ODPOWIEDZ
26 y/o
For good luck!
166 cm
workin' nine to five what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
sweet tea in the summer
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracjipierwszoosobowy
czas narracjiteraźniejszy
postać
autor

#
04
iconic by mistake

Początkowo nie chciałam zawracać głowy dla Cassie, ponieważ ma swoje życie prywatne. Jednak kiedy potrzebna jest mi rada związana z ubraniami, zawsze mogę na nią liczyć. Nie raz uratowała moją sytuację, kiedy musiałam udać się na jakieś ważne spotkanie. Teraz jest podobnie, zbliża się występ mojej małej córeczki. Może trochę przesadzam, ale chodzi do prywatnego przedszkola. Tam rodzice podchodzą do normalnych spraw… no dość sztywno. Trudno jest mi się tam dopasować, zwłaszcza jak wokół mnie mieszkają normalne osoby, które nie patrzą na ilość kasy. Najchętniej wysłałabym ją do normalnego przedszkola, ale, w tym ma dużo dodatkowych zajęć, które ona uwielbia. Znajomych w sumie też i jakoś muszę to wszystko dzielnie znieść.
— Nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak oni patrzą na to, co się nosi. Raz przyszłam w dresach, ponieważ wracałam z pracy. Gdyby ich wzrok mógłby zabić, już bym nie żyła — Wywróciłam oczami, przypominając sobie całą daną sytuację. Raczej nie była ona za przyjemna, mogę wręcz powiedzieć niezręczna. Nie chcę, aby rodzice zakazali zabawy z Maddie, ponieważ jej matka nie ubrała się odpowiednio. Sięgnęłam po kubek z kawą i napiłam się jej dość szybko. Kofeina dobrze na mnie działa, zwłaszcza jak mam skupić się na myśleniu. Nie sprawia mi przyjemność jej picia, ale czasem potrzebuję dodatkowej kofeiny w swoim organizmie. To miejsce wydaje się odpowiednie, ma prawie wszystko. Dla Maddie też chcę coś jeszcze dodatkowego ogarnąć, dla niej ubrań nigdy dość. Zwłaszcza jak zaczęła się ostatnio interesować modą i ubiera swoją lalkę w różne ubranka, które zaskoczoną nawet i mnie. Nawet nie wiem, kto to kupił, ale pewnie mój brat lub rodzice.
— Sądzisz, że powinnam postawić na elegancję, czy luźniejsza, ale z gracją ubrania? — Cassie zna się o wiele lepiej na modzie, wie też co teraz jest na modzie. Ja raczej stawiam na wygodne ubrania, które mogę włożyć i nikt mnie po nich nie ocenia. Jednak na tamte miejsce, muszę przygotować coś zupełnie innego, ubrania, jakie noszę tylko na jakieś ważne momenty. A występ małej jest w sumie ważny, naprawdę ważny.

Cassiopeia Deveraux
moonlight_13
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bayview Village”