✿ straszne uczulenie na orzechy i brzoskwinie.
❀ od siódmego roku życia boi się klaunów, a od małego ciemności i zamkniętych pomieszczeń, dlatego pomimo bycia młodym dorosłym, ciągle śpi z małym światłem, jak i przy otwartych drzwiach.
✿ kocha zwierzęta, nie może patrzeć, gdy ktoś je krzywdzi. Dumna posiadaczka psa rasy kundelek, którego kiedyś znalazła przywiązanego do drzewa.
❀ od ponad roku jest wolontariuszką w PETA oraz Greenpeace.
✿ posiada kilka szczurków, które ktoś kiedyś
❀ jeśli tak na to wszystko spojrzeć, to wyrosła z niej mała aktywistka, która patrzy z pogardą na te wszystkie wielkie korpo, które nagminnie niszczą środowisko, czy łamią podstawowe prawa człowieka. Ostatni jednak zaczęła pracować w pewnej firmie, która tworzy odnawialne źródła energii.
✿ weganka z wyboru, jednak nie studentka prawa…
❀ w wolnych chwilach zbyt długo przesiaduje na przeróżnych grupach, forach dyskusyjnych i innych redditach. Zazwyczaj używa tam nicku „Oxygen”. Owszem! Ucieka w świat internetu z racji problemów w nawiązywaniu kontaktów międzyludzkich.
✿ niestety rówieśnicy uważają ją zazwyczaj za dziwaczkę, przez co bywam to czasami smutne, bo nie starają się nawet zrozumieć jej strony rozumowania – jej punktu widzenia.
❀ wbrew pozorom, gdy jej kontakty z rówieśnikami cierpią, tak kontakt z „przyszłą inteligencją”, jest o wiele lepszy. Nie wszyscy imprezują na studiach, zdarza się im ją zaciekawić swoimi poglądami, czy po prostu słuchają również często, tego, co ona mówi.
✿ od małego ma dziwną manię rozbierania rzeczy na czynniki pierwsze; przez co dochodzi często do rozmów na ten temat z rodzicami, ale głównie wtedy, gdy nie umie czegoś przywrócić do pierwotnego stanu.
❀ jak można się zatem, domyślić jest bardziej umysłem ścisłym, niż humanistycznym. Dlatego zwą ją „geniuszem” od ścisłych, a „idiotką” od humanistyki. No ale nie może być dobra we wszystkim, prawda?
✿ mimo że jest młoda, mam swoje osiągnięcia! I nie mowa tu o prostych konkursach w szkole! Artykuł o „drzwiach dokądkolwiek”, który wysłała jako kochany tatuś, gdy była jeszcze niepełnoletnia, został opublikowany w amerykańskim czasopiśmie „science american”. Musiała jednak obejść się bez nagrody, by nie wpaść w sidła własnego kłamstwa…nie sądziła jednak, że moja teza narobi tyle szumu i wygra.
❀ ostatecznie i tak tatko zobaczył artykuł całkiem przypadkiem i doszło do małej pogadanki ze nią o tym, że więcej mam nie kłamać w takich sprawach, bo mogą wyjść z tego poważne kłopoty. Obiecałam mu więc, że więcej tego nie zrobi… mówiła to ona! Flo pisząca właśnie kolejną pracę na konkurs…
✿ kocha fizykę i matematykę, ubóstwia zagadki liczbowe i wszystko co związane z liczbami.
❀ nie wie jeszcze, co chce robić w swoim życiu, czy chce wiązać się z nauką, czy z czymś innym.
✿ kocham jazdę rowerem! Mam taki rodem wyjęty z lat 80. Jest stary prawda, ale ona kocha takie starocie, gdyż nadal używa discmana i walkmana.
❀ ubóstwia. Kocha „stranger things”, jak i wszystko w takich klimatach, dodatkowo jako fanka tych „papierowych rpg”, kocha system tales from the loop
✿ kolejnym jej małym dziwactwem jest to, że w domu nosi kitel naukowca, który kiedyś tatko kupił jej na jakieś licytacji charytatywnej, love tak bardzo.
❀ poza domem nosi raczej ubrania zakupione w szamteksach i innych mniejszych lokalnych sklepach. Omija sieciówki i wielkie dyskonty ubraniowe, mówi im kategoryczne nie!