30 y/o
CHRISTMASSY
164 cm
Pani Prezes Northland Power
Awatar użytkownika
Ho, ho, ho
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracjiPrzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Nie może u mnie zabraknąć barszczyku i pierogów. Wiadomo, jakieś śledzie, karp, czy inny łosoś wleci na mój stół wigilijny. Z NIECODZIENNYCH rzeczy moja teściowa robi zupę królewską. Jakieś ryby, czy inne owoce tam są. Moje potrawy są klasyczne, ale u męża to jakiś mentalny fikołek. Kompot z suszu, a nie truskawek, kapusta z fasolą, czy inne wynalazki. Generalnie jest smacznie, cudownie, a po wszystkim zjemy ciasto marchewkowe i sernik (bez rodzynek!).
40 y/o
CHRISTMASSY
173 cm
Inżynier energetyki / dawniej złodziej Avalon Global Industries
Awatar użytkownika
I wrapped it up and sent it,
With a note saying "I love you" - I meant it.
Now I know, what a fool I've been,
But if you kissed me now I know you'd fool me again.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkimieszane
typ narracji3 osoba
czas narracjiPrzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Nie wiem jak to rozpatrywać, ale dobra, lecimy. :D Na Wigilię zwykle jeździmy do ciotki i wujka, kiedyś jeździliśmy do babci (mieszkają po sąsiedztwie), ale babcia już ma swoje lata i organizację świąt przejęło młodsze pokolenie. U ciotki zawsze są tradycyjne rzeczy jak ryby w milionie odsłon (i smażonych kilka, i jakieś ryby po grecku, i po hiszpańsku, i po meksykańsku xD), bigos postny, jakieś kotlety z grzybów, ciasta, sałatki, ale często ciocia też robi po prostu obiad + te wszystkie świąteczne rzeczy. :D Kolejny dzień świąt już jest u moich rodziców, też jest obiad i pozostałości z potraw świątecznych, bigos mojej mamy, który jest najlepszy na świecie, pierogi, jeszcze więcej ciast i wędliny, często wędzone przez rodziców albo wujostwo. I przez to zadanie zrobiłam się w ciul głodna, idźcie wy. :lol:
palermo (palermo.pbf)
nie lubię kierowania moją postacią i wiecznych śmieszków w grach, ale poza tym piszę dosłownie wszystko
27 y/o
CHRISTMASSY
169 cm
aktorka teatralna w meridan arts centre
Awatar użytkownika
It came without ribbons, it came without tags. It came without packages, boxes, or bags.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
U mnie raczej bez większych rewelacji - standardowo barszcz z uszkami, krokieciki i pierogi z kapustą i grzybami, chociaż pojawiają się też ruskie w związku z tym, że mamy w rodzinie kapuścianych niejadków. Zawsze musi być też królowa sałatek (jarzynowa), zwykle robiona przez dziadka. Ryby są, ale ja omijam z daleka, bo to śmierdzi i niesmaczne.
Magda
unikam wątków nierozwijających relacji oraz opisów przemocy na tle seksualnym i przemocy nad zwierzętami
30 y/o
CHRISTMASSY
178 cm
strażaczka Toronto Fire Station 132
Awatar użytkownika
marry christmas, you filthy animal!
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona / jej
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
U mnie nic nadzwyczajnego - musi być barszcz z uszkami, pierogi, smażony karp, bigos i bez tego sobie Wigilii nie wyobrażam. Mogłabym się za to obejść bez śledzi i kompotu z suszu (to okropieństwo trzeba robić co roku, a pije to tylko moja teściowa).
Nie wiem czy to aż tak kontrowersyjne, ale pewnie niektórych dziwi to że podajemy gotowane ziemniaki do kapusty. Pamiętam też, że kiedyś jak jeździłam na święta do mojej babci, to zaczynaliśmy Wigilię "zupą owocową" czyli makaronen zalanym kompotem truskawkowym i szczerze tego nienawidziłam. XDD
mów jak chcesz
angielskie wyjścia
30 y/o
CHRISTMASSY
193 cm
aktor i taksówkarz
Awatar użytkownika
the smells of Christmas are the smells of childhood
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Większości ze stołu nie jadam, ale ogólnie jest dość standardowo. Musi być karp, sałatka jarzynowa, barszcz do picia, no i oczywiście pierogi. Poza tym zupa śliwkowa, groch z kapustą, ryba po grecku i paszteciki. Możliwe, że coś pominęłam, ale to tylko dlatego, że tego nie jem i o tym nie pamiętam :awkward:
Edyta
unikam gier, które w ogóle nie rozwijają relacji, a także takich, w których pojawia się przemoc na tle seksualnym
29 y/o
For good luck!
175 cm
księgarka w Bookland ☆
Awatar użytkownika
„To są święta Bożego Narodzenia. Czas radości, miłości i… wybaczania.” - Kevin sam w domu
nieobecnośćtak
wątki 18+tak
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

OKIENKO 19
U mnie od lat tradycją jest co roku inna kuchnia świata. W tym roku padło na kuchnię francuską w wydaniu fine dining. Consommé z leśnych grzybów z mini ravioli z borowikiem i truflą zamiast klasycznej grzybowej, turbot pieczony na maśle noisette z kaparami i cytryną Meyera zamiast karpia, przegrzebki z emulsją z szampana, a na deser bûche de Noël z gorzką czekoladą i wiśnią amarena.
Obrazek
miss nixon ★
tramwaj na bałuty
34 y/o
CHRISTMASSY
164 cm
psychoterapeuta w CAMH
Awatar użytkownika
Jingle bells, Jingle Bells
Jingle all the way
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
typ narracjitrzecioosobowy
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
U mnie bez żadnych wymysłów oprócz tego, że nigdy w życiu nie zrozumiem dlaczego w Wigilię nie ma podawanego ciasta :/ Jako wielka fanka wszelkich słodkości muszę wybierać między sałatką jarzynową, a czerwonym barszczem bądź rybą po grecku. Dlatego zdecydowanie wolę pierwszy i drugi dzień świąt, bo można od rana się objadać serniczkiem, blokiem czekoladowym czy pierniczkami <3
Jakoś miło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kalendarz Adwentowy”