26 y/o
Mark your calendar for Canada Day
175 cm
pomoc kuchenna Messini Authentic Gyros
Awatar użytkownika
I'm about to lose it, but I'm doing fine
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkimów mi ładnie
typ narracjitrzecia osoba
czas narracjiprzeszły
postać
autor

Sam nie do końca wiedział co się stało, jeśli miał być zupełnie szczery. W jednym momencie zaczepnie łapał za słówka przystojnego obcokrajowca z którym pracował, może nawet oddawał się jakiemuś szczeniackiemu flirtowi i dłuższym spojrzeniom.. W następnym wszystko pociemniało, tracił czucie w całym ciele i nie mógł oddychać. Wycofał się do samego kąta blatów, kolejne dwa kroki, tam poddał się temu, czego jego ciało wymagało, przykucając, zwijając się w sobie tak, że prawie schował głowę między kolanami, zasłaniając ją dłońmi. Palce mocno zacisnęły się we własnych włosach, kiedy nadal walczył o oddech, piszczenie w uszach pozwalało jedynie zarejestrować, że mężczyzna po drugiej stronie kuchni coś mówił.

Kiedy wytrzeźwiał tak naprawdę po raz pierwszy, na odwyku, miesiące wstecz, nie sądził, że chował tak wiele nieprzyjemnych wspomnień w niekończącym się cugu. Jego ekstrawertyczna natura, wieczny uśmiech, absolutne uwielbienie do poznawania nowych ludzi i miłość do tańca dawały mu zwykle całkiem sporo uwagi. Darmowe drinki, nowi znajomi których imion zapominał w ułamku sekundy, czasami osoby obu płci, których odwzajemniane zainteresowanie sprawiało, że lądowali w bliżej nieokreślonym gdzieś, by oddać się dorosłym zabawom. To było okay, to pamiętał przelotnie, zwykle bez jakichś szczególnych fajerwerków, czasami z lekkim grymasem, kiedy wspomnienie wydawało się żałosne.. Przypomniał sobie również kilka sytuacji w których wcale nie chciał brać udziału. Małe urywki bez kontekstu. Duża, szorstka dłoń przytrzymująca go w miejscu, silne dłonie sprawiające ból, kiedy próbował się odsunąć, głodne pocałunki których nie chciał oddawać. Bo prowokował. Bo flirtował. Bo był za bardzo do przodu, jakby to usprawiedliwiało branie bez pytania, albo branie, gdy wyraźnie mówił "nie". Bolało. Wspomnienie bolało. Brzydziło. Przywoływało wstyd i sprawiało, że czuł się obrzydliwie brudny. Jego własna wina. Sam sobie zasłużył. Dostał o co się prosił.

Nie słyszał. Nie widział. Nie czuł. Zmagał się z łapaniem oddechu drżąc, łzy przeciskały się przez zaciśnięte powieki. Nie mógł oddychać. Panikował jeszcze bardziej, płuca próbowały zaciągnąć powietrze za bardzo, nie dając miejsca na wydech. Chciał umrzeć. Naprawdę i szczerze, każdej pierdolonej minuty każdego dnia, a jedyne miejsce, gdzie względnie funkcjonował, to ta kuchnia. Miał w niej miejsce, miał rolę, wszystko było na swoim miejscu, a problem zaczynał się, kiedy opuszczał mury budynku. Nie chciał. Nie mógł. Nie dawał rady. Dłonie przesunęły się na jego własny kark i wyższą część pleców, drapiąc przez koszulkę, szukając jakiegokolwiek ujścia dla hektolitrów czarnej rozpaczy, której nijak nie mógł się pozbyć. Chciał się rozszarpać na strzępy, wyrwać własne serce przez plecy, jebać bałagan i konsekwencje... Ale nie mógł. Nie dało się. Był zmuszony żyć i oddychać. Bezsensowny, marnujący tlen, śmieć. Zużyty i nie nadający się do niczego.

Apatia i chłodna pustka powoli zastępowała hałaśliwy napad paniki. Obmywała go jak chłodna woda, zalewając stopniowo od czubka głowy, przez ramiona, do koniuszków palców, potem przez brzuch i biodra aż do palców stóp. Zmęczenie. Przejmujące psychiczne zmęczenie, znacznie bardziej dobitne niż to fizyczne sprawiło, że klapnął ciężko na podłodze, opierając się plecami o metalowe drzwiczki pod blatem, odchylając na moment głowę, łapiąc kilka głębokich wdechów. Koniec zjawiska. Nie chciał nawet otwierać oczu, pociągając nosem, bojąc się, że nadal tam był i że już zawsze będzie patrzył na niego jak na kruchą porcelanę gotową rozpaść się w każdym momencie.

emptiness
LemonSpice
none
37 y/o
For good luck!
180 cm
szef kuchni Messini Authentic Gyros
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
czas narracjiprzeszły
postać
autor

Diego nie ruszył się z miejsca.
Stał tam, gdzie kazał mu własny instynkt przetrwania, wciśnięty plecami w stalowy blat po drugiej stronie przejścia. Patrzył, jak Bennett osuwa się na ziemię, jak kurczy się w tym ciasnym kącie pod szafkami i jak desperacko, niemal boleśnie wbija palce we własne włosy. Każdy stłumiony dźwięk, każde płytkie szarpnięcie klatki piersiowej młodszego kucharza uderzało w Castillo z siłą, której kompletnie się po sobie nie spodziewał.

W gastronomii widzi się różne rzeczy — ludzi pijanych, zaćpanych, załamanych, wściekłych. Ale Diego po raz pierwszy od bardzo długiego czasu poczuł, że kompletnie nie wie, co robić. Ta bezradność paliła go od środka żywym ogniem.
Kiedy najgorsza fala paniki zaczęła w końcu odpływać z ciała Lexiego, ustępując miejsca tej ciężkiej, lodowatej apatii, w kuchni znów zrobiło się potwornie cicho. Bennett usiadł prosto na kafelkach, bezwładny, wycieńczony i z zamkniętymi oczami. Wyglądał, jakby właśnie stoczył walkę o życie — i w gruncie rzeczy dokładnie tak było.
Diego powoli, bardzo ostrożnie opuścił uniesione dłonie. Zrobił głęboki, cichy wdech, starając się zrzucić z siebie paraliżujące napięcie, by jego własne ciało nie wysyłało żadnych sygnałów agresji.

Nie podszedł do niego jak szef. Nie podszedł też jak facet, który jeszcze kilka minut temu pozwalał sobie na dwuznaczne mruknięcia w ciemności. Zrobił kilka wolnych, ciężkich kroków, dając o sobie znać szuraniem butów o podłogę, po czym... usiadł. Nie tuż obok, nie w przestrzeni osobistej Lexiego, ale na przeciwległym kafelku, opierając się plecami o tę samą linię szafek, kilka stóp dalej. Podciągnął jedno kolano, opierając na nim przedramię.
Już.. — odezwał się. Jego głos był teraz zupełnie inny. Niski, wyprany z jakichkolwiek filtrów, podszyty surowym, głębokim zmęczeniem i czymś, co brzmiało jak bezbrzeżny smutek. — Jesteś tutaj. Na podłodze w kuchni. Nikogo tu nie ma, Bennett. Tylko ty i ja. - przez chwilę patrzył na ślady po łzach i na to, jak kurczowo wciąż trzymał się resztek sił.
Przepraszam — powtórzył ciszej, a to słowo brzmiało w jego ustach nienaturalnie, jakby rzadko go używał. — Przekroczyłem granicę. Chciałem... sam nie wiem, co chciałem. Głupio zagrać. Nie powinienem był cię tak osaczać. - wyciągnął z kieszeni spodni czystą, bawełnianą ściereczkę do naczyń — nawyk, który miał każdy kucharz — i bezgłośnie położył ją na podłodze w połowie drogi między nimi, przesuwając ją lekko palcami w stronę Lexiego.
Nie patrzę na ciebie jak na szkło, mały. Patrzę na faceta, który miał dzisiaj cholernie ciężki dzień i który właśnie udowodnił mi, że pod tym całym pyskatym pancerzem chowa coś bolesnego. — Diego odwrócił na chwilę głowę, spoglądając w przestrzeń ciemnej sali restauracyjnej za nimi. — Nie musisz mi nic mówić. Ani teraz, ani nigdy. Ale nie zamierzam cię tu zostawić samego na tej podłodze. Siedź sobie, ile chcesz. - i z tymi słowami, wyprostował się na swoim miejscu, odchylając głowę, by oprzeć jej tył o metalową szafkę.

gall anonim
26 y/o
Mark your calendar for Canada Day
175 cm
pomoc kuchenna Messini Authentic Gyros
Awatar użytkownika
I'm about to lose it, but I'm doing fine
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkimów mi ładnie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

Secrets ahead, shh

Ukrywanie treści: włączone
Hidebb Message Hidden Description
LemonSpice
none
37 y/o
For good luck!
180 cm
szef kuchni Messini Authentic Gyros
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
czas narracjiprzeszły
postać
autor

trigger warning
suicide prevention
(Srikret, Limonka :/)

Diego nie poruszył się, kiedy Lexie wspomniał o pocałunku. Przyjął to uderzenie w absolutnej, kamiennej ciszy, choć mięsień na jego szczęce drgnął gwałtownie. Przez krótką chwilę, patrząc na podłogę między nimi, Castillo zmagał się z falą surowego poczucia winy, które boleśnie uciskało mu klatkę piersiową. Słowa młodszego kucharza o tym, że „byłby z tym okay”, wisiały w powietrzu jak gorzka, spóźniona prawda, która teraz nie miała już najmniejszego znaczenia.
Ale całe to osobiste napięcie wyparowało w ułamku sekundy, gdy puste spojrzenie Lexiego oparło się o ścianę, a z jego ust popłynęły kolejne zdania.

Monotonny, wyprany z jakichkolwiek emocji głos chłopaka ciął gęstą ciszę kuchni niczym precyzyjny, lodowaty skalpel. Szczegóły – trucizna, niszczenie dowodu, pociąg, masowy grób – uderzały w Diego jeden po drugim, sprawiając, że krew w jego żyłach niemal zamarzła. To nie był pijacki bełkot ani dramatyczne wołanie o uwagę, jakie słyszał od Bennetta wcześniej. To była przerażająca, chłodna kalkulacja człowieka, który stał już jedną nogą nad przepaścią i po prostu opisywał widok w dół.
Diego powoli przeniósł na niego wzrok. Jego ciemne oczy, zazwyczaj tak twarde i nieprzeniknione, teraz były szerokie, pełne głębokiego, paraliżującego niepokoju. Przez dłuższą chwilę nie potrafił wykrztusić ani słowa, czując, jak w gardle rośnie mu ciężka, dławiąca gula. Docierało do niego, jak potwornie głębokie było dno, o które ten chłopak codziennie się obijał, podczas gdy wszyscy dookoła widzieli tylko bezczelnego, pyskatego dzieciaka w za dużych ciuchach.
Odetchnął powoli, zmuszając swój własny system do powrotu na ziemię. Nie mógł panikować. Jeśli teraz pęknie, Lexie zamknie się w sobie już na zawsze.
Lexie... — zaczął. Jego głos drgnął na tym jednym słowie, tracąc całą swoją szorstkość, stając się cichym, ochrypłym szeptem.

Ostrożnie, bardzo powoli, jakby zbliżał się do rannego, dzikiego zwierzęcia, Diego przesunął się po kafelkach o te kilka stóp. Nie naruszył drastycznie jego przestrzeni, ale skrócił dystans na tyle, by usiąść ramię w ramię, opierając się o te same metalowe drzwiczki. Nie dotknął go, ale chłopak mógł znowu poczuć bliskość jego ramienia, stałą i bezpieczną.
Popatrz na mnie. Proszę, odwróć głowę i popatrz na mnie — poprosił cicho, a w jego głosie potężna, desperacka szczerość. Czekał cierpliwie, aż Lexie oderwie wzrok od tamtego pieprzonego kafelka.
To, co teraz powiedziałeś... to nie jest coś, co powinieneś nosić sam w głowie. Ani minuty dłużej — mówił dalej, a jego głos odzyskiwał tę stabilną, głęboką siłę, choć wciąż podszyty był ogromnym przejęciem. — Rozumiem, że jesteś potwornie zmęczony. Słyszę to. I słyszę, jak bardzo ci ciężko. Ale nie pozwolę ci zniknąć. Nie w ten sposób. I nie w jakimś pieprzonym pociągu jako John Doe. Twoje życie ma cholerne znaczenie, nawet jeśli ty teraz widzisz w nim tylko ciemność.

Diego zacisnął dłoń na własnym kolanie, walcząc z emocjami.
Nie jestem terapeutą, nie mam pojęcia, jak naprawić to, co pękło w środku, ale nie zostawię cię z tym samego. Odwiozę cię i jeśli będziesz chciał, posiedzę z tobą całą noc. Ale jutro, Lexie... jutro usiądziemy i znajdziemy kogoś, kto potrafi ci pomóc. Profesjonalistę. Lekarza. Kogoś, kto wyciągnie cię z tego bagna, bo sam tego nie uciągniesz, a ja nie zamierzam patrzeć, jak toniesz. Masz wokół siebie ludzi, którzy cię złapią. Ja cię złapię, słyszysz? - wyciągnął powoli dłoń, kładąc ją na podłodze tuż obok dłoni Lexiego, zostawiając mu wybór, czy chce ten dotyk przyjąć. — Nie musisz być silny. Po prostu... pozwól sobie pomóc. Proszę. - nie mógł mieć go na sumieniu, nie mógł pozwolić, by ten chłopak o bezczelnym uśmiechu i ogromnym sercu po prostu przestał być.

gall anonim
ODPOWIEDZ

Wróć do „Messini Authentic Gyros”