31 y/o, 175 cm
workin' nine to five what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

I loved you at your worst
but you left me at mine
STATUS: AKTUALNE | 20/07
ObrazekObrazek
Głośna wibracja wdziera się do twego snu, wyswobadzając z objęć Morfeusza. Twoje nabrzmiałe od codziennego trudu ciało odmawia posłuszeństwa - ledwo otwierasz oczy i wyciągasz dłoń w poszukiwaniu rozświetlonego smartfona. Suniesz palcami po omacku, profilem wciąż wtulony/a w miękką poduszkę. Niechcący zrzucasz coś z nocnego stolika, rozlega się huk, a ty nie masz innego wyjścia niż zaakceptować nowe symptomy przebudzenia.

Masz wiadomość...

Z trudem rozszyfrowujesz to, co zostało napisane w pośpiechu. Urwane w połowie zdania, ciąg wyrazów pozbawiony sensu przyprawia cię o nieprzyjemne sensacje w skroniach. Potrzebujesz czasu na dopasowanie adresata - wiadomość dotarła do ciebie z numeru, który od dawna nie znajduje się na twojej liście kontaktów.

Przepraszam wplecione tu i ówdzie znasz za to dobrze.

Twoja siostra nadużywała go w przeszłości. Nadużywa go teraz, przekonana, że stokrotne przeprosiny cokolwiek zmienią. Rana nadal jest świeża, emocje związane z zerwaniem kontaktu płoną w tobie żywym ogniem. Czujesz, że masz prawo do złości, żal wylewa się z siebie strumieniami.

Kiedyś dzwoniła częściej, mimo nieporozumień pamiętała o rodzinnych spotkaniach i najważniejszych świętach. Teraz jest duchem. Śmieje się z wami tylko na zdjęciach sprzed wielu lat.

W przypływie gniewu masz ochotę położyć kres dziwnej szaradzie. Powtarzasz z uporem, że dostatecznie długo przejmowałeś/łaś się jej losem; wiele razy wyciągałeś/łaś rękę na zgodę. Słyszysz ją po drugiej stronie słuchawki, mamroczącą, próbującą zaczerpnąć oddech pomiędzy jednym wyznaniem, a drugim, a kiedy wreszcie widzisz oczami wyobraźni łzy spływające po jej policzkach, ogarnia cię lepki strach - przenikający do szpiku kości, mrożący krew w żyłach i niepozwalający wykonać najmniejszego ruchu. Ponownie kwestionujesz wszystko, w co wierzyłeś/łaś do tej pory.

• Poszukuję starszego rodzeństwa mojej postaci - brata lub siostry - w dowolnym wieku powyżej 31 lat. Pozostawiam wolną rękę w kwestiach takich jak wizerunek, zawód oraz zawirowania życiowe.
  • Rodzice nauczeni służby drugiemu człowiekowi, wiązali swoje życie z międzynarodowymi organizacjami charytatywnymi, by zagrzać dłużej miejsca w MSF, gdzie pełnili rolę tłumacza medycznego (matka) oraz lekarza - internisty (ojciec). Naszym postaciom od dziecka wpajano podobne wartości, kładąc nacisk na niesienie pomocy tam, gdzie to możliwe.
  • W nawiązaniu do tego, co zostało wspomniane w poszukiwaniach - stosunki naszych postaci uległy pogorszeniu po drugim małżeństwie mojej postaci. Weszła w związek przemocowy, po namowach męża zerwała kontakt z rodziną. Tkwienie w toksycznej relacji sprawia, że zaczyna kwestionować podjęte decyzje, także te prowadzące do opuszczenia bliskich.
  • Z mojej strony mogę napisać, że mam szczególną słabość do wątków rodzinnych. Mam nadzieję skupić się na stopniowym budowaniu zaufania oraz zrozumienia, obnażenia prawdy związanej z małżeństwem mojej postaci i co najważniejsze - skomplikowanej sztuce wybaczania, której obydwoje muszą się nauczyć. Bardzo się ucieszę, jeśli również pozwolisz mi zaangażować się w twoje wątki <3

I walk alone, not because I have to, but because I choose to
For good luck!
gall anonim
36 y/o, 193 cm
Lekarz / wykładowca Szpital / Uniwersytet
Awatar użytkownika
pracoholik i emocjonalne drewno z przesadnym zamiłowaniem do adrenaliny;
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
postać
autor

rodzinka
do wyboru do koloru, aż dwie szukajki
STATUS: AKTUALNE (syn), REZERWACJA (siostra) | 20.07
Jak wyżej, nie będę owijać w bawełnę albowiem poszukuję:
:lece: Siostry
- musi być młodsza, nie więcej jak o 10 lat;
- mamy typowe love-hate relationship, jesteśmy super rodzeństwem, a Kostek nigdy nie ma czasu więc czasami wpada na SOR go zjebać, ale przy okazji przynosi mu jabłecznik żeby coś zjadł;
- byłoby super jakby była związana z zawodem medycznym, niekoniecznie musi być to lekarz...
- ...ale jednocześnie wolałbym, aby to nie był ten sam oddział;
- musi być podobna, z twarzy raczej coś niewinnego (nawet pozornie) i zawsze pasowało mi do niej imię Annabeth, ale w sumie to personalia dowolnie;
- w żaden sposób niezwiązana ze światkiem przestępczym;
- raczej pozytywna duszyczka, w przeciwieństwie do brata nie ma kija w dupie i betonu na ryju;

:lece: Syna
- wiek raczej wczesnonastoletni, ale możemy się dogadać;
- tak, jest wpadką;
- tak, jego matka żyje i mieszka z nią;
- tak, Kostek jest spoko ojcem, pomijając, że jest wiecznie w pracy;
- resztę dogadamy;

Wszelkie pertraktacje ws. powyższych kwestii na priv/Discord;
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2025 2:29 pm przez Constantin Vesthorn, łącznie zmieniany 1 raz.
For good luck!
Kostek
Korzystania z AI
35 y/o, 188 cm
dyrektor operacyjny w Coldfield Development
Awatar użytkownika
everyone thinks that we’re perfect, Please don’t let them look through the curtains
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

rich, privlieged and influential, but free? not necessarily
przyrodnie rodzeństwo
STATUS: AKTUALNE | 21.07
ObrazekObrazek
Niczym jabłka, nie spadliśmy daleko od jabłoni, ale czasami jabłoń jest zgniła i wydaje tylko takie owoce

Rodzina Coldfield ma wszystko, czego można by chcieć: pieniądze, przywileje, wpływy, sławę wśród elit Toronto, zapewnioną przyszłość, dzięki firmie developerskiej. Jednak pod płaszczykiem idealnej rodziny, biznesmenów i filantropów, kryją się skomplikowane rodzinne relacje, ścierające się strefy wpływów, zazdrość i rozszalały egocentryzm, oraz dążenie, aby ten perfekcyjny wizerunek utrzymać.

Głowa rodziny - Connor Coldfield, przejął stery rodzinnej firmy i z pierwszą żoną miał dwoje dzieci: Calluma i Malcolma. Callum miał cztery lata, gdy jego matka zginęła w wypadku samochodowym. Papa Coldfield pocieszył się po kilku miesiącach, gdy ponownie się ożenił, tworząc pewnego rodzaju podział w rodzinie, ponieważ z upływem czasu Callum zaczął darzyć macochę niechęcią, a pojawienie się przyrodniego rodzeństwa, tylko skomplikowało już i tak trudne relacje rodzinne.
Rodzina Coldfield
- Callum - 35 lat, dyrektor operacyjny w firmie,
- Malcolm - 34 lat, dyrektor finansowy
- Asha Coldfield - 28 lat, łyżwiarka figurowa - rezerwacja
- rezerwacja
- przyrodni brat - 20-29 lat .

Właśnie tego przyrodniego rodzeństwa poszukuję. Mimo różnicy wieku, wszystkie latorośle były wychowywane podobnie, wymagane były najlepsze oceny i zachowanie, a jednocześnie podsycana była rywalizacja i zazdrość, jeśli któreś z rodzeństwa czymś się wyróżniło. Była też nagroda: rodzinna firma, ojciec oczekiwał od rodzeństwa, że pójdą w jego ślady i zajmą właściwe miejsce w strukturach firmy. Z tych względów stawiam raczej na niełatwe interakcje między rodzeństwem. Mile widziane jest jeśli rodzeństwo będzie pracować w firmie lub się odpowiednio kształcić, chociaż jeśli któreś postanowi nieco zboczyć z kursu, ale zająć cieszące się respektem stanowisko w innej branży, w rodzinie również będzie to akceptowalne :D. Oczywiście nie wykluczam również istnienie jednej czarnej owcy w rodzinie, bo wiadomo, że każda musi mieć swoją. Rodzeństwo związane z firmą ma swoje kilkuprocentowe udziały. Oliwy do ognia rodzinnych relacji mógł dodać też fakt, że od kilku lat Callum piastuje funkcję dyrektora operacyjnego, i papa Coldfield oficjalnie ogłosił, że Callum przejmie po nim firmę i część udziałów.
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2025 3:45 am przez Callum Coldfield, łącznie zmieniany 1 raz.
For good luck!
mamabear
28 y/o, 165 cm
rezydentka na pediatrii szpital
Awatar użytkownika
I will not fall for any of the following: alcoholics, workaholics, commitment phobics, people with girlfriends or wives, misogynists, megalomanics, chauvists, emotional fuckwits or freeloaders, perverts.
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiona/jej
postać
autor

to my brothers and sisters
what a bunch of assholes
STATUS: AKTUALNE | 22/07
ObrazekObrazek
Nie byliśmy bogaci, chodziliśmy do publicznych szkół, większość czasu spędzaliśmy na podwórku na których zdzieraliśmy sobie kolana, biliśmy się o ładniejszy patyk i podtykaliśmy nogi, żeby ta druga osoba się wywróciła. W domu biliśmy się tak bardzo, że rodzice musieli nas siłą rozdzielać, a kłótnia zwykle działa się o pilota. To nie tak, że się nie lubiliśmy - to były zwykłe kłótnie rodzeństwa. Bo tylko my się mogliśmy tak wyzywać, ale jak tylko ktoś z naszej paczki obrywał od innych ludzi, potrafiliśmy stanąć w pełnym szyku do obrony. A potem wracaliśmy do otwartej wojny między nami.
Nasi rodzice się rozstali kiedy miałam 11 lat, wy byliście trochę starsi. Jak przeżyliście to rozstanie? Zaakceptowaliście czy płakaliście do poduszki nocą, podobnie do mnie?

Więcej informacji:
- szukam dwójki rodzeństwa:
siostra - wiek 28+
brat - wiek 28+

- czym się zajmujecie? gdzie pracujecie? macie ogarnięte życie czy jednak nie do końca? zostawiam wam pełną dowolność
- chciałabym, żeby to była relacja w której w jednym zdaniu mogą zwyzywać się od najgorszych, a później przytulić i powiedzieć, że super dziś wyglądasz, są w stanie skoczyć za sobą do ognia, ale nie boją się powiedzieć sobie najbrutalniejszą prawdę
- miejmy faktycznie istniejącą relację, proszę!
For good luck!
autor natchniony
18 y/o, 170 cm
gimnastyczka, uczennica w Riverdale Collegiate Institute
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiona/jej
postać
autor

Tłumu, to znaczy braci i sióstr przyrodnich oraz biologicznych
to będzie skomplikowane, ale przynajmniej jesteśmy bogaci!
STATUS: AKTUALNE | 22/07
ObrazekObrazek
Royce i Wang. Ojciec i matka. Dla niektórych natomiast ojciec i macocha, lub na odwrót - ojczym i matka.
Oboje są bogaci. Oboje mają na koncie porządne sukcesy w swoich zawodach. Finalnie mają również wspólny sukces w relacji, choć ich początki na scenie towarzyskiej nie były do końca satysfakcjonujące. Nie pomogły nawet dzieci - których właśnie szukam.

Oto, co zawarłam w karcie postaci o rodzinie:
Jej rodzina jest prawdziwą mieszanką, możliwe że wybuchową. Ojciec, czyli część Royce, jest sławnym projektantem mody i właścicielem ekskluzywnej marki dla elity, Royce, będącej jego największym osiągnięciem i imperium. Ma brytyjsko-amerykańskie korzenie. Osiągnął zbyt dużo, by wymieniać, ale z pewnością trzeba podkreślić, że współpracował z takimi domami mody jak Prada, Givenchy czy Alexander McQueen, a nawet bywał na okładkach "Vogue". Jej matka, część Wang, o pochodzeniu chińsko-koreańskim, jest producentką oraz reżyserką filmową. Co prawda wywodziła się już z wpływowej rodziny, ale karierę wypracowała samodzielnie - od montażystki, przez asystentkę reżysera, aż po własne studio filmowe. Ma na koncie parę dobrych nagród jak Złote Lwy, BAFTA, Emmy, lecz wciąż dąży do upragnionego Oscara. Krytycy wróżą go jej od dawna, ale jeszcze nie doczekała się nominacji. Oboje mają za sobą inne małżeństwa, a przez to mają też inne dzieci. Ze sobą również mają parę pociech - Layla (Leia) jest ich najmłodszą córką.
I od tego momentu wprowadzam zasadę kto pierwszy, ten lepszy. Tyczy się to tylko poprzednich małżeństw którejś części rodziny. Jesteś pierwszy lub pierwsza - gratuluję, dostajesz prawo do określenia całej przeszłości dotyczącej ojca lub matki! Jak wyglądało ich małżeństwo z drugim rodzicem twojej postaci, czy było to ich pierwsze małżeństwo, jak to wszystko się skończyło itp. Jeśli oczywiście chcesz, bo zawsze możemy wspólnie dogadać szczegóły!

Nie narzucam nic oprócz etniczności - w przypadku Royce'ów może być biała lub mieszana, w przypadku Wangów azjatycka lub mieszana, a w złączeniu obowiązkowo mieszana, z przewagą wyglądu azjatyckiego jak moja Leia. Wiek starszy niż Leia, ale bez przesady - żeby nagle jej rodzice nie okazali się być staruszkami :lol: Dogadamy się!

Na dzień ważności poszukiwań lista prezentuje się o tak:

Royce:
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
IMIĘ NAZWISKO - WIEK

Wang:
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
IMIĘ NAZWISKO - WIEK

Royce-Wang:
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
Layla (Leia) Royce - 18 lat

Potrzebujesz więcej szczegółów? Wahasz się? Odsyłam do karty postaci Lei, gdzie jest ździebko więcej informacji. Jeśli czegoś nie ma = możemy dogadać, by Tobie również pasowało. Kwestia relacji również jest do ustalenia. Możemy się kochać, możemy nienawidzić. Twoja postać mogła zostać wydziedziczona, uciekła albo dalej żyje pod dyktando rodziców. Co wolisz!

Jeśli rozważasz moje poszukiwania lub masz więcej pytań - zapraszam na pw (najlepiej na Mazarine Winters) lub na discord - shad0wlin_ <3
Lin
sterowanie moją postacią bez mojej zgody
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”