34 y/o, 171 cm
koronerka toronto police service
Awatar użytkownika
bozia dała piękną gębę - nie moja wina
lubią mnie też te zajęte - twoja dziewczyna
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

duncan holloway pisze: czw wrz 18, 2025 8:55 am duncan nie ma na tyle silnej pozycji, aby powstrzymać innych dziennikarzy. jasne, może rzucić obojętnie, że nic w tej sprawie nie jest ciekawe, ale to tylko umowa; inni mogą ją zignorować. w praktyce ciężko zablokować wszystkich. i skoro była niemal ofiarą mordercy, to sprawa na pewno żyje swoim życiem. można jednak użyć ekskluzywy z powodu bezpieczeństwa. zaylee i policja mogą poprosić redakcję duncana o chwilowe wstrzymanie publikacji dla bezpieczeństwa śledztwa. embargo to powszechna praktyka, a podanie go jako dla bezpieczeństwa życia brzmi wiarygodnie, chociaż też daj znać, bo nie znam szczegółów tej sprawy i tego, jak ją widzisz/masz rozegraną
tu jest sporo do opowiadania, więc więcej detali sprzedam, jak ustawimy się na jaką grę. w każdym razie mogło tak być. może nie sama zaylee, a jej narzeczona, która jest detektywką, ze względu na jej stan psychiczny, poprosiła redakcję duncana o chwilowe wstrzymanie publikacji. wprawdzie sprawca został złapany, ale wszystko jest świeże i wciąż niepewne, co na pewno nakręca pismaków, a zee potrzebuje spokoju podczas rekonwalescencji. mówisz, że duncan nie ma na tyle silnej pozycji, ale "w tej sprawie nie ma nic ciekawego" w niektórych przypadkach poskutkowało, a to zawsze nieco spokojniejsza głowa. duncan holloway
bubek
nie lubię postów z ai, postów o niczym, jak ktoś nie pcha fabuły do przodu
32 y/o, 165 cm
hakerka i informatyczka dla Toronto Police Service
Awatar użytkownika
My life was a storm since I was born
How could I fear any hurricane?
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkijakikolwiek
postać
autor

duncan holloway pisze: śr wrz 17, 2025 6:32 pm cudownie! *_* skoro helena jest hakerką, co powiesz na bardzo on-the-nose rozpoczęcie znajomości? a mianowicie biały królik? mogła się do niego odezwać po tym, jak zaczął drążyć w sprawie, której policja nie mogła cisnąć dalej z wielu powodów (ograniczenie przez prawo, zbyt silna pozycja winnego, obojętność społeczna). skoro, tak jak mówisz, helena jest zdolna do przekroczenia granic prawa w imię dobra, nie jest to aż tak kuriozalny scenariusz. duncan ma środki, dzięki którym może w niektórych polach więcej aniżeli funkcjonariusze policji i potrafi je dobrze wykorzystać. aktualnie też mógłby się do niej odezwać i poprosić o pomoc. do teraz nigdy się nie widzieli, a jedyny kontakt, jaki utrzymują, jest sieciowy. co Ty na to? @helena peregrine
jestem absolutnie za! scenariusz w ogóle nie jest kuriozalny, zwłaszcza że granice prawa dla Heleny to jedynie delikatne sugestie. :hihi: Helena mogła na przykład znaleźć ślady jakiejś nieprzyjemnej działalności w sieci (może handel ludźmi albo bronią? dowody na to, że jakiś znamienny lokalny biznes to pralnia brudnych pieniędzy? opcji jest sporo) i nazbierać trochę dowodów, a gdy jej anonimowy tip nie został poważnie potraktowany na policji, zaczęła szukać sojuszników poza nią. jedyny warunek, jaki miałaby dla tej współpracy, to że jakiekolwiek jej działania zostają przemilczane w artykule i nikt ma nie mieć pojęcia o tym, że Duncan miał pomoc przy rozwiązywaniu sprawy, nawet jeśli sam nie znał jej tożsamości. trzeba tylko przekminić, jaka sprawa skłoni ich do ponownej współpracy i spotkania na żywo
echo
AI, brak inicjatywy, wątki nierozwijające postaci
31 y/o, 170 cm
Piszę dla The Globe and The Mail
Awatar użytkownika
I’ve got 99 problems and some wine to ignore them all
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
postać
autor

Podoba mi się! Przez ostatnie dwa lata nie było jej w Toronto i Duncan mógł zdać sobię sprawę, że nawet trochę tesknił za upierdliwą Ellery? :D Jej pewnie też brakowało tej ich rywalizacji.
co powiesz na spotkanie przy kawie, ale w kilka minut przed konferencją prasową komendanta odnośnie zaginięcia małej teresy wheeler?

Piszę się!

duncan holloway
P.
Pustych zdań, które nic nie wnoszą i dziwnych metafor O.o
31 y/o, 181 cm
reporter śledczy toronto sun
Awatar użytkownika
those who walk this path do not lament their solitude for they understand that it is not loneliness but freedom. a freedom that allows them to exist without compromise.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimki
postać
autor

jak o tym więcej myślę, to sądzę, że to też mogła być prośba do samego duncana. do redakcji też, ale on sam może pisał o sprawie i przez powiązania z zaylee przesunął czas publikacji. i wtedy tak bym to powiązała z nim bezpośrednio. mógł wyprosić wydawcę i tak się to przyczyniło w tym wypadku. jeśli chcesz, możemy nawet rozegrać rozmowę na ten temat, gdzie panna miller go o to by poprosiła. oczywiście, jeśli Ci to odpowiada czasowo i logistycznie zaylee miller

oczywiście - źródło nie musi być podane i zapewne nawet jest to dla duncana oczywiste, że chroni swoich informatorów. aktualnie holloway pracuje nad sprawą zaginięcia dziewczynki sprzed paru dni, o której zrobiło się głośno. w poszukiwania i wsparcie rodziny mógł wmieszać się jeden z polityków, który sponsorował kampanie wyborcze i miał „fundację” wspierającą dzieci. teresa była jednym z dzieci wytypowanych do „programu wyrównawczego” – miała dostać stypendium i darmowe zajęcia sportowe sponsorowane przez fundację. zaginęła tuż po tym, jak jej matka podpisała zgodę na udział córki. helena mogła odkryć, że w serwerach fundacji istnieją „niewidoczne” dokumenty: listy dzieci, raporty psychologiczne, dane adresowe. teresa wheeler figuruje w jednej z takich list. a skoro w sprawę zamieszana jest wielka szyszka, sieć nie jest bezpiecznym miejscem do przekazywania podobnych informacji. stąd musieliby się spotkać osobiście. co sądzisz? helena peregrine

to jesteśmy umówione! poniedziałek mam dopiero wolny, więc mogę zacząć, chyba że masz luźne przebiegi w weekend to zapraszam Mabel Ellery
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
For good luck!
drove it like you stole it.
32 y/o, 165 cm
hakerka i informatyczka dla Toronto Police Service
Awatar użytkownika
My life was a storm since I was born
How could I fear any hurricane?
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkijakikolwiek
postać
autor

jak najbardziej jestem za! mogę nam zacząć grę na dniach, jeśli masz ochotę duncan holloway
echo
AI, brak inicjatywy, wątki nierozwijające postaci
31 y/o, 181 cm
reporter śledczy toronto sun
Awatar użytkownika
those who walk this path do not lament their solitude for they understand that it is not loneliness but freedom. a freedom that allows them to exist without compromise.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimki
postać
autor

oczywiście, że mam! czekam w takim układzie *_* helena peregrine
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
For good luck!
drove it like you stole it.
ODPOWIEDZ

Wróć do „relacje”