ODPOWIEDZ
36 y/o
For good luck!
168 cm
pediatra mount sinai hospital
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracji3 osoba
czas narracjiprzeszły
postać
autor

I knew I shouldn't trust you,
that was the first thing I liked about you.
STATUS: nieaktualnie
Obrazek Obrazek
#manipulation #slowburn #secretmotives #richpeopleproblems
Szukam mężczyzny, który pojawił się w życiu Very w najgorszym możliwym momencie - wtedy, gdy jej małżeństwo zaczęło się rozpadać, a rozwód z człowiekiem, który od lat przywykł do wygrywania, okazał się znacznie bardziej skomplikowany niż zakładała.
Widzę go jako kogoś od dawna związanego z Elliotem. Wspólnika, partnera biznesowego lub człowieka obracającego się w tych samych kręgach, który przez lata obserwował jego wzloty, sukcesy i sposób w jaki budował swoją pozycję. Być może przez długi czas pozostawali po tej samej stronie, być może współpracowali, a może od dawna prowadzili cichą wojnę, której nikt poza nimi nie dostrzegał.
Nie szukam dla niej przysłowiowego rycerza na białym koniu. Chcę znaleźć sprzymierzeńca, którego pomoc nie wynika z bezinteresowności. Od początku kieruje nim własny interes - ich rozwód może stać się narzędziem, dzięki któremu pozbawi Elliota części wpływów, odbierze mu pozycję albo ostatecznie usunie z gry. Vera jest elementem planu, którego nie zna w całości.
Właśnie to interesuje mnie najbardziej - relacja budowana na nieufności, wzajemnym wykorzystywaniu się i świadomości, że żadne z nich nie mówi drugiemu wszystkiego. On oferuje jej wsparcie najlepszych prawników, kontakty i możliwości, po które sama nie ma szansy sięgnąć. Ona z kolei daje mu szansę na osiągnięcie celu, do którego od dawna dążył.
Jednak im dłużej trwa wspólna walka przeciwko Elliotowi, tym trudniej traktować drugą stronę wyłącznie jako środek do celu - z czasem pojawia się przywiązanie i fascynacja.
Nie zależy mi na jednoznacznie pozytywnej postaci, moja też taka nie jest. Chciałabym, aby po drugiej stronie stał ktoś bezwzględny i przyzwyczajony do stawiania własnych interesów na pierwszym miejscu, a całą resztę dopiszemy.
to tylko lekki szkic, bez żadnych istotnych fragmentów ich wspólnej historii, bo to wolę ustalić już razem;
u w i e l b i a m się bawić grą, komplikować życie postaci, kreować fabułę na bieżąco, pozwalam sobie na duży luz i na to samo liczę z drugiej strony;
jestem aktywnym graczem, lubię pisać, nie nadam się dla kogoś kto preferuje grę w ilości 1-2 postów na dwa tygodnie;
można się ze mną dogadać w każdej kwestii, więc jeśli choć trochę cię to zainteresuje, to całą resztę możemy dopracować inaczej;
te poszukiwania są na tyle elastyczne, że wpasują się w postać istniejącą jak i nową, podobnie jak wpiszą się w czyjąś zbudowaną już historię dość subtelnie;
nie chcę być dla kogoś opcją zapasową i również nie zamierzam tej relacji tak traktować, jeśli tylko złapiemy wspólne flow;
PW tutaj albo na Margo!
Ostatnio zmieniony śr lip 15, 2026 9:51 am przez vera callahan, łącznie zmieniany 3 razy.
diosmio
nuda i przesadna życioza
34 y/o
For good luck!
190 cm
żołnierz kanadyjskich siły zbrojnych
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracji3 osoba
czas narracjiprzeszły
postać
autor

She never questioned why he stayed.
He questioned it every single day.
STATUS: sprzedane
ObrazekObrazek
#buriedtruths #brokenpromises #slowburn #learningtoforgive
Nie pamiętał momentu, w którym wszystko wymknęło się spod kontroli. Pamiętał za to kilka sekund ciszy, które wracały do niego każdej nocy. Wystarczająco długo, by nie ruszyć się z miejsca, by kiedy w końcu odzyskał nad sobą kontrolę, było już za późno.
Do Kanady wrócił kilka miesięcy później. Oficjalnie na czas zawieszenia, nieoficjalnie dlatego, że nie potrafił już spojrzeć sobie w oczy. Każdy powtarzał, że takie rzeczy zdarzają się na wojnie. Że nikt nie miał wpływu na to, co się wydarzyło. On jednak od początku wiedział swoje.
Dlatego odnalazł j ą.
Siostrę człowieka z którym jeszcze niedawno dzielił ten sam mundur, a którego nie zdołał sprowadzić do domu. Nie pojawił się w jej życiu z poczucia obowiązku ani dlatego, że cokolwiek obiecał. Chciał po prostu wiedzieć, że rodzina jego przyjaciela jakoś sobie radzi. Że świat nie zatrzymał się razem z tamtym telefonem. Wmawiał sobie, że jeśli zobaczy ich próbujących żyć dalej, jemu samemu będzie łatwiej uciszyć własne sumienie.
Nie przewidział tylko jednego - że z dnia na dzień coraz trudniej będzie zachować bezpieczny dystans, a zwykłe sprawdzę czy wszystko w porządku zmieni się w obecność, której nie będzie potrafił sobie odmówić. Przede wszystkim jednak, że każda kolejna rozmowa będzie przypominała mu, iż jedyna osoba, która zna prawdę o ostatnich chwilach jej brata, siedzi naprzeciwko i m i l c z y.
Resztę zostawiam do wspólnego ustalenia. Zależy mi na relacji budowanej powoli, opartej na fałszywym zaufaniu i sekretach, które z czasem zaczną ciążyć coraz bardziej. Nie narzucam kierunku tej historii - równie dobrze może być to przyjaźń, skomplikowana więź czy romans, jeśli między postaciami pojawi się chemia.
✧ to tylko lekki szkic, bez żadnych istotnych fragmentów ich wspólnej historii, bo to wolę ustalić już razem;
✧ u w i e l b i a m się bawić grą, komplikować życie postaci, kreować fabułę na bieżąco, pozwalam sobie na duży luz i na to samo liczę z drugiej strony;
✧ jestem aktywnym graczem, lubię pisać, nie nadam się dla kogoś kto preferuje grę w ilości 1-2 postów na dwa tygodnie;
✧ można się ze mną dogadać w każdej kwestii, więc jeśli choć trochę cię to zainteresuje, to całą resztę możemy dopracować inaczej;
✧ te poszukiwania są na tyle elastyczne, że wpasują się w postać istniejącą jak i nową;
✧ PW tutaj albo na Margo!
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2026 5:59 pm przez gavin calloway, łącznie zmieniany 2 razy.
diosmio
nuda i przesadna życioza
29 y/o
DEBIUTUJĄCY SKRYBA
188 cm
student kinezjologii, trener personalny North York YMCA
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracji3 os.
czas narracjiprzeszły
postać
autor

dangerously hot
kocham? lubię? szanuję?
STATUS: rozmowy | 7/07
ObrazekObrazek
#ex #uczucie? #wysokienapięcie #ucieczka #emocjonalneuniki #TAniezapomniana
jesteś wspomnieniem
Wyrwanym z żebra ciała lichym echem dawnego oddechu, o który w życiu nie posądziłbym się, że u mnie potrafi być urwany, chaotycznie romantyczny. Włóknem kolczastej miłości, pełnej pasji i towarzyszącej nam złości. Wybuchem emocji, przytłaczających szczególnie żywo w nocy oraz wyciągniętymi do mnie dłońmi pojednania z rana, gdy wtedy jeszcze, ze 2-3 lata temu, po każdej kłótni byliśmy w stanie zburzyć własne mury i wrócić do siebie ponownie.
jesteś tęsknotą
Pamiątką serca, które uwięzione w opresyjnym biciu, straciło niegdyś swój stabilny rytm. Dziś organ ten już nie domaga się uczucia, jak wtedy — silnego, obezwładniającego. Dziś widzę Cię z dystansu czasu i z dystansu dzielącej nas przestrzeni: widzę przy tym kobietę męskich marzeń, a osobiście dla mnie, także palącą potrzebę bliskości, której usilnie unikam, gdy myśląc o tamtych czasach wbrew własnej kontroli dotykam pamięcią Twoich miękkich włosów, pełnych ust… to niebezpiecznie żywe uczucie wciąż się jeszcze tli.
jesteś utrapieniem
Źródłem wewnętrznego rozdarcia, którego za nic nie potrafię zaszyć, nie znając początku, ani końca tej (naszej) historii. Wachlarzem uczuć od niechcianego poczucia samotności po ukryty we mnie sentymentalizm, które to od lat w sobie tłumię, jak widać — przy Tobie jedynej — nieskutecznie. Jesteś także kimś, kto wibruje przy mnie zbyt mocno; kimś, przy którym struny pewności pękają we mnie, nie znosząc napięcia między nami. Jesteś też nawiązką niechcianych i najbardziej wstydliwych myśli, z którymi nie wiem co zrobić; których nawet nie znam, bo takich myśli przy innych nie miewam.
JESTEŚ... po prostu
I to wystarcza, by wytrącić ze mnie dumę
Szukam miłości/zauroczenia, nie interesują mnie jednak cukierkowe historie i monotonna życioza.

Jayce jest śmiały, bezpruderyjny, aromantyczny. Wiecznie uwikłany w niewinne i małe miłostki, z których szybko się ulatnia. Z nią również zawinął ogon... z tą różnicą, że uczucie do niej nigdy nie było niewinne i nigdy nie było małe, stąd w obawie przed eskalacją, uciekł z tej relacji. Dziewczyna ta jako jedyna wytrąca z niego spokój i pewność siebie, które dotąd nigdy go nie zawodziły.

Widzę tę relację jako slow&burn; serię cofnięć i zbliżeń, ale również źródło sparzeń i ochłodzeń, które ich definiują. Szukam kogoś, kto podoła tej intensywności i kto nie jest nudny. I z kim przez to Jayce spędził na tyle dużo czasu, że się w niej zadurzył, zanim zdał sobie sprawę z tego, że jest za późno, by pozbyć się tych uczuć. Szukam więc kobiety, która ma w sobie pasję i siłę, by własną kobiecością równoważyć nieposkromioną dotąd męskość Jayce'a. To może być postać nowa lub już istniejąca.

Co do postaci, nie ma dla mnie znaczenia wiek, pochodzenie, stan cywilny, ani wygląd. Kluczowe jest to, co będziemy wspólnie budować. Nie mówię, że będzie to endgejm, bo tego nie wiem, liczę jednak na to, że relacja ta będzie miała wpływ zarówno na Jayce'a, jak i na Twoją bohaterkę.

Jeśli podobnie jak ja lubisz w grze bazować na emocjach i komplikacjach, napisz do mnie. Może uda nam się stworzyć coś ekscytującego, i coś, co będziemy mogły/mogli rozegrać na dłużej.

trigger warning
Piszę różnie: czasem jeden post na 10 dni, a innym razem jeden post na 2-4 dni. Moje opisy mogą być przekombinowane i obfite w metafory, ale za to staram się, by relacja rozwijała się i nie stała w miejscu.
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2026 10:48 pm przez Jayce Byrne, łącznie zmieniany 4 razy.
nihilista
godzę się na prawie wszystko, sprawdź mnie, jeśli potrafisz
37 y/o
Enjoy the simplest things
196 cm
aktor filmowy i telewizyjny w Kanadzie i Turcji
Awatar użytkownika
Cemil (czyt. Dżemil) jest kanadyjsko-tureckim aktorem. Należy do osób ambitnych i lubiących wyzwania. Mieszkał przez 12 lat w Stambule, do którego myśli się przeprowadzić w przyszłości.
Jest empatyczny, towarzyski i udziela się charytatywnie. Obecnie ma złamane serce, gdyż jego ukochana Eden po prostu zniknęła i przepadła...ale się po pół roku znalazła i będzie ciekawie, o!
nieobecnośćtak
wątki 18+tak
zaimkiona, jej
typ narracjitrzecia osoba
czas narracjiczas przeszły
postać
autor

Ja Cię kocham, a Ty?
Zniknęłaś na pół roku...
STATUS: NIEAKTUALNE | 11/07
ObrazekObrazek
#wielkamiłośćCema #retrospekcje #tajemniczaucieczka #przyszłość

Poszukuję zaginionej postaci, Eden, którą to Cem pokochał i z którą przeżył gorący romans w Turcji.
Ona i Cem znają się z czasów, gdy byli dzieciakami. Niestety drogi im się rozeszły i na wiele lat stracili ze sobą kontakt. Znów się spotkali jakieś 3 lata temu, zaprzyjaźnili się, a później ich relacja nabrała rumieńców, z tym, że ona jest (niby) szczęśliwa ze swoim facetem. Niby, bo jednak nie przestała flirtować z Cemilem. Eden wyjechała na urlop do Turcji, a towarzyszył jej właśnie Cem. Zgodziła się być jego gościem na premierze nowego filmu, nakręconego w Stambule. Co jeszcze? Cem wyznał jej miłość i skończyli w łóżku.
Po powrocie do Toronto nagle kobieta zniknęła. Co ciekawe, nie wiedział o niej nawet jej facet. Obaj panowie zaczęli jej szukać, ale im się to nie udało, dlaczego? I tu zostaje dopowiedzieć resztę.
Eden ponownie zjawia się w życiu Cema, który popadł w wielki kryzys emocjonalny i przechodzi załamanie nerwowe, właśnie przez nią. Swoim odejściem złamała mu serce.
Reszta zostaje do wymyślenia przez nową postać – mam na myśli powód, dla którego zniknęła. Strach? A może wycofała się, by uratować Cema spod czyhającego na niego niebezpieczeństwa ze strony jej faceta? Albo może jeszcze coś innego? Obgadamy – zobaczymy.

Dodałam jeszcze coś, dla większego zainteresowania postacią. Eden ma być w zamyśle siostrą bliźniaczką mojej Ever. Eden nie wie o tym, że ma siostrę, którą rodzice oddali do domu dziecka. Dla większej dramy i więcej ciekawych wątków, o.
data urodzenia postaci: 29.09.1994r.
Piękna Yasemin Yazıcı czeka, jeśli Eden i Ever mają wyglądać tak samo.
Odnośnie przeszłości postaci, możemy wymyślić historię od nowa, do punktu zwrotnego, jakim była wycieczka do Turcji. Chciałabym, żeby kobieta miała na imię Eden, bo pojawia się w moich postach dość często. Nazwisko obojętne. W razie zainteresowania, jestem gotowa udzielić szczegółowych informacji i streścić to, co grałam z poprzednią osobą od tejże postaci.
Mogę obiecać wątki teraźniejsze i sporo retrospekcji.
Zapraszam i nie uciekaj! <3
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2026 2:14 pm przez Cem Ayers, łącznie zmieniany 14 razy.
dc: kwiatkowa
wyjdzie po ewentualnych ustaleniach
29 y/o
For good luck!
180 cm
inżynier oprogramowania w avalon global industries
Awatar użytkownika
you were all at once, 'til the fade to black
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiobojętne
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

I've forgotten who I was before you came
STATUS: poszło | 27/06
ObrazekObrazek
Nie miałem za dużo planów na życie, na karierę, ani nawet na siebie. Nie potrafiłem określić, co chciałbym robić, chociaż każdy przypominał mi, że d o r o s ł o ś ć zaczyna mnie już gonić. Niezliczoną ilość scenariuszy, które snułem w głowie, łączył jednak zawsze fakt, że byłeś w nich ty. Nigdy nie zapytałem cię, czy chcesz wyjechać z rodzinnego miasta, czy chcesz dzielić za ciasną kawalerkę i kontynuować tę nieśmiałą relację, o której nikomu nie mieliśmy odwagi powiedzieć.
Mam świadomość, że mogłem zareagować inaczej, gdy zburzyłeś każdy ze snutych przeze mnie scenariuszy. Wiem, że mogłem nie mówić niektórych rzeczy i chociażby spróbować życia na odległość.
Zamiast tego wyjechałem, przelewając wszystkie swoje frustracje w paskudne pożegnanie, które były ostatnimi słowami, skierowanymy w Twoją stronę.
Nie wiem, co słychać u Ciebie od kilku długich lat i chociaż poukładałem sobie życie, to i tak zdarza się, że zastanawiam się, czy też czasami myślisz o tamtym dniu.
Poszukiwany pan powinien być mniej więcej w tym samym wieku (okolice trzydziestki), co moja postać. Może być istniejącą postacią, może być nową.
Poszukiwania są napisane w pierwszej osobie, ale posty pisze w trzeciej. Z różną częstotliwością, ale staram się dopasowywać.
Zakładam, że Malcolm (wstępnie) jest aktualnie żonaty, ale ta relacja się sypała na długo przed pojawieniem się pana X. Ponowne spotkanie stanie się po prostu później gwoździem do trumny.
Nie kręcę nosem na kompromisy, zapraszam na priv.
Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2026 8:35 pm przez malcolm bremers, łącznie zmieniany 1 raz.
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
mal
błędnego używania wyszukanych słów
27 y/o
Welkom in Canada
182 cm
VP of Hockey Strategy & Innovation Toronto Maple Leaves
Awatar użytkownika
when we first met, I had no idea you would be so important to me
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkishe/her
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

The one where we make out to forget
kochanka
STATUS: AKTUALNE | 27/06
ObrazekObrazek
#ons #fwb #ukrywamysie #romans

Jesteś moim słodkim sekretem od kilku lat. Zaczęło się od mojego osobistego dramatu - moja dziewczyna nie chciała ze mną sypiać. Na początku nie wyjawiałem Ci tej przykrej prawdy, szczycąc się tym, że bez tego udało mi się Cię poderwać. Oczywiście oficjalnie byłem w związku, więc szczyciłem sie tym chyba tylko sam do siebie.
To miał być tylko one night stand. Mieliśmy sie nie spotkać nigdy więcej. a osobiście zamierzałem szukać sobie podobnych wrażeń w ramionach innych randomowych kobiet, ale dość szybko okazało się, że jestem seryjnym monogamistą. Spotkaliśmy się ponownie bardzo szybko, bo obracaliśmy się przy podobnych wydarzeniach. Nie mogę powiedzieć, że nie podobało mi się, to jak łatwo przechodziliśmy ze small talku do namiętnych pocałunków w windzie.
W pzeciągu kilku kolejnych miesięcy wpadaliśmy na siebie i zawsze kończyło się tak samo. I nim się zosrientowałem, byłem w drugim związku. Zaczeliśmy się spotykać regularnie, a nasza relacja przypominała jeden wielki seksmaraton.
Wkrótce zaczęłaś mieć podejrzenia, bo nie chciałem cię nikomu przedstawić, spotykaliśmy się tylko u Ciebie, aż w końcu wydusiłem z siebie prawdę. Mam dziewczynę. Ty jesteś kochanką. Co ty na to? Może chciałaś mi rozbić związek? A może zobaczyłaś światełko w tunelu, bo przecież związek w którym byłem nie miał szans przetrwania i dlatego zostałaś ze mną?
Teraz rozstałem się z dziewczyną i teraz jest... twoja kolej? Czy będziesz miała wobec mnie - nas - jakieś wymagania? Może marzy Ci się w końcu poważny związek, a może przeciwnie - uznasz, że bez nutki przypału nie podoba ci sięjuż nasz układ?
Szczegóły układu musimy sobie dogadać na priw - wrzuciłam zajawkę, jak to wyglądało ze strony Petera
Chciałabym rozpocząć naszą grę od momentu w którym podczas rutynowego spotkania raz w tygodniu Peter wyjawia, że zerwał z dziewczyną.
Liczę na kilka przypałowych retrospekcji jako bonus do gierek "aktualnych"
poszukiwania dla postaci istniejącej albo nowej, spoko jakby miała coś wspólnego ze sportem, ale nie naciskam
43 y/o
For good luck!
186 cm
nauczyciel riverdale collegiate institute
Awatar użytkownika
when you look at the stars, do you see anything?
is it anything like what you thought it would be?
(...) i’ll think of you if you think of me
the way the sky thinks of the sea
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkion/jego
typ narracji3 osoba
czas narracjiprzeszły
postać
autor

YOU, MY GRAVITY
well, walking with a ghost, that shit was tearing me to shreds...
STATUS: rozmawiamy | 29/06
ObrazekObrazek

#BYŁAŻONA #MIŁOŚĆŻYCIA #UNFINISHEDBUSINESS #COPARENTING #DRAMA

Sal ma 43 lata, tytuł doktorski, mnóstwo sukcesów na koncie i niewiele przed sobą. Ma też nawracającą depresję i żal do siebie, że nie udało mu się uratować związku, dla którego poświęcił karierę. Choć lubi sobie wmawiać, że jego małżeństwo rozpadło się ponieważ wraz z (byłą)żoną po prostu z siebie wyrośli, w głębi duszy zrobił by w s z y s t k o żeby wrócić do życia sprzed rozwodu.

Poszukiwania była żona była dla niego tym, czym gwiazda polarna jest dla zagubionych rozbitków. Poznali się na studiach, na które Sal dostał się na stypendium, z głową w chmurach, i bez zielonego pojęcia z czym naprawdę wiąże się kariera naukowa. On bujał w obłokach, ona kotwiczyła go w rzeczywistości, będąc przy tym najciekawszą osobą, jakiej kiedykolwiek doświadczył.
Razem przeżyli jego doktorat, kupno pierwszego mieszkania, (nieplanowane) narodziny córki i lata, w których wydawało im się, że naprawdę można mieć wszystko. Kiedy jednak Sal dostał się do elitarnego programu badawczego Canadian Space Agency, przygotowującego przyszłe misje załogowe z perspektywą na lot w kosmos, sprawy między nimi zaczęły się sypać. I chociaż Dykman zrezygnował z kariery z własnej woli, wierząc, że w ten sposób uratuje rodzinę...
Nie udało się. Rozwiedli się kilka lat później.
I to właściwie wszystko, co chciałbym narzucić tej historii.

Bynajmniej nie szukam kobiety idealnej ani bohaterki bez skazy. Zależy mi na kimś o silnym charakterze, z jej własnymi zaletami, wadami i problemami. Dokładny powód jej odejścia od Sala pozostawiam Tobie. Nie zakładam też z góry ich powrotu do siebie, choć też absolutnie go nie wykluczam. Chciałbym, żebyśmy wspólnie rozpisali historię dwojga ludzi, którzy naprawdę byli dla siebie domem, a mimo to któregoś dnia przestali umieć w nim razem mieszkać.
Kilka konkretów

szukam kobiety w wieku około 40-45 lat;
z Salem poznała się na studiach - ale co studiowała, czy je skończyła, i co robi teraz - pozostawiam Tobie;
mają razem córkę w wieku około 16–18 lat, do ustalenia z kim ich latorośl aktualnie mieszka;
jestem totalnie elastyczny w kwestii wyglądu chociaż ukochałbym za Emily Blunt;

Uwielbiam dramaty i psychologizowanie na całego, ale wtręty humorystyczne też nie są mi ani obce, ani straszne. Piszę dłuższe, opisowe posty, często skupione na łzawych opisach emocji i życia wewnętrznego postaci. Jestem otwarty na najróżniejsze modyfikacje, więc jeśli czujesz, że to może być to - zapraszam serdecznie na PW!
Ostatnio zmieniony pn cze 29, 2026 8:52 am przez sal dykman, łącznie zmieniany 1 raz.
30 y/o
For good luck!
190 cm
łyżwiarz figurowy, wieczny uciekinier
Awatar użytkownika
I hear the raven crow
see her shadow go
like a wave, it covers me
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

the old religionㅤㅤ ㅤㅤㅤㅤㅤhumming in your veins
some animal instinct starting up againㅤㅤ ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤand I am wound so tightly I hardly even breathe
STATUS: AKTUALNE | 29/06
ObrazekObrazek

Usta prawie przecięły granicę cielesności, zbliżając się do krzywizn ucha, by musnąć je ciepłym szeptem.
Złap mnie.
Chór pełnych oburzenia westchnięć wraz z operowymi uniesieniami towarzyszył Ci w kolejnych krokach ucieczki z zajmowanego miejsca na widowni. Wypadłeś bocznym wyjściem Opery Wiedeńskiej, a Twoje policzki zaszczycało chłodne powietrze.
Zwolnij!
Głos rozsądku ginął w rytmicznym stukocie butów o twardy chodnik przy Kärntner Straße, po którym pędziłeś w szaleńczym biegu; jakby świat zakończyć się miał nazajutrz! Żegnając się z barwnym murem witryn sklepów, wpadłeś ślizgiem na bruk Blutgasse, łapiąc równowagę jak po łyżwiarskim skoku. C z u ł e ś; krew pulsującą w żyłach, galopujące serce za rzędem żeber i przede wszystkim siebie. Z tą złudną myślą, na rogu ulicy Domgasse zrzuciłeś z ramion wierzchnie odzienie niczym niepotrzebną skórę, by szczelnie otulony mrożącym wiatrem nie przerywać tego pościgu - za kim, يا أغلى واحد?
Byłeś
n i e p o w s t r z y m a n y
gdy ciało lekko unosiło się w każdym kroku, to nie należące już do Ciebie, Nadirze. Dopiero przystanąłeś na placu, tuż przed schodkami fontanny Donnerbrunnen. Jeden but - wodziłeś wzrokiem po wykrzywionych w ruchu posągach mitologicznych postaci. Niech Cię błogosławią, głupcze! Drugi but - z pluskiem wzburzyłeś płytkie oraz lodowate wody fontanny. Pozostałości po deszczowych dniach, które ostatnio nawiedzały Wiedeń. Nawet, teraz gdy z przymkniętymi oczami uniosłeś twarz ku niebu, zimne krople opadały na Twoje policzki.
Czas m i j a ł -
ile, ile, ile
- by zatrzymać się wraz z dźwięcznym "Samir" prawie to ginącym w symfonii ponownie mąconej wody.Kąciki ust wyglądały jakby zastygły na ostatniej sylabie Twojego-nie-Twojego imienia; przegrałeś?

Samir, Samir, Samir, Samir, S a m i r... N a d i r Nadir, Nadir, Nadir... Nadir?
you wonder why we're hungry for some kind of release
watch me crawl on hands and knees
and scratch at the door of heaven

— Nadir właśnie ma za sobą jeden z epizodów maniakalnych (choć może to dotyczyć zupełnie innego w dalszej przeszłości), który w moich założeniach naznaczał europejskie ziemie. Jedna z historii z jego szaleńczej odysei, możliwe, że została wyżej przedstawiona, ale to od nas zależy ostateczny wybór miasta... bo rzuć nazwą i daj mi chwilę, a na pewno coś wymyślę!
— Wiek (z granicami zdrowego rozsądku), płeć czy inne niuanse raczej są mi obojętne, a przynajmniej nic tak wykluczającego nie przyszło mi jeszcze na myśl.
— Ile trwalo — godziny, dzień czy dnie? Zakończyło się podaniem dłoni, krzykiem czy zniknięciem bez pożegnania? Warto dodać, że istnieje jednakże wysokie prawdopodobieństwo, że Nadir (przedstawiający się wtedy jako Samir) nic lub większość z tego po prostu nie pamięta. Słowem zakończenia; przygarnę każdy z tych scenariuszy i to jakby miało wpływać na teraźniejszość. Ba, nawet jeśli miałaby się zamknąć relacja w jednej retrospekcji, to takie osoby też dodatkowo zapraszam! Chociaż z przyjemnością przygarnę takie relacje, które zostaną na dłużej <3
-
27 y/o
For good luck!
168 cm
Bibliotekarka/pisarka what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
Pisarka w nocy, w dzień bibliotekarka. Słodka duszyczka i roześmiana chociaż w głębi cierpi.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

friendzone? situationship? friendship?
i will always love you...
STATUS: AKTUALNE| 21/07
ObrazekObrazek
#love_me#dawne #fuck_boy#lej te cole
Ariel Thompson ma 27/28 lat. Od dziecka wierzyła, że kiedyś jej obrazy będą wisiały w największych galeriach Toronto. Rzeczywistość okazała się mniej romantyczna. Na co dzień pracuje w niewielkiej księgarni, gdzie poleca ludziom historie innych, zamiast pisać własną. W weekendy można ją spotkać na ulicach miasta z farbami rozłożonymi na chodniku, malującą przechodniów, kamienice albo rzeczy, których nikt poza nią nie dostrzega.
To artystyczna dusza. Czasem mówi za dużo, czasem znika bez słowa. Potrafi o drugiej w nocy wpaść na pomysł wyjazdu nad jezioro tylko po to, żeby zobaczyć wschód słońca. Jest trochę szalona, trochę zagubiona i zdecydowanie zbyt romantyczna jak na dzisiejsze czasy.
Szukam dla niej chłopaka z przeszłości.

Poznali się jeszcze w szkole. Byli najlepszymi przyjaciółmi, nierozłączni przez wiele lat. To przy nim Ariel po raz pierwszy odważyła się pokazać swoje szkice. To on znał ją lepiej niż ktokolwiek inny. A ona... zakochała się. Może już jako nastolatka. Może trochę później. Nigdy jednak nie znalazła w sobie odwagi, by powiedzieć mu o tym wprost.

Później ich drogi się rozeszły.

Może wyjechał na studia. Może zrobił karierę. Może sam uciekł od Toronto. Może miał narzeczoną, żonę albo złamane serce. Najważniejsze jest to, że po latach znów wpadają na siebie zupełnym przypadkiem.

Resztę chciałabym zbudować wspólnie.

Nie zależy mi na szybkim romansie ani na odhaczaniu kolejnych etapów związku. Chciałabym opowiedzieć historię o dwójce ludzi, którzy kiedyś byli dla siebie całym światem, ale życie napisało im zupełnie inny scenariusz. O niewypowiedzianych uczuciach, niedomówieniach, tęsknocie i pytaniu, czy na niektóre miłości naprawdę jest za późno.

Nie zakładam happy endu. Być może skończą razem. Być może rozminą się po raz drugi, tym razem już na zawsze. Najważniejsza jest dla mnie emocjonalna, powolna fabuła pełna rozmów, wspomnień, wzlotów i bolesnych momentów.

Jeśli lubisz klasyczne love story z odrobiną melancholii i bohaterów, którzy nie są idealni, zapraszam. Chętnie dogadam szczegóły i dopasuję historię tak, żeby obie strony dobrze się bawiły.
oczywiście wiek ten sam jak ona, warunek konieczny +/-2 lata różnicy najwyżej,
możemy dogadać szczegóły, możesz coś dodać od siebie i nie skupiać się sztywno na tym co ja chce, twórzmy wspólną historię.
nie zakładam, że mają skończyć razem ale jeśli będzie chemia i gra się kleiła, wszystko może się zdarzyć, zakładam będzie to W A Ż N A postać dla mojej więc proszę o zdecydowane sugestie.

Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2026 12:59 pm przez Alice Sanders, łącznie zmieniany 3 razy.
gall anonim
31 y/o
For good luck!
167 cm
krawcowa w domu i w salonie sukien ślubnych
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona, jej
typ narracjitrzecia osoba
czas narracjiczas przeszły
postać
autor

Siostra bliźniaczka
Ale czy podobna?
STATUS: NIEAKTUALNE | 11.07
ObrazekObrazek
#siostra #rodzinnesekrety #trudnarelacja
„Ever przyszła na świat w Toronto, ale w tym mieście zamieszkała dopiero kilka miesięcy temu. Nie zna swoich biologicznych rodziców, gdyż oni oddali ją, gdy miała kilka dni. Matka stwierdziła, że nie poradzi sobie z bliźniaczkami, więc zrezygnowała z tej słabszej, zabierając do domu tylko tę drugą. Trafiła do domu dziecka, w którym spędziła pięć lat. Przygarnęła ją rodzina, w której nie było dzieci, a szczęście miała jeszcze inna dziewczynka i tak dorastały razem w domu pielęgniarki i strażaka.”

Tak zaczyna się historia Ever, a jaka była historia jej siostry bliźniaczki? Może być jaka tylko zechcesz, bo nie narzucam niczego, nawet wizerunku. Siostra może wyglądać jak ona, a może być podobnej urody, do wyboru do koloru.
Czy ta druga zna prawdę o tym, że ma gdzieś siostrę? No raczej nie wie i o to w tym chodzi!

Mam dwie ścieżki dla postaci, jedna to całkowicie dowolna kreacja postaci, a druga łączy się z >>tymi poszukiwaniami<<. Możesz więc stworzyć postać od zera, a możemy to połączyć z pomysłem, który podałam wcześniej i uszczęśliwić jeszcze inną postać.
to bardzo ważna bohaterka i bardzo bym chciała, żeby się pojawiła na forum
oferuję dużo wątków, różnego rodzaju, bo lubię i mam czas pisać
dla chętnej na identyczną z wyglądu postać, mam duuuużo zapisanych grafik
kontakt przez pw (najlepiej na Cemie) <3
Ostatnio zmieniony sob lip 11, 2026 3:14 pm przez Ever Berkeley, łącznie zmieniany 1 raz.
dc: kwiatkowa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Organizacyne”