0 y/o, 0 cm
workin' nine to five what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
postać
autor

Poszukiwania
Rodzina bliższa i dalsza
Rodzeństwo, kuzynostwo, rodzice i dzieci. Te więzi potrafią być równie piękne, co skomplikowane. Rodzinne sekrety, pokoleniowe konflikty i wspólne wspomnienia czekają, by je odegrać.

Kod: Zaznacz cały

[posz]
[posz1=Tytuł poszukiwań]Nieobowiązkowy podtytuł. Można zostawić puste[/posz1]
[posz3]AKTUALNE/NIEAKTUALNE/REZERWACJA | DD/MM[/posz3]
[posz2]
[img]LINK DO OBRAZKA[/img][img]LINK DO OBRAZKA[/img]
[/posz2]
[posz4]WPISZ TU TREŚĆ POSZUKIWAŃ[/posz4]
[/posz]
Ogłoszenia, których data aktualizacji będzie starsza niż 2 tygodnie będą usuwane.
Tytuł poszukiwań
Nieobowiązkowy Podtytuł
STATUS: Aktualne | 10.05
ObrazekObrazek
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.""Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.""Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."
23 y/o, 167 cm
barmanka The Fifth Social Club
Awatar użytkownika
barmanka, która robi najlepsze drinki w mieście i kręci dupą na barze, a wolnych chwilach spędza przyjemnie czas z Noah
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

Lennox family
Family is where life begins and love never ends.
STATUS: BARDZO MOCNO AKTUALNE | 08/07
Rodzina Lennox pochodzi z Toronto, to właśnie tutaj od zarania dziejów członkowie tego rodu dźwigali brzemię tego miasta na własnych barkach. Nazwisko znane niemalże wszystkim, nie tylko w mieście, ale również i w całej Kanadzie. Lennox wyrobili sobie świetną renomę i reputację, jedni ich lubią i popierają inni natomiast z wielką chęcią potrąciliby ich na pasach gdyby tylko mogli.
Rodzina, z której wywodzą się najlepsi politycy i ogólnie ludzie sukcesu, wszyscy im zazdroszczą, każdy chciałaby być na ich miejscu.

Rodzina od zawsze postawiona na świeczniku, każdy ich ruch był opisywany, każde wyjście fotografowane, było trzeba uważać, zawsze i na wszystko oraz wszystkich. Każdy niewłaściwy występek, każda kompromitująca informacja była skrupulatnie zamiatana pod dywan. A jawne łamanie zasad skutkowało degradacją rodzinną.

W SKRÓCIE:
Rodzina Lennox jest wpływowa, ale nigdy nie byli idealni. Kiedyś byli zgraną ekipą, która rozmawiała ze sobą, jadła razem posiłki i ogólnie wspierali się. Wraz z rozwojem kariery politycznej ojca i jego sukcesami wszyscy zaczęli się od siebie odsuwać, wspólne posiłki zmieniały się w wieczne mijanie w kuchni. Zamiast rozmów i wspólnego rozwiązywaniu konfliktów pojawiły się awantury, oskarżenia i kłótnie. Wszyscy się zepsuli czy to od władzy, braku zrozumienia czy pieniędzy. Rodzice coraz bardziej zaczęli naciskać na swoje dzieci, chcieli aby ich nazwisko znaczyło wiele nie tylko w strefie politycznej, ale również i innych dziedzinach.
To niestety rodziło kolejne konflikty za zamkniętymi drzwiami, teraz rzadko co się spotykają, z rodzicami praktycznie nie rozmawiają, robią dobrą minę do złej gry, prowadzą swój własny teatr, a świat jest ich widownią.

SKŁAD:
Tata Lennox - 54 lata - polityk
Aurora Lennox - 52 lata - właścicielka fundacji
Cassian Lennox - 34 lata - prokurator
Aislynne Lennox - 33 lata - neurochirurg
Koda Lennox - 31 lat - kapiatn straży pożarnej
Addison Lennox - 27 lat - prawniczka
Maddie Lennox - 23 lata - barmanka w klubie nocnym

WAŻNE INFORMACJE:
- jeśli uwielbiasz rodzine gry, te zabawne jak i dramaty (tutaj liczę na ich sporą ilość) to ta rodzina jest właśnie dla Ciebie. Chcę mieć ekipę, z którą można prowadzić wątki, a nie tylko wpisać się w relacje i zapomnieć o sobie nawzajem.
- wyglądy postaci zostawiam do indywidualnej decyzji, tak samo jak to czy rodzeństwo ma jakiś partnerów/małżonków czy dzieci, im nas więcej tym lepiej. PS. Może rodzice też nie dogadują się jak kiedyś i mają swoje własne grzechy na sumieniu? Dowolnie!
- zawody rodzeństwa: fajnie gdyby chociaż jedno poszło w ślady ojca, ale nie musi...każde z dzieci (poza Maddie, która kompletnie się wyłamała) posiada jakiś zawód, który według rozumowania rodziny pasuje do ich obrazka, właściciele własnych firm, przedsiębiorcy czy inni wysoko postawieni.
- kwestia wieku jest do obgadania - wydaje mi się, że można zmanipulować wiekiem o +/- 2 lata (wtedy rodzice będą mieli więcej) - najważniejsze dla mnie jest to aby to Maddie była tą najmłodszą.
- relacje między rodzicami i każdego z rodzeństwa pozostawiam do wyboru każdemu indywidualnie, mogą ze sobą rozmawiać, mogą wspólnie pracować, a może rozmawiają z nimi tylko dla statusu społecznego? A może całkowicie się odcięli? Do wyboru do koloru.
- Zapraszam na pw na Maddie Lennox lub Meena Evans , tam gdzie jestem online proszę pisać! Jestem fajna, dogadamy się <3
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2025 5:05 pm przez Maddie Lennox, łącznie zmieniany 8 razy.
izzy
jak mi coś nie będzie pasować dam znać
28 y/o, 188 cm
artysta + barman the shop
Awatar użytkownika
colors run through my mind like a dream
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
postać
autor

poszukuje siostry, która pozwoli mu latać, ale zawsze będzie czekać na ziemi.
STATUS: NIEAKTUALNE | 14/07
ObrazekObrazek
28 lat, artysta-malarz, marzyciel i barman z Toronto — szuka swojej młodszej siostry — tej, która została. Tej, która była zawsze.

── ⋅ ⋅ ── ⋅ ⋅ ── ⟡ ── ⋅ ⋅ ── ⋅ ⋅ ──

Gdzie kobalt spotyka się z rozsądkiem:
On to chłopak, który maluje słońce nawet w deszczowe dni, który widzi anioły w chmurach i szuka piękna w kałużach. Jego siostra? Ona widzi deszcz jako deszcz – ale rozumie, dlaczego dla niego to może być więcej. Ona wie, że czasem potrzebuje kogoś, kto poda mu parasol, nie pytając czy słońce przestanie dla niego świecić. Są dla siebie całkowitymi przeciwnościami, które razem tworzą spójną całość.
Ona – pragmatyczna, odpowiedzialna, może trochę zbyt wcześnie dorosła. Nie musiała go rozumieć, ale była. Ona wspierała go przy jego pierwszej wystawie na szkolnych korytarzach, a on odpytywał ją z kompletnie obcych mu tematów gdy przygotowywała się do egzaminów. Łączy ich silna więź, bez toksyn i dramatów – to jedno z tych rodzeństw, które mimo różnic naprawdę się wspiera i trzyma razem.

Jest jego przeciwieństwem, ale nie jego przeciwnikiem.

── ⋅ ⋅ ── ⋅ ⋅ ── ⟡ ── ⋅ ⋅ ── ⋅ ⋅ ──

Co mogę zaoferować:
⟡ Gotową relację pełną ciepła — codzienne wsparcie.
⟡ Elastyczność w tworzeniu — jej charakter, pasje, życie — wszystko zależy od Ciebie.
⟡ Piękne scenki familijne — od zwykłych rozmów po trudne momenty czy wspomnienia (najpewniej związane z dzieciństwem, gdyż ich rodzina należała do tych prostszych i biedniejszych) — zależy, jakie masz preferencje do gier.
⟡ Możliwość rozwoju obu postaci — przez ich wzajemną relację.
Ostatnio zmieniony pn lip 14, 2025 1:39 pm przez James A. Rutherford, łącznie zmieniany 1 raz.
james
45 y/o, 189 cm
Pisarz Torstar
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
postać
autor

Rodzeństwa
(nie)Ukochanego
STATUS: AKTUALNE| 08/07
ObrazekObrazek
Poszukuje dwoje rodzeństwa. Nie określam czy młodsze czy starsze, ale graniczy wiek to minimum 30 lat. Nie chciałabym, żeby było między nimi większej różnicy. W zasadzie z to tyle jeśli chodzi o jakieś wymagania z mojej strony. Całą resztę pozostawiam do własnej inicjatywy. Mo nie pogardziłby szwagrami albo szwagierkami czy też bratankami/siostrzeńcami lub bratanicami/siostrzenicami.
Rodzina pochodzi z klasy średniej, od urodzenia mieszkali w Toronto. Rodzice pracowali zawodowo, tata (David) pracował w służbie zdrowia jako ratownik medyczny, obecnie na emeryturze, dorabia jako złota rączka w pobliskiej szkole. Mama (Emily) wciąż pracująca urzędnika w ratuszu.
Chciałabym, żeby rodzeństwo się dogadywło, chociaż nie zawsze musi być różowo i słodko. I liczę na rodzinne gierk
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
For good luck!
gall anonim
45 y/o, 189 cm
Pisarz Torstar
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
postać
autor

Dziecka
Już dorosłego
STATUS: AKTUALNE| 08/07
ObrazekObrazek
Mo i jego ówczesna dziewczyna najnormalniej w świecie zaliczyli wpadkę będąc jeszcze w szkole średniej. Mo nigdy nie był wzorowym ojcem, po prostu tego nie czuł, chociaż rodzice przymuszali go do angażowania się w wychowanie dziecka. Płacili za niego alimenty zanim nie skończył szkoły i nie zaczął zarabiać na tyle, by móc robić to osobiście.
Jako ojciec Mo był po postu fatalny, bo sam nie nawet z biegiem lat nie dorósł do tej roli. Dopiero niedawno sam z siebie zaczął dążyć do polepszenia relacji, bo sam trochę powoli dorasta.
Poszukiwane dziecko z jednych wymagań jakie mam to wiek 26-28. Pozostawiam dowolność w kwestii tego czy przyjęło nazwisko po ojcu czy po matce. Mo w dużej mierze przez te lata był ojcem z doskoku, więc ich relacje raczej nie są najlepsze. Teraz moja postać chce to zmienić, ale czy dziecko tego chce to już pozostawiam do ustalenia z chętną osobą.
For good luck!
gall anonim
36 y/o, 197 cm
aktor plan filmowy / scena
Awatar użytkownika
Cemil (czyt. Dżemil) jest kanadyjsko-tureckim aktorem. Należy do osób ambitnych, lubiących wyzwania. Mieszkał w Stambule, do którego chce się przeprowadzić, po śmierci rodziców jest głową rodziny i stara się pomóc rodzeństwu w życiu.
Jest empatyczny, towarzyski i udziela się charytatywnie. Chciałby się ustatkować, ale jest jeden problem - ukochana ma już faceta...
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona, jej
postać
autor

Młodsza siostra
STATUS: AKTUALNE 16.07
ObrazekObrazek
Poszukiwane rodzeństwo w osobie młodszych od Cema brata i siostry. O matce i ojcu można poczytać w karcie postaci, ja poszukuję relacji bliskiej, ale może też takiej, która była skomplikowana.
Nie są dla mnie ważne ich relacje z rodzicami (którzy nie żyją, jak można wyczytać w mojej historii postaci), a te, które łączą młodych Ayersów. Wspomniałam nawet, że brat siedział w kryminale, ale za co? Do wymyślenia przez autora postaci.
Jest mi wszystko jedno, czy mają tureckie imiona jak Cemil czy nie, ani jak się mają do swojego pochodzenia itp. Wizerunkowo powiem tylko, że ciemne włosy to mus, żeby byli trochę do siebie podobni. Mogą się zajmować czym chcą, brat na pewno ma trudniej w życiu, ale pomożemy.
Nie lubię narzucać zawodów, czy charakteru - chcę tylko, by potrafili się dogadywać i jakoś świętowali razem różne okazje, pielęgnowali relację, bo jednak mają tylko siebie w Toronto.

BRAT (32 - 34 lata) - ZNALEZIONY
SIOSTRA (28 - 31 lat) POSZUKIWANA
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2025 5:08 pm przez Cem Ayers, łącznie zmieniany 7 razy.
Angellore
wyjdzie po ewentualnych ustaleniach
23 y/o, 155 cm
tańczy w The Fifth Social Club
Awatar użytkownika
najpierw ci zatańczy, później zwinie portfel
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiona/jej
postać
autor

my pretty, little, shining
...fucking other half
STATUS: REZERWACJA | 11/07
ObrazekObrazek
Te same, dziecięce ubranka, idealnie podpasowane pod dwie śliczne blondynki. Wspólne zabawki i lalki. Koleżanki. Problemy i sekrety. Ale to nią wszyscy zawsze się zachwycali. Była bardziej otwarta, uśmiechnięta, przebojowa. Zupełnie jakby na każdego rzucała niewidoczny, subtelny urok.
Ona zawsze sobie radziła. Niezależnie od tego co się działo, potrafiła znaleźć wyjście z każdej sytuacji. Bystra, szczera, towarzyska, ambitna. Nie dało się jej nie lubić. W odróżnieniu od Laury, która okazała się być całkowitą odwrotnością poukładanej siostry.

Bo Laurę... Wiecznie trzeba było ratować.

Nadal sobie radzi. Ma całkiem przyjemne życie, nawet bardzo. Studia? Świetny staż? Stabilna praca? Może ukochany chłopak u boku, którego uwielbiają ich rodzice. I męcząca myśl z tyłu głowy, że nie powinna odtrącać siostry, choć każdy dookoła doskonale wiedział, że zawsze była dla niej zdecydowanie...

...za dobra.

Siostra bliźniaczka. Wizerunek Sabriny Carpenter nie jest musem, równie dobrze mogą być dwujajowe, ale jeśli ktoś ma ochotę, śmiało możemy zrobić dwie krople wody. Oprócz tego co opisałam wyżej niczego nie narzucam. Ma być po prostu tą lepszą połówką, z pewnością nie tak pechową jak Laura. Chciałabym zacząć od momentu, kiedy między nimi wisi dosyć mocny zgrzyt – Laura przyzwyczaiła się do tego, że siostra wiecznie ratowała jej dupę. Pożyczała pieniądze, kryła przed rodzicami, którzy i tak niechętnie o niej słuchają. Robiła wszystko to, co robiłaby prawdziwa siostra, byle tylko ta druga nie poszła na totalne dno. Ale miarka się przebrała i w końcu powiedziała s t o p. Fajnie byłoby wszystko jakoś wspólnie naprostować, choć od razu zaznaczam, że w całej tej relacji będzie pewnie więcej dram niż spokojnego, siostrzanego ćwierkania.
Przyjmiemy też starszego brata (aktualne) <3
Lubię jak akcja idzie do przodu, tak samo lubię rodzinne wątki, ale nie gonię za odpisami i też nie chcę być poganiana. Mam umiarkowane tempo, czasem szybsze, czasem wolniejsze.
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2025 1:46 pm przez Laura Fogarty, łącznie zmieniany 3 razy.
For good luck!
laura
50 y/o, 165 cm
dyrektor programowa, gospodyni talk show CBC Toronto
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
postać
autor

mother - daughter difficult matters
STATUS: NIEAKTUALNE
ObrazekObrazek
Postaram się krótko i zwięźle.
Szukam córki dla Lauren z jej jedynego, już nieistniejącego małżeństwa. Wiek dziewczyny powinien być raczej między 20, a 30. Nie podałam dużo faktów na temat samej rodziny. Moja postać, Lauren, jest dyrektor programową w CBC, a także gospodynią talk show. Jest dość znaną personą w świecie mediów i w ogóle, o reputacji zszarganej przez jej różne akcje (więcej o tym pod koniec bio w karcie postaci). Ojciec i były mąż Lauren jest zawodowym baseballistą, a zapewne był, biorąc pod uwagę wiek. Na pewno więc, córka złego startu nie miała i raczej musi być to wzięte pod uwagę ;)
P.S.: nie planuję szukać postaci byłego męża Lauren, chociaż daję wolną rękę drugiej osobie.

Nie ingeruję w to, kim będzie aktualnie córka Lauren, jak będzie wyglądać a także w opis tego, jakie miała dzieciństwo, jak dorastała i jak patrzy na to teraz (oczywiście możemy się co do tego zgadać, by była jakaś zgodność). Córka nie musi mieć nawet jej nazwiska (może mieć dwa albo nazwisko ojca, co chyba będzie bardziej zgodne z realizmem). Tak naprawdę, oferuję tutaj relację matki i córki, by móc z kimś pograć i pobalansować trochę na rodzinnych więzach.

Widzę dwa pomysły na dynamikę tej relacji:
1. Naprawa więzi - córka świadoma czynów matki odwróciła się od niej, co byłoby raczej zrozumiałe. Wybrała stronę ojca. Lauren po wszystkich incydentach i medialnym szumie powraca, odbudowując swoje życie. Nowa Lauren, choć tak naprawdę nie do końca. Jednakże, nim znów wskoczy w ten wir, chciałaby odzyskać zaufanie córki i odbudować ich więzi. Córka nie jest taka jak Lauren, więc cała relacja jest trudna. Mimo to, starają się.
2. Dynamic duo - tutaj widzę przypadek, gdy jednak córka staje się taka sama jak mama. Punkt wyjścia może być podobny jak wyżej, lecz córka wie, jak wykorzystać relację z matką, jej wpływy i kontakty dla własnych celów, może stając się powoli taka jak ona. Tutaj relacja będzie zapewne nieco bardziej dynamiczna, wybuchowa, trochę dramowa, lecz o lżejszym tonie, choć koniec końców, może zrobić się gorąco parę razy. Lauren na pewno dobrze komunikuje się z taką wersją córki, choć zderzenie charakterów może doprowadzić do konfliktów.

Dawno nie pisałam i nie byłam na forku, ale mam chęci, lubię swoją postać i wierzę, że to będzie ciekawa i rozwijająca się relacja, która da sporo frajdy i uzupełni inne wątki naszych postaci <3
Ostatnio zmieniony pn lip 14, 2025 10:34 am przez Lauren Bernard, łącznie zmieniany 2 razy.
gall anonim
39 y/o, 189 cm
🐍 cichy pan do zadań specjalnych 🦂 freelancer
Awatar użytkownika
Czasami trzeba być wilkiem, by chronić się przed wilkami.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
postać
autor

Młodszy brat
którego imię to kłopot.
STATUS: AKTUALNE 15/07
ObrazekObrazek
Poszukuję młodszego brata, który tkwi w półświatku. Jest przeciwieństwem Patricka - impulsywny, dokonuje złych wyborów, goni za szczęściem i ma tysiąc pomysłów na minutę. Bardzo często pakuje się w kłopoty z których zazwyczaj wyciągał go starszy brat. Po wstąpieniu w struktury mafii /gangsterki niewiele się zmieniło i to on był powodem dla którego Patrick zaczął spłacać jego długi.

O dzieciństwie chłopaków wspomniałam w karcie, nie było różowe. To jaki będzie XYZ poza powyższymi cechami, pozostawiam autorowi. Może mieć własne demony, problemy, kompleksy i tajemnice. Wygląd obojętny (fajnie jeśli byłoby wizerunkowe podobieństwo), wiek to takie max 35 lat (obaj się zaciągnęli do woja). Relacje braci są mimo wszystko skomplikowane, choć na pewno się kochają.

Brat jest głównym powodem dla którego Pat wrócił do Toronto, więc wyjściowa gra kręciłaby się wokół poważnego problemu związanego z półświatkiem. Dlatego to jedyne co tak naprawdę narzucam na start - to gra chodzącym nieideałem.

Zapraszam :slodziaczek:

Ostatnio zmieniony pn lip 14, 2025 11:14 pm przez Patrick Voclain, łącznie zmieniany 2 razy.
For good luck!
pepsi cola
metafory, które nie mają sensu / metagaming / "poetyckość" będąca grafomanią / grafomania / lanie wody, które w 99% jest niepotrzebne.
32 y/o, 187 cm
lekarz, specjalista medycyny ratunkowej w mount sinai hospital
Awatar użytkownika
i'll meet you at the divide to break the spell a point where two worlds collide

yeah, we'll rebel
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

childhood's end
your fantasies merge with harsh realities
STATUS: AKTUALNE | 11 / 07
ObrazekObrazek
powiedz mi: jak wiele się zmieniło?
czy możemy być nadal
tymi samymi ludźmi
z walizką marzeń ściśniętą
we wnętrzu dziecięcej głowy
głęboko zanurzonej w chmurach?

poszukuję młodszej siostry leara w wieku 25-30 lat. pochodzimy z przeciętnej, na pozór zwykłej rodziny, rozbitej przez samobójczą śmierć uzależnionego od hazardu ojca. dźwigamy na sobie jego długi i bagaż nieprzyjemnych doświadczeń, próbujemy pomagać naszej matce i również pomagać sobie. widzę siostrę jako tę rozważniejszą, która ma (przynajmniej w samych pozorach) poukładane życie i często staje się głosem rozsądku dla leara. zależy mi na regularnych rozgrywkach oraz wzajemnym zainteresowaniu swoim życiem. nie chcę, aby była to relacja istniejąca jedynie na płaszczyźnie teorii. proszę o zgłoszenie się zdecydowanej osoby, jaka nie zamierza porzucać gry po wrzuconych pojedynczo postach. wizerunek dowolny, choć mile będą widziane ciemne włosy. pamiętaj, że learowi zależy bardzo na siostrze i w razie jakichkolwiek problemów będzie starał się ją uchronić od nieszczęścia
For good luck!
hehe
brak
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”