ODPOWIEDZ
24 y/o
For good luck!
170 cm
Studentka medycyny | Pielęgniarka Mount Sinai Hospital
Awatar użytkownika
Woah, woah
The summer's not hot without you
Woah, woah
The summer won't start without you
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona | jej
typ narracji1 osobowy
czas narracjiteraźniejszy
postać
autor

Nie mam zielonego pojęcia, dlaczego zapisałam się na konkurs wędkarski. Przecież nie wiem, jak się łowi ryby. Nawet nie mam zielonego pojęcia, co to jest za ryba. Szybciej dowiem się wszystkiego, jak zapytam się czatu lub wyszukam to w przeglądarce. Od dziecka unikałam takich rzeczy, a teraz? No tak, przegrałam zakład z Grace. Jeśli wrócę szybciej do papierków, zrobię coś, czego nigdy nie robiłam. Tak właśnie się stało, zapisałam się na głupie ryby. A moja siostra? Zadowolona, że wygrała teraz siedzi na jakiejś randce. Nawet Grace, starsza od mnie ma łatwiej ze znalezieniem sobie kogoś. Przecież to jest porażka, totalna porażka życiowa.
Rzuciłam wszystko na miejsce, które zostało dla mnie wybrane. Numerek trzynaście, jakie to zabawne. Dlaczego też nie ma wokół mnie żadnej innej dziewczyny? Takie hobby jest tylko dla facetów, czy co? Wypuściłam powietrze z ust, naprawdę jestem zrezygnowana całą tą sytuacją. Sprzęt kupił dla mnie znajomy, nawet go przygotował i powiedział, co mam niej więcej zrobić. Jednak z moim szczęściem wyjdzie to wszystko zupełnie inaczej, gorzej. Usiadłam na beżowym krześle, nie mam zamiaru siedzieć na czymś granatowym lub ciemniejszym. Już i tak się wyróżniam, teraz jeszcze bardziej. Sięgnęłam po wędkę i odblokowałam telefon. Przeczytałam instrukcję i mruknęłam coś pod nosem. Rany, to jest naprawdę ciężkie, za ciężkie. Nie dość, że się zanudzę to zrobię z siebie totalne pośmiewisko.
Rozejrzałam się po wszystkich stanowiskach, aż nie zauważyłam znajomej twarzy. Czy moje szczęście lubi kpić z mojej osoby? Stones. Poprawiłam czapkę jeszcze bardziej, jak okazało się, że ma numerek obok mnie. Zamknęłam oczy z zażenowania. Nie dość, że narzeka na mnie w pracy, to dodatkowymi żartami będzie ten wypada na rybach. Zakryłam prawą ręką twarz, mając wielką nadzieję, że to pomoże. Jednak cudną ciszę przerwał mój telefon. Mój znajomy też nie zna odpowiedniego momentu. Zażenowania zaczęłam szybciej szukać telefonu, aż upadł koło Dannego. Przed jego twarzą pojawiło się zdjęcie moje i Scher, jak byliśmy na naszym wspólnym wypadzie. W tych głupich sukienkach, które więcej pokazywały niż zakrywały. Czy poziom zażenowania może pójść jeszcze bardziej w górę? No chyba tak. Sięgnęłam ręką po telefon, ale czy mi się uda go dość szybko zabrać?

Danielis Stones
moonlight_13
Wykorzystywanie AI w postach, pospieszanie co do odpisu. Resztę można wspólnie obgadać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Summer by the Lake”