ODPOWIEDZ
30 y/o
For good luck!
183 cm
detektyw wydziału zabójstw i zaginięć Toronto Police Service
Awatar użytkownika
I've lost my goddamn mind, it happens all the time; I can't believe I'm actually meant to be here; trying to consume, the drug in me is you and I'm so high on misery, can't you see?
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkijakie chcesz
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

ricky o'hara
Obrazek
Kto: ricky & chińczyk przebrzydły
Gdzie: TPS headquarters
Opis: Ricky dostaje nowego partnera i oczywiście musi być to chińczyk przebrzydły z mordą niemytą
Spoiler
——Żeby tylko w tych okolicznościach miał okazję przeciąć się z Blackwoodem…
——— W każdym razie, skoro formalności i uprzejmości mamy za sobą, to może łaskawie oprowadziłbyś Blackwooda po wydziale? Dostał biurko obok twojego.
——Oczy-kurwa-wiście.
——— Tak, sir.
——— Jakieś pytania? Wnioski? Zażalenia? — Sierżant Hayes zmierzył ich obu takim wzrokiem, jakby najdrobniejsze skrzywienie miało wywołać u niego co najmniej atak furii. Klasnął w dłonie tak głośno, że O’Hara aż się wzdrygnął. — Nie? To świetnie. O’Hara, z łaski swojej, skocz z Blackwoodem do IT, niech przydzielą mu dostępy i te inne gówna, nie mam czasu was niańczyć. Dzisiaj czysto organizacyjnie, jutro pewnie dostaniecie przydział. No co, panienki, na oklaski czekacie? I nie zapomnij tych skorup, łamago.
——Ricky przewrócił oczami, ale sierżant nie mógł już tego dostrzec. Szybko pozbierał szczątki kubka i już za drzwiami gabinetu rzucił złe spojrzenie swojemu nowemu partnerowi.
——— Czego ty tu, kurwa, szukasz, Blackwood?
Obrazek
Kto: ricky & olivia
Gdzie: parking pod bankiem
Opis: Ricky nikomu nie przeszkadza tylko sobie jedzie na desce, a tu jakaś laska chce go zamordować podczas parkowania, zdecydowanie pass (chociaż laska smash)
Spoiler
——Zamrugał, próbując mimo ostrego słońca dostrzec, kto to taki mądry próbował popełnić morderstwo na detektywie wydziału zabójstw, o ironio! No i kiedy już dostrzegł, to nawet nie potrafił być jakoś szczególnie zły…
——— A ty jesteś cała? — palnął, zapominając o tym, że kobieta była bezpieczna w ważącej kilkaset kilogramów metalowej klatce, która nie uderzyła z impetem w ścianę, a lekko puknęła Bogu ducha winnego przechodnia, więc raczej nic nie mogło jej się stać. No ale Ricky był szarmancki i troskliwy, zwłaszcza w stosunku do ładnych kobiet, dlatego zaczął się powoli gramolić na równe nogi. Niestety, obite kolano załamało się pod nim i klapnął znowu tyłkiem o asfalt. — No, w sumie to i tak chciałem tu sobie chwilę posiedzieć.
Obrazek
Kto: ricky & maggio
Gdzie: mieszkanie Maggio
Opis: smash or pass china edition, tylko nikt jeszcze nie wie, że oprócz oceniania chinese takeout będą oceniać też azjatyckich idoli (to jest jakby okej)
Spoiler
——— Pomyślałem sobie ostatnio, że chyba nikt jeszcze nie zrobił tierlisty torontońskich chińczyków, a że jestem dzisiaj wyjątkowo głodny — no i uważam się za eksperta jeśli chodzi o chińszczyznę na wynos — to pomyślałem, że nikt się tym lepiej nie zajmie. I byłem taki wspaniałomyślny, żeby wciągnąć do tej zabawy mojego drogiego kumpla. Czyli ciebie — dodał trochę niezgrabnie, nie wiedząc, czy Maggio się aby na pewno tego domyśli. Nie żeby Ricky uważał go za głupka, po prostu wolał doprecyzować, żeby nie było żadnych wątpliwości. — No ale o suchym pysku nie wypada, więc… — Wskazał podbródkiem na tajemniczą materiałową torbę, którą przytachał ze sobą i zaraz po wejściu do mieszkania rzucił ją w kąt. — Mam browary. Duuużo browarów. Nie patrz tak na mnie, była promocja na sześciopaki, na ogół nie jestem aż taki bogaty.
Obrazek
Kto: ricky & maggio
Gdzie: dżungla amazońska
Opis: Maggio i Ricky to jest ekipa nawet w AU, tym razem szukają skarbów, szkoda że w międzyczasie sami się nie mogą odnaleźć
Spoiler
——Wszechobecny upał i wilgoć utrudniały termoregulację, ale nie odbierały na szczęście ostrości zmysłom.
——Nie można było jednak tego samego powiedzieć o zdrowym rozsądku czy ostrożności — te cechy zresztą nigdy nie były elementem wachlarza cnót, jakimi mógł poszczycić się Ricky O’Hara, znany wśród poszukiwaczy przygód, awanturników i hien cmentarnych archeologów z pasją głównie jako Gotowy Na Wszystko Wariat, Który Śmierci Się Nie Boi.
Ostatnio zmieniony czw wrz 24, 2026 12:08 am przez Ricky O'Hara, łącznie zmieniany 2 razy.
gangsta bimbo
nie lubię schizy, nudy i braku akapitów, ukocham za poprawną składnię i pchanie fabuły do przodu
30 y/o
For good luck!
183 cm
detektyw wydziału zabójstw i zaginięć Toronto Police Service
Awatar użytkownika
I've lost my goddamn mind, it happens all the time; I can't believe I'm actually meant to be here; trying to consume, the drug in me is you and I'm so high on misery, can't you see?
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkijakie chcesz
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

Czaty
Ricky O'Hara
wyszukaj
Ukrywanie treści: włączone
Hidebb Message Hidden Description
gangsta bimbo
nie lubię schizy, nudy i braku akapitów, ukocham za poprawną składnię i pchanie fabuły do przodu
ODPOWIEDZ

Wróć do „kalendarze”