34 y/o, 171 cm
koronerka toronto police service
Awatar użytkownika
bozia dała piękną gębę - nie moja wina
lubią mnie też te zajęte - twoja dziewczyna
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

010. a new lead that leads nowhere
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
toronto police service headquarters
Opis:
Pomimo kilku spokojniejszych dni, jej mózg pracował bez przerwy na pełnych obrotach. Kiedy nie zajmowały się z Eviną sprawą seryjnego mordercy, sekcjonowała inne przypadki, które również nie należały do najłatwiejszych. I choć większość z nich była bezpośrednio związana z karambolem na autostradzie 401, na jej stole standardowo lądowały ofiary przemocy domowej oraz samobójcy.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:29 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 2 razy.
bubek
nie lubię postów z ai, postów o niczym, jak ktoś nie pcha fabuły do przodu
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

011. one last breath
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
kanada, szrot w okolicach rzeki Humber
Opis:
Upadła na bok, przetoczyła się na plecy i zaczęła kaszleć. Ból głowy spowodował, że omal nie zwymiotowała. Była tak oszołomiona, że nie czuła, kiedy w bok trafiło ją kopnięcie ciężkiego buta. Ból i szok przyszły dopiero gdy straciła oddech i długo nie mogła wciągnąć powietrza do płuc. Przewróciła się na brzuch, lecz to nic nie dało. Z nadludzkim wysiłkiem znowu przewróciła się na plecy. Nad sobą zobaczyła noc. Wreszcie skurcz puścił i ze świstem wciągnęła powietrze.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:29 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 1 raz.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

012. one last breath
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
mount sinai hospital
Opis:
Każdy lekarz, który kiedykolwiek gościł Zaylee Miller na swoim oddziale wiedział, że ta była najgorszą pacjentką na świecie. Odkąd tylko karetka przywiozła ją do szpitala, rozstawiała medyków po kątach i stresowała pielęgniarki, pouczając ją, jak powinny założyć jej wenflon. Podana dożylnie morfina zaczęła działać, a ona, pomimo złamanych dwóch żeber, stłuczonego biodra i niezliczonej ilości siniaków uparła się, że nie da się położyć na sali, dopóki jej narzeczona nie tutaj nie przyjedzie. Dalej była w szoku, który został nieco przyćmiony przez leki przeciwbólowe i w jego miejsce pojawił się przypływ adrenaliny.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:30 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 1 raz.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

013. i don't feel like i am strong enough
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
dom eviny i zaylee
Opis:
Bliskość Eviny trzymała ją na powierzchni, ale nie umiała korzystać z tego wprost. Nie potrafiła powiedzieć, że jej potrzebuje. Że czuje niepokój, kiedy musiała zareagować na nagłe wezwanie z pracy. Zamiast tego chowała się w drobnych gestach i szukała kontaktu, ale tylko na swoich warunkach. Dłużej zatrzymywała dłoń przy jej nadgarstku, kładła głowę na jej ramieniu i przysuwała się bliżej w łóżku, gdy koszmary rozdzierały jej oddech.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:30 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 1 raz.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

014. we can be family for the weekend
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
dom eviny i zaylee
Opis:
— A jakie macie te gry? — dopytał z ożywieniem, przyglądając się obu kobietom. Jasne włosy miał rozczochrane na wszystkie strony, jakby dopiero co zwlekł się z łóżka.
— Monopoly, Scrabble, Cluedo, Dixit... — zaczęła wymieniać Miller, bo oprócz tych znalazłoby się coś jeszcze, ale chłopiec nie dał jej dokończyć.
— Łooo, Cluedo! — zachwycił się Młody. — Nigdy nie grałem, ale podobno tam trzeba złapać mordercę. Trochę tak, jak wy złapałyście, co nie?
Status:
zakończona
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

015. far from good
Obrazek
Kto:
Lynette Miller
Gdzie:
dom eviny i zaylee
Opis:
Od prawie dwóch tygodni nie wychodziła z domu. Każdy dźwięk zza drzwi, każdy szmer w ciemności przywoływał wspomnienia tamtej nocy — nocy, gdy prawie straciła życie z rąk seryjnego mordercy. Strach nie zniknął, tylko nauczył się z nią mieszkać, skradając się w najmniej oczekiwanych momentach. Jeszcze do niedawna dopuszczała do siebie tylko Evinę, która cierpliwie podtrzymywała ją w chwilach paniki. Jednak stopniowo Zaylee zaczęła pozwalać innym osobom wkraczać do swojego świata. Najpierw był Sam — dziewięciolatek z domu dziecka, jeden ze świadków w sprawie Caleba Fostera, potrafiący swoim dziecięcym entuzjazmem rozproszyć nawet najczarniejsze myśli. Wciąż nie była gotowa, żeby spotkać się z rodzicami, ale teraz nadszedł dzień, w którym miała otworzyć drzwi przed swoją siostrą.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony śr paź 29, 2025 12:18 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 3 razy.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

016. kids get bored when it rains
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
dom eviny i zaylee
Opis:
— Kłamiesz! — wykrzyczał, zaciskając szczękę, żeby się nie rozpłakać, chociaż oczy podeszły mu już łzami. — I ty też! — wskazał palcem na Swanson. — Nie chcecie mnie i nawet nie umiecie się do tego przyznać! — stwierdził z żalem, po czym wybiegł z kuchni.
Zaylee czuła, jak w jej gardle rośnie twarda kula, która nie pozwalała jej wydobyć z siebie żadnego słowa. Zacisnęła palce na krawędzi stołu i westchnęła cicho.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony ndz paź 19, 2025 10:37 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 2 razy.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

017. so i took my medication
and i poured my trauma out
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
prosektorium, tps
Opis:
Właśnie pochylała się nad stołem sekcyjnym, skupiona na przypadku kobiety w średnim wieku, która zmarła nagle w trakcie wycieczki górskiej, bez wyraźnych urazów. W jej płucach odkryła zielony osad, wskazujący na ropień płuca, połączony ze zgorzelą, do czego przyczyniła się najpewniej nieleczona infekcja bakteryjna.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:45 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 2 razy.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

018. dance floor anthem
Obrazek
Kto:
helena peregrine
Gdzie:
prosektorium, tps
Opis:
Nie należała do osób, które przepuszczały okazję, żeby uczcić jakąś zmianę, nawet jeśli ta zmiana była owiana fikcyjnym ślubem, a teraz ironicznie nazywała się rozwodem. Dlatego tego wieczoru postanowiła towarzyszyć Grant Peregrine, która może nie była już świeżo uwolniona od małżeńskich więzów, ale do tej pory nie miały okazji tego opić.
Status:
trwa
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:31 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 1 raz.
bubek
34 y/o, 171 cm
Awatar użytkownika
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

019. and we'll have halloween on christmas
Obrazek
Kto:
Evina J. Swanson
Gdzie:
dom eviny i zaylee
Opis:
Dotychczas była przekonana, że była za stara, żeby bawić się w przebieranki na halloween, ale fakt, że Samuel spędzał u nich kolejny weekend, sprawił, że obie z Eviną chciały mu sprawić taką frajdę. Tym o to sposobem Zaylee paradowała w stroju wiedźmy, poprawiając jeszcze dekoracje, jakimi przyzdobiła wnętrze domu. Nawet przygotowała kącik z wycinaniem dyni i gdyby ktokolwiek powiedział jej, że aż tak zaangażuje się w to wszystko, to chyba wyparskałaby go śmiechem.
Status:
zakończona
Ostatnio zmieniony sob paź 18, 2025 7:48 pm przez zaylee miller, łącznie zmieniany 4 razy.
bubek
ODPOWIEDZ

Wróć do „kalendarze”