Widzisz mnie, gdy zamykasz oczy; Widzisz mnie, gdy nadchodzi senna zmora;
Od zdarzenia minęło kilka lat, lecz ty nadal o tym pamiętasz. Przepiękny dzień, wszak pierwsza rocznica związku zdarza się tylko raz! Wszystko idealnie zaplanowane. Szybki, wczesny powrót do wynajętego domku w lesie, gdzie twoja ukochana będzie już na ciebie czekać. Pogoda nie była idealna, trochę wietrzna, ale na to nikt z was nie miał na to wpływu. Do idealnego wieczoru, wystarczy jeszcze po drodze zahaczyć o kwiaciarnie, by odebrać zamówiony bukiet ulubionych kwiatów oraz o cukiernię, gdzie zawsze raczycie się waszym ulubionym słodkim deserem. Wszystko idealnie! Musi takie być! Gdy jednak stajesz na progu wynajętego domku, dostrzegasz, że drzwi są uchylone, a w środku panuje niepokojąca cisza.
Wołasz imię bliskiej ci osoby, a odpowiada ci jedynie cisza, przerywana nielicznymi odgłosami leśnego życia. Uchylasz delikatnie drzwi i dostrzegasz coś, co staje się dla ciebie koszmarem. Ze spracowanych rąk wypada ci bukiet kwiatów i mała paczuszka ze słodyczami. Przeszklone oczy, zatracają ostrość widoku do takiego stopnia, że wszechobecny natarczywy szkarłat noszący się po łóżku, na którym leżały twoja bratnia duszy. Rzucasz się w panice, agonii emocjonalnej, błagając o to, by otworzyła oczy, by to wszystko było jedynie chorym snem, z którego nie możesz się obudzić. On się nie kończy, a jedyne co ci po nim pozostaje to zacierające się wspomnienia o dniach, które przeżyliście wspólnie i mały, niebieski motyl, który był skryty w jej dłoni.
w skrócie:
Szukam kogoś, kto stracił ukochaną osobę z rąk Mirabellki; Mimo że tekst wskazuje na to, że była to miłość, nie musi nią być. Brat, siostra czy też inny ważny członek rodziny, zawsze możemy to dogadać.
I co w związku z tą stratą: a więc po tym, jak dana osoba poradziłaby sobie wreszcie ze stratą i tym, że nigdy nie złapano mordercy, nagle pojawia się informacja o znalezieniu kolejnego ciała z pozostawionym motylem. Właśnie wtedy mógłby zapragnąć zemsty, sprawiedliwości dla utraconej ukochanej osoby, czy zwyczajnie odpowiedzi „dlaczego”. Ba poprzez swoje własne śledztwo mógłby dotrzeć do tego, że ta osoba jest z Toronto – tu możemy ustalić, co on może wiedzieć itd. Co mogę powiedzieć jeszcze… raczej nie będzie to słodka relacja i nie będzie miała „szczęśliwego zakończenia”, bo pewnie Mira zostanie dzięki niemu złapana albo on zostanie przez nią zabity. Jest to tylko zarys i jak już wspomniałam, wszystko jest do dogadania.
co do mojej persony: nie zapowiada się, bym miała zniknąć, więc nie musisz się tego obawiać. Nie wiem jakie posty pisze, dla mnie średnie/słabe - dla innych to nie wiem. A czego oczekuje? W sumie by osoba, która się zgłosi, nie uciekła z forum i najważniejsze, by nie pisała postów z AI; A wraz z Mirą może ci wpaść relacja z June i Davidem, którzy pracują w policji i też pewnie za jakiś czas zaczną polować na siostrę