-
But my head is full of poison, and my heart is full of doubt. I got toxins in my bloodstream, you tried hard to suck 'em out.
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkizaimkityp narracjitrzecioosobowaczas narracjiprzeszłypostaćautor
-
draw a picture of my soul and it'd be a scribble with fangs
nieobecnośćniewątki 18+niezaimkiona/on, wszystko jednotyp narracjitrzecioosobowaczas narracjiprzeszłypostaćautor

· · ─ · ❤︎ · ─ · ·
to pierwsza tak bliska i zażyła przyjaźń w życiu fang, więc trudno jest jej zrozumieć dziwne poczucie, że coś zaczęło się w niej zmieniać. niekoniecznie na gorsze, ale nadal zmieniać. w swojej sympatii wobec lacy zaczyna rozpoznawać coś więcej niż tylko siostrzaną miłość, ale na tym etapie nie ma jeszcze pojęcia, co tak właściwie znaczy to wszystko. dlaczego jest w nią tak bezkrytycznie zapatrzona i dlaczego zżera ją zazdrość, ale wcale nie ta sama, z którą całe życie porównywała się do reszty swoich rówieśników.
✶ wstępnie przyjęłam, że dziewczyny są licealistkami (16-18), ale mogą być odrobinę starsze (tak z 20 maks?), jeśli taki wiek akurat odpowiada ci bardziej. poznały się na lodowisku, gdzie obie trenują, ale nie ma znaczenia, jaki sport dokładnie uprawia lacy – może tak jak fang grać w hokeja, może być łyżwiarką figurową, up to you! ważne, że trenują w tym samym miejscu i regularnie się tam widują.
✶ posty wolę pisać raczej z tych dłuższych, ale w granicach rozsądku. nie jest to wątek stricte obyczajowy, nie musimy (i nawet nie powinniśmy) kręcić dramatów w każdej grze, ale to dosyć emocjonalna relacja/motyw i na taki klimat jestem też nastawiona.
✶ z reguły odpisuję raz na te dwa-trzy dni, ale bywa, że z uwagi na pracę i naukę zajmuje mi to dłużej. zawsze staram się dawać znać na bieżąco, ale wolę uprzedzić lojalnie, że nie zawsze mam zawrotne tempo.
✶ z uwagi na powyższe – nigdy nie gonię o posty, to główna relka, więc post chociaż raz na te kilka dni byłby super, ale nie pogniewam się jeśli czasem trzeba zaczekać chwilę dłużej<3
✶ nic mnie tak nie triggeruje jak ai slop, więc nie dogadamy się jeśli do myślenia i pisania postów potrzebujesz pomocy chata, sorka :v
✶ dla zainteresowanych w gratisie współtworzona playlista i dożywotnie usługi avatarowo-gifowe, no i co… polecam się! kontakt albo na pw (najlepiej łapać mnie na indie), albo bezpośrednio na discordzie (youknowthisdiva). zapraszam, let’s make doomed yuri great again czy coś
-
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćniewątki 18+niezaimkizaimkityp narracjityp narracjiczas narracji-postaćautor

Powinienem się domyślić.
Za dużo dobrych odpowiedzi, zbiegów okoliczności, spokoju i farta. Karta może pójść dobrze dwa czy trzy razy z rzędu, ale dłużej? W tym interesie? Boże, jak mogłem być aż tak głupi. I to po tylu latach bez przypału. Najzabawniejsze, w sumie, jest to, że ja przecież od początku coś przeczuwałem, tylko… Sam nie wiem. Pewnie nie chciałem popaść w jeszcze głębszą paranoję i odsuwać od się… Nie no, o czym ja pieprzę? Ja po prostu polubiłem, kiedy byłaś obok. I uwierzyłem, że ty też poczułaś to samo. Ale chyba nie powinienem mieć pretensji. Od początku mówiłaś, że to tylko praca. Szkoda tylko, że nigdy nie zastanowiłem się nad tym dłużej; że kiedy mówiłaś o tym na około, tylko żartowałem z prawa do adwokata, zachowywania milczenia i tak dalej.
Ale od początku…
✧ Jaka to będzie działalność? Dogadamy wspólnie. Ja mam kilka wstępnych pomysłów na to, w jakich okolicznościach osadzić taki wątek i na swoją postać również, ale jestem elastycznym graczem i nie chcę od początku stawiać oczekiwań. Wybór w każdym razie jest szeroki – od prania pieniędzy dla grubych ryb, przez wojny klubów motocyklowych, a kończąc na gangu skorumpowanych gliniarzy, okradających dilerów. Zależy mi też, żeby po drugiej stronie barykady również istniała szara strefa, w której znajdzie się twoja postać (jakaś intryga, dylemat moralny, polityczne gierki w służbach, tego śmego) - żeby sens zadania wcale nie był taki oczywisty.
✧ W zamyśle bowiem oni mają się do siebie zbliżyć. Zależy mi na przedstawieniu skomplikowanej więzi między dwójką ludzi – opartej na kłamstwie, z mnóstwem moralnych dylematów w tle i bez szczęśliwego zakończenia. Kiedyś przecież będzie musiała mu zapiąć kajdanki na nadgarstkach.
✧ I w ogóle – nie chcę za dużo narzucać. Pewnie, że mam jakąś wizję, natomiast nie piszę fanfika na wattpadzie, tylko chcę współtworzyć, więc wspólnie kombinujmy, dyskutujmy, róbmy te mityczne burze mózgów i tak dalej. Jestem graczem ugodowym, niemarudzącym o tempo (pod warunkiem, że nie piszemy od dezaktywacji do dezaktywacji, to mój redflag) ani kierunek rozwoju fabuły, a poza tym lubię wiedzieć, o czym piszę, więc nie musisz się za bardzo martwić o research czy źródła. Lubię też komplikować życie moim postaciom i kiedy dzieją się rzeczy, tak że… Zapraszam. Będzie fajnie.
-
I cannot be bought,
but I can be stolen
with one glance.
I'm worthless to one
but priceless to two.
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkishe/hertyp narracji1os (bio), 3os (reszta)czas narracjiprzeszłypostaćautor

Daphne jest dziwna. Jest specyficzna. Zarówno w pozytywnym, jak i w negatywnym znaczeniu tego słowa. Ale mimo poważnej profesji to wciąż nieco zagubiona dziewczyna o duszy nastolatki, której nie było dane przeżyć całkowicie normalnego życia ze względu na średnią sytuację życiową i problemy zdrowotne.
But, guess what? Może to Twoja postać będzie w stanie sprawić, że spojrzy na świat przez nieco inne okulary i będzie mogła skorzystać z uroków życia, które dotychczas pozostawały jej nieznane!
Zanim przejdziemy dalej, zapraszam do zapoznania się z kartą Daphne - o tutaj
✧ Chcę zaznaczyć, że nie szukam niczego brutalnego ani ekstremalnego! O ile jestem w stanie zaakceptować wspólnie dogadane i dopasowane dramy, tak temu muszę niestety odmówić </3
✧ Kogo szukam? Kogoś, kto potencjalnie zaopiekuje się Daphne, jednocześnie nie robiąc z niej całkowicie zależnej od tej właśnie osoby. Może być to challenge, bo Daphne dopiero stawia swoje pierwsze kroki w świecie, gdzie nikt nie zrobi wszystkiego za nią jak wcześniej rodzice. Ale to takie dodatkowe urozmaicenie, które możemy dowolnie dogadać, rozwinąć lub też wyeliminować!
✧ Zależy mi na kimś, kto byłby potencjalnie starszy i nie boi się okazywać uczuć, nawet mimo początkowego olewczego stosunku ze strony Van Laar. Bo tak - she won't be easy to get. Przynajmniej na samym starcie
✧ Myślę, że ciekawie by było, jakby to był ktoś z policji - mamy od razu możliwość rozegrania wspólnych spraw, przypadkowych spotkań na komisariacie i tak dalej. Łatwiej dla Twojej postaci, gorzej dla mojej, bo ciężej jej będzie ot tak zignorować taką osobę
✧ UWAGA! Jestem w stanie zaakceptować zarówno pana, jak i panią! Z tą drugą opcją jest to jednak materiał na dużo dłuższą fabułę, bo Daphne do tej pory twierdziła, iż jest hetero - kompletnie widzę ją natomiast jako osobę, która może w pewnym momencie zakwestionować własną orientację, a to kolejny fajny dodatek do naszego wspólnego wątku
✧ O czymś nie wspomniałam? Albo jestem debil i zwyczajnie zapomniałam (zdarza mi się), albo jest to absolutnie do wspólnego wypracowania. Ewentualnie oba na raz
-
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkiona/jejtyp narracjitrzecioosobowyczas narracjiprzeszłypostaćautor
ONA nie szuka miłości.
Miłość jest luksusem dla ludzi, którzy mogą pozwolić sobie na słabość.
ONA od dawna żyje w świecie podpisów wartych miliony dolarów, spotkań za zamkniętymi drzwiami, uśmiechów, za którymi kryją się nieme ostrzeżenia i groźby, i ludzi, którzy podają sobie ręce tylko po to, by później wbić nóż w plecy.
Szukam kogoś, kto nie będzie kolejnym mężczyzną zachwyconym jej pozycją. Człowieka, który zechce wykorzystać ją jako kartę do lepszego życia. Któremu ugną się kolana pod ciężarem jej charakteru.
Szukam kogoś, kto potrafi wejść do pokoju i sprawić, że po raz pierwszy od dawna poczuje IRYTACJĘ. Albo CIEKAWOŚĆ. Najlepiej jedno i drugie.
Może być politykiem budującym własne imperium wpływów i układów. Filantropem, którego nazwisko otwiera wszystkie drzwi (nie tylko te, przy których widnieje jego imię jako darczyńcy). Finansistą przyzwyczajonym do kupowania firm
Interesuje mnie relacja oparta na nieustannej walce o przewagę, emocjonalnym rollercoastrze oraz wiecznej zmianie ról w tym "związku".
Dwie osoby przyzwyczajone do wygrywania.
Dwie osoby, które wiedzą, że zaufanie jest walutą znacznie cenniejszą niż pieniądze.
Chciałabym, żeby zaczęło się od niechęci, podejrzliwości albo konfliktu interesów. Od rozmów, które bardziej przypominają pojedynek słowny niż flirt. Od wzajemnego podważania autorytetu, sprawdzania granic i szukania słabych punktów. Od testowania granic, romansowania W sposób niekontrolowany.
A potem od powolnego odkrywania, że po drugiej stronie stoi ktoś równie samotny, ambitny i bezwzględny. Ktoś, kto może okazać się przydatnym sojusznikiem.
Nie szukam relacji, w której jedna postać będzie ciągnęła drugą za rękę.
Szukam sojuszy zawieranych wbrew rozsądkowi. Sekretów powierzanych niewłaściwej osobie w towarzystwie drogich trunków i dymu cygara.
Momentów, w których trzeba zdecydować, czy ważniejsza jest władza, czy człowiek stojący naprzeciwko.
I takich sytuacji, w których odpowiedź NIGDY nie będzie oczywista.
✧ lubię grać mało cukierkowe motywy slow burn, ale nie ze standardowym "enemies to allies", bo nie chcę kończyć głównego wątku na "żyli długo i względnie szczęśliwie" a wiecznie mieszać w ich życiach – nie lubię dawać postaciom chwili beztroski i wytchnienia (taka jestem okropna)
✧ chciałabym złożony wątek, może nawet znajdzie się też jakiś motyw z kryminału, bo kto wie, do czego mogą doprowadzić knucie i intrygi?
✧ zapraszam na PW, jestem otwarta na propozycje i mimo zarysu jestem elastyczna