Elena wychowała się we Włoskiej, mafijnej rodzinie o głęboko zakorzenionych tradycjach. Trzymana z dala od interesów, przez całe swoje życie była jedynie biernym obserwatorem zawiłości rodzinnego biznesu. Po traumatycznych wydarzeniach, z których jako jedyna z bliskich uszła z życiem, uciekła z Mediolanu przyjmując fałszywe tożsamości i podróżując po świecie, póki nie trafiła do Toronto otoczona opieką przez dalszą rodzinę należącą do 'Ndranghety. Od tego czasu żyje pomiędzy światami - nie będąc częścią półświatka, w którym nigdy własnoręcznie nie utoczyła czyjejś krwi, a jednocześnie nie przynależąc do codzienności dzielonej przez wszystkich z jej nowego otoczenia. Wyobcowana, igra z nadzieją, że być może właściwy moment - lub właściwa osoba - mogłaby przywrócić ją do świata żywych, odciągając od krwawej przeszłości.
Santorini ułożyła sobie jakieś jakoś życie na obcej, Kanadyjskiej ziemi. Odnalazła ciepłą posadę, w której tańcem zadusza tęsknotę za tym, co było kiedyś. Otoczyła się wiankiem nowych ludzi - znajomi, koledzy, przyjaciele i kochankowie umilają jej szarość codziennej rutyny, oferując własne problemy, na których może się skupić by zapomnieć o własnych. Podłapała hobby, próżne zajęcia zabijające jej czas między powrotem z jednego występu a próbami przed następnym. Można nawet powiedzieć, że wreszcie jej rzeczywistość stała się n o r m a l n a.
Przekształciła się w perfekcyjnie funkcjonującą maszynę, której jedynym zadaniem jest nie patrzeć wstecz.
Ale coś w jej sercu podpowiada, że przeszłość nie jest drobiazgiem, który może wepchnąć na dno najniższej szuflady. Że zbroczone szkarłatem podłogi i puste spojrzenia utkwione w suficie nie obędą się bez echa, którego fale dosięgną ją tutaj, w Toronto. Jej umysł stał się wyczulony na pierwsze oznaki ich nadejścia. Napełnił jej duszę paranoją, w której każdego dnia wracając do swojego zapuszczonego mieszkania w Parkdale trzykrotnie skręca w prawo upewniając się, że nikt za nią nie podąża. Uczynił jej relacje płytkimi, międzyludzkie więzy cienkimi, łatwymi do zerwania w razie potrzeby. W razie, gdyby musiała któregoś dnia zniknąć, jak robiła to już wcześniej.
W razie, gdyby dopadła ją odroczona w czasie zguba.
· · ─────── ·𖥸· ─────── · ·

Poszukuję
osoby z półświatka, która mogłaby wprowadzić odrobinę chaosu do starannie ułożonego życia mojej postaci.

W przeszłości, Elena żyła nieco pomiędzy światami i choć udało jej się stworzyć pozory normalności, wierzy, że jej sielanka jest krótkotrwała i wkrótce jej przeszłość zmusi ją do ucieczki. Ma skłonności do ryzyka, przestępczy świat jest jej na swój sposób znajomy i bezwiednie do niego lgnie w chwilach, w których inna osoba racjonalnie odwróciłaby się i uciekła. Jest kontrastem w pozornie kruchej, eleganckiej kobiecie, której jednocześnie nie jest obca brutalność czy krew.

Nie mam żadnych wymagań w kwestii zawodu i płci postaci - co nie znaczy, że nie mam żadnych pomysłów, jeśli chciałbyś zahaczyć o ten wątek tworząc kogoś nowego. Osoba może być już istniejącą postacią na forum bądź nowym, Kanadyjskim narybkiem.

Preferowałabym postaci starsze od mojej - Elena wychowała się w tradycyjnej rodzinie, w której wiek równał się z respektem i nawet, jeśli ktoś byłby groźny, nie potraktowałaby go z takim samym poważaniem gdyby jednocześnie był od niej dużo młodszy.

Jestem aktywnym graczem od samego początku istnienia forum, lubię rozmawiać o wątkach i kontemplować wszystkie dramy, więc na pewno nie ucieknę!

Odpisuję dość sprawnie i szukam osoby, która również lubi szybszą rozgrywkę.

Nie piszę z AI i preferuję, by mój partner w pisaniu również popełniał posty własnoręcznie.