiedzieć jak niektóre kobiety konkurowały z potencjalnymi partnerkami syna. A skoro nie miał żony, ani dzieci... To może to było przeszkodą... Zdecydowanie zbyt dużo myślała. Analizowała. Bracia zabiliby ją za tak śmiałe gesty i decyzje. Przyjechała do domu mężczyzny, którego widziała może trzy razy? I to w środku nocy...
Obrazek
Kto: 9.Clem & Cassandra
Gdzie: Dom Cassie
Opis: - Ty wiesz coś, prawda? - zapytała cicho z tym smutkiem w głosie. Nie była idiotką. Znała Cass niemal od dziecka i od razu mogła wyczytać to z jej mimiki, że sprawa miała drugie dno. Nigdy jej to nie przeszkadzało. Ona i Albi mieli swoją historię, do której ona nie miała wstępu, ale dzisiaj... To bolało. Czuła się odsunięta na dalszy plan, przekonana, że dla każdego byłoby lepiej gdyby po prostu zniknęła. Gdyby przyjęła zaistniałą sytuację, tak jak się przedstawiała i nikomu nie truła dupy.
Obrazek
Kto: 10.Clem & Dean
Gdzie: Dom
Opis: - Dean?! - opakowanie wysunęło się z jej rąk, gdy mimowolnie spojrzała w kierunku mężczyzny. Rozchyliła usta, zerkając w dół na jego... O mój Boże... Odwróciła się do niego plecami, ale ten ruch na niewiele się zdał, bo dalej miała dobry widok na niego w lustrze. - Co ty tu robisz? - zapytała i cicho przeklęła pod nosem, zdając sobie sprawę, że nie może teraz uciec. Musiała odzyskać ten przeklęty pilocik.
Obrazek
Kto: 11.Clem & Madox
Gdzie: retro
Opis: Pisk wyrwał się z jej ust, gdy nagle mężczyzna wciągnął ją do tego zaułka i przyparł do ściany. Zgwałci ją? Okradnie? Wszystkie najczarniejsze scenariusze przeszły jej przez myśl, ale tego... Tego się nie spodziewała. Gorączkowo rozglądała się na boki. Dwóch ochroniarzy, którzy w jednym bicepsie mieli więcej mięśni niż niejeden kulturysta. I on...
A co jeśli wezmą ją za wspólniczkę?
Obrazek
Kto: 12.Clem & Jamie
Gdzie: Kitten
Opis: - Kochanie... - zaczęła łagodnie i porwała w swoje ramiona ciemnowłosą. Nie musiała nic mówić. Głaskała ją w uspokajającym geście po włoskach i tuliła mocno do siebie. Była tutaj dla niej, jeśli chciała wyrzucić z siebie te negatywne emocje. Nie powinna tego trzymać w sobie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „kalendarze”