30 y/o
SPRING TIME
157 cm
kręcę lody i piekę w Kitten and the Bear
Awatar użytkownika
„Miłość jest trochę jak dobre ciasto — trzeba cierpliwości, odwagi i kogoś, z kim można podzielić ostatni kawałek.”
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkion/jego
typ narracjiTrzecia osoba
czas narracjiCzas przeszły
postać
autor

Napięcie w ciele Jamie wyraźnie opadło, kiedy Duffy potwierdziła tę, przecież oczywistą rzecz. Jasnym było, że nikt nie nagrywałby Cooks bez jej zgody. Ale mimo wszystko strach na moment wziął nad nią górę.
- Wiem... Wszystko gra. - uśmiechnęła się cieplej, ale jej oczy jeszcze nie odzyskały tej iskierki, którą miały jeszcze przed momentem.
Spięła ramiona przez chwilę, przypominając kota, który jeszcze nie wie, czy będzie polował, czy uciekał przed innym myśliwym.
- Tak, to były wyjątkowe wspomnienia...
Tu Cię mam! Błysk w oczach znów rozpalił węgielki na krótką chwilę, kiedy obie dziewczyny wodziły spojrzeniem po mapie, wybierając przybytek, w którym mają zaopatrzyć się w niezbędne utensylia.
I zaraz potem znowu przygasł, kiedy ramiona Jamie opadły na wspomnienie Mike'a.
- Nie, jeszcze się nie odezwał... Bałam się, że coś mu się stało w tym pożarze w Sinai Hospital. - zaczęła mówić z nieco kwaśną miną na ryjku, ale jej dłonie mimowolnie zacisnęły się w piąstki. - Ale ostatecznie uznałam, że chyba jednak nie był mną tak bardzo zainteresowany. Trochę mi głupio, że z głodu wskoczyłam mu do łóżka.
Machnęła ręką, jakby chciała powiedzieć, że nie ma o czym gadać, po czym wzięła wolną dłonią Duffy za rękę i ruszyła w kierunku sklepu z kosmetykami.
- Już Ci mówiłam, że nie umiem za bardzo w randki? - zapytała żartobliwie, przenosząc uścisk dłoni wyżej, znów pod ramię przyjaciółki.
- Do tej pory myślałam, że to kwestia mojego pracoholizmu, ale sama nie wiem. Kawiarnia nie wchodziła nam w drogę, tak myślę. - zauważyła, ściągając usta w dzióbek reprezentujący jej głębokie zamyślenie nad tym tematem.

Duffy Summers
Żejmi/Maxio
znęcania się i bezsensownej przemocy, przejmowania kontroli nad postacią.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Yorkdale Shopping Centre”