23 y/o
Mark your calendar for Canada Day
189 cm
popcornman w fox theatre
Awatar użytkownika
kocham święta.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracji3os
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: zaproszenia do kina.
Bo tam pracuje. Kto normalny chciałby spędzać czas w miejscu pracy po pracy?
NIE CHCĘ: papieru toaletowego.
Nie używa. Tylko mokre chusteczki. #babyass
NIE CHCĘ: sztucznej szczęki twojej babki.
Bo to po prostu dziwne i nie wypada dawać tego na prezent.
kasik
Używania AI i brak ciągnięcia fabuły do przodu.
30 y/o
CHRISTMASSY
193 cm
aktor i taksówkarz
Awatar użytkownika
the smells of Christmas are the smells of childhood
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiżeńskie
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: lodówki
Mam już jedną, więc po co mi druga? Mieszkam sam, nie robię zapasów za dziesięciu. Poza tym nie miałbym gdzie jej postawić
NIE CHCĘ: gier na Xboxa
Mam PS5, a nie Xboxa. Nie wiem, co miałbym zrobić z takimi grami.
NIE CHCĘ: siekiery
Mieszkam w mieszkaniu w centrum miasta, nie w domku, i nie mam kominka, więc nie wiem, jakie drewno miałbym nią rąbać. Jest mi zupełnie niepotrzebna.
Edyta
unikam gier, które w ogóle nie rozwijają relacji, a także takich, w których pojawia się przemoc na tle seksualnym
34 y/o
Welkom in Canada
183 cm
adwokat philips and gardner llp
Awatar użytkownika
I must find some way to keep Christmas from coming!
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: peruki
Kanadyjscy prawnicy nie noszą peruk, więc nie będę robił z siebie pajaca w sądzie.
NIE CHCĘ: kombajnu
Mieszkam w centrum miasta i nie posiadam pola. Do czego miałby mi być potrzebny kombajn?
NIE CHCĘ: czekoladek marcepanowych
Ktoś to w ogóle je? Nie obrażaj mnie takim prezentem.
Edyta
unikam gier, które w ogóle nie rozwijają relacji, a także takich, w których pojawia się przemoc na tle seksualnym
37 y/o
For good luck!
185 cm
pilot w air canada
Awatar użytkownika
Christmas by the sea is where I want to be
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: karmy dla kota
Nie posiadam kota. Nie posiadam żadnych zwierząt, więc w ogóle by mi się nie przydała.
NIE CHCĘ: życzeń znalezienia żony
Jedna potencjalna uciekła mi sprzed ołtarza, więc podziękuję, więcej nie chcę wystawiać się na pośmiewisko.
NIE CHCĘ: prenumeraty miesięcznika dziergaj
Nie potrafię robić na szydełku czy na drutach. Poza tym nie mam na to czasu i nie chcę też o tym czytać. A co najważniejsze - z języka polskiego znam tylko zwroty dzień dobry i dziękuję, więc jak miałbym to przeczytać?!
25 y/o
For good luck!
181 cm
pracownik produkcji w northex industries
Awatar użytkownika
I can't wait until the Christmas season is over
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: odzieży medycznej
Rzuciłem medycynę, więc takie ubrania już mi się nie przydadzą.
NIE CHCĘ: kawy w kapsułkach
Nie posiadam ekspresu kapsułkowego, co miałbym zrobić z taką kawą?
NIE CHCĘ: budzika
Teraz takie rzeczy są w smartfonach. W ogóle bym go nie używał, tylko zagraciłby mi mieszkanie, a jest tak małe, że już i tak ledwo się w nim mieszczę.
Edyta
28 y/o
Welkom in Canada
161 cm
pogodynka i prezenterka śniadaniówki w cbc toronto
Awatar użytkownika
HO(E) HO(E) HO(E)
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: papierosów
Normalnie trzyma się od nich z dala, ale kiedy znajdą się w jej posiadaniu, w okamgnieniu wypali cały zapas.

NIE CHCĘ: zaproszenia na jogging
Bo posiada zerową koordynację ruchową i nawet na krótkim dystansie wywróci się pewnie kilkakrotnie.

NIE CHCĘ: kolejnego banalnego tematu w pracy
Bo po dziurki w nosie ma już błahych kwestii podejmowanych w śniadaniówce i najchętniej zajęłaby się poważnym dziennikarstwem.
Magda
unikam wątków nierozwijających relacji oraz opisów przemocy na tle seksualnym i przemocy nad zwierzętami
48 y/o
CHRISTMASSY
168 cm
detektywka wydziału zabójstw w Toronto Police Service Headquarters
Awatar użytkownika
The Grinch stole Christmas and so did I
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: kawy i wszystkich produktów, które posiadają jej smak lub chociaż w pewnym stopniu go przypominają. To jest najgorsze, co może być. Oznacza jedynie, że albo kompletnie jej nie znasz albo jej źle życzysz, bo jej nienawiść do kawy jest legendarna. Każdy z takich prezentów jest ci skłonna wsadzić do gardła abyś się nim udusił.

NIE CHCĘ: okularów do czytania na łańcuszku - nie dość, że wyglądają tandetnie jakbyś je swojej babci ukradł z łoża śmierci to jeszcze śmiesz jej sugerować, że jest ślepa. Może ma swoje lata, ale zdecydowanie sobie dobrze radzi. Za taką zniewagę może przestrzelić ci kolano z odległości trzystu metrów, aby udowodnić, że jednak dobrze widzi.

NIE CHCĘ: wszelkich poradników rodzicielskich - jasne, była kiepską matką, ale to było lata temu. Teraz jest starsza, mądrzejsza i zdecydowanie zrozumiała swoje wcześniejsze błędy. Dodatkowo uważa, że nie istnieje coś takiego jak doskonały rodzic, bo każdy popełnia swoje błędy i to co działa na jednego dzieciaka na drugiego może zupełnie nie zadziałać, więc każda książka, która obiecuje ci bycie wzorowym rodzicem jest od razu do wyjebania.
Ari
Nie lubię narzucania mojej postaci reakcji i zachowania oraz dopisywania do jej rzeczy czy sterowania nią w jakikolwiek sposób bez konsultacji.
34 y/o
For good luck!
170 cm
tanatopraktor | White Lily Funeral Services 🕯️
Awatar użytkownika
S h e walks out with her
blood red cloak, but red
›››› is his favourite shade.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: Chlebaka w stylu glamour, takiego całego w kryształkach z napisem by comic sans o dumnej treści "chlebak".
Nie żeby Paisley nie jadła chleba, ani też nie używała chlebaka do chowania w nim pieczywa. Problem jest zgoła inny, mianowicie sryliard brylancików marki krzak niespecjalnie wpisuje się w jej gusta. Żeby to jeszcze Marc się postarał i dał jej chlebak wypełniony kryształkami Swarovskiego, to mogłaby się zastanowić, ale taki o, zwykły? Nie, nie, nie.

NIE CHCĘ: Granulatu dla gekona.
Po pierwsze i najważniejsze, Paisley nie posiada gekona. A po drugie, trochę mniej ważne; co ona właściwie miałaby zrobić z granulatem dla gekona, nawet jeśli by go dostała w prezencie? Zawsze można nim okleić wyżej wspomniany chlebak, ale... Po co?

NIE CHCĘ: Karnetu na kolonoskopię.
Paisley boli dupa wystarczająco i bez tego. Nie muszę chyba tłumaczyć nic więcej.
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2025 8:59 pm przez Paisley Flores, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
─── Dooo, dooo, dooo.
I’m a loser, a disgrace!
nøctøøria
This is tricky, tricky d i s c o.
28 y/o
CHRISTMASSY
165 cm
mechanik w Scarborough Auto Care
Awatar użytkownika
In the end even the stars
choose destruction over life.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona / jej / ją
typ narracjitrzecioosobowa / pierwszoosobowa
czas narracjiprzeszły / teraźniejszy
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: kosmetyków
Jeśli już nich korzystam, używam konkretnych marek i dotyczy to każdej części mojego ciała. Nie potrzebuję mazideł poleconych przez czyjąś matkę/sąsiadkę/kosmetyczkę, które nie widziały mnie na oczy i nie mogą wiedzieć, co lubi moja twarz, włosy czy tyłek.

NIE CHCĘ: roślinek
Ogrodnictwo to zdecydowanie jedna z moich słabości; brakuje mi do tego cierpliwości i uwagi, którą wolę poświęcać innym sprawom. Jak do tej pory, na moim parapecie był w stanie przetrwać jedynie kaktus, a to i tak prawdopodobnie tylko dlatego, że raz na pół roku przypadkiem zdarzyło mi się wylać na niego odrobinę wody.

NIE CHCĘ: karmy albo zabawek dla psa
Aktualnie nie mam pod swoją stałą opieką żadnego zwierzaka. Mój pies został z byłym mężem, więc przekazanie mu jej również nie wchodzi w grę.
Remy
na pewno metagaming i posty pisane przy pomocy AI (szanujmy się), co do reszty - za długo by wymieniać; dam znać
33 y/o
For good luck!
170 cm
dyrektor finansowa w northex industries
Awatar użytkownika
Santa should be finishing up anytime now. Talk about a recluse. He only comes out once a year, and he never catches any flak for it! Probably lives up there to avoid the taxes.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 4
NIE CHCĘ: karnetów na wycieczki
Ponieważ lata już nie była na urlopie i wcale nie chce, niemal każdą chwilę poświęcając pracy.

NIE CHCĘ: błyskotek
Bo odkąd sama może pozwolić sobie na kupowanie ich bez zastanowienia, zebrała całkiem pokaźną kolekcję.

NIE CHCĘ: albumów fotograficznych i innych sentymentalnych bzdetów
Bo i tak nie ma czasu, żeby kiedykolwiek do nich zajrzeć.
Magda
unikam wątków nierozwijających relacji oraz opisów przemocy na tle seksualnym i przemocy nad zwierzętami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kalendarz Adwentowy”