0 y/o
For good luck!
0 cm
workin' nine to five what a way to make a livin'
Awatar użytkownika
I don't want a lot for Christmas...
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

Okienko 19
Sprawdzamy kto jak obchodzi Wigilię! Pochwalcie się jakich potraw nie może zabraknąć na Waszym wigilijnym stole, bo byłaby to rodzinna potwarz! Co jest zawsze? Co jest niecodzienne? A może macie coś kontrowersyjnego? I, co najważniejsze - barszcz z uszkami czy grzybowa?

Kod: Zaznacz cały

[zam=OKIENKO 19]
[center]TEXT[/center]
[/zam]
Fircyk
All I want for Christmas is pooooost
48 y/o
CHRISTMASSY
168 cm
detektywka wydziału zabójstw w Toronto Police Service Headquarters
Awatar użytkownika
The Grinch stole Christmas and so did I
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracjitrzecioosobowa
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Zawsze musi być barszczyk czerwony. To jest mus. Pewnie jak każda szanująca się polska rodzina mamy też sałatkę jarzynową. Jednak oprócz niej zdarza nam się robić także inną z ryżu, gotowanego kurczaka, ananasa, kukurydzy i majonezu, którym wszystko jest wymieszane. Obowiązkowo też jakaś rybka. Niekoniecznie musi być to karp chociaż staramy się, aby był jedną z tych ryb, których zwykle mamy kilka rodzajów. Moi rodzice też zawsze się rozkoszują rybką w zalewie octowo-pomidorowej z cebulką, ale dla mnie jest to marnowanie dobrej smażonej rybki. Nie zapraszam do dyskusji :lol:
Ari
Nie lubię narzucania mojej postaci reakcji i zachowania oraz dopisywania do jej rzeczy czy sterowania nią w jakikolwiek sposób bez konsultacji.
34 y/o
CHRISTMASSY
171 cm
koronerka w toronto police service
Awatar użytkownika
znowu z dziewczętami
śmiejemy się trzema
chuj zostawcie paczki
i tak nic w nich nie ma
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
u mnie wszystko jest standardowe, bez żadnych udziwnień, ale i tak reszta może nie istnieć, bo:
Obrazek
bubek
nie lubię postów z ai i takich o niczym, braku zaangażowania w fabułę i kiedy druga strona nie wykazuje się inwencją twórczą
28 y/o
CHRISTMASSY
159 cm
prezenterka w CBC News
Awatar użytkownika
This is my resting Grinch face
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiżeńskie
typ narracji3os.
czas narracjiPrzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Grzybowa! Najlepsza część wigilii! Później już standardowo tylko pierogi, kapusta i ryba - na szczęście już nie karp, więc nie daję mułem! Że śledzia też już porezygnowali, bo koniec końców nie było komu tego jeść. A kontrowersyjne są tylko kluski z makiem na słodko.
35 y/o
CHRISTMASSY
165 cm
adwokat / prawnik w sądzie i po za nim
Awatar użytkownika
Melanie to pani adwokat, która postawiła aktualnie na siebie i stała się może delikatnie samolubna
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkizaimki
typ narracjityp narracji
czas narracji-
postać
autor

OKIENKO 19
RYBA! Najlepiej w dużej ilości i różne rodzaje, w tym oczywiście król - KARP. Bez tego i bez ości szukania, nie ma świąt. Chyba nie było u mnie roku aby nie kupili karpia i nie pływał w wannie. Chociaż ja lubię rybke w panierce każdą inną bez ości. Filety rulez...[if you know what i mean]
Marlen.
zagram wszystko co utrzymuje się w ramach dobrego smaku, bez krzywdzenia dzieci oczywiście!
29 y/o
CHRISTMASSY
169 cm
śledcza at toronto police service
Awatar użytkownika
lepiej strzela niż gotuje.
a świąt to kurwa nienawidzi
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
typ narracji3 os
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
U mnie wszystko dzieli się na pół, bo jeździmy na zmianę do rodzinki ze strony taty albo mamy i regionalnie to są kompletnie inne tradycje i jedzenie na stole. Nawet barszcz u jednych się je z uszkami a u innych z fasolą (hatfu). Tak poza tym to ryba, pierogi i śledzik.
Z ciekawostek, to od strony ojca: wujek prowadzi własne łowisko (stawy maja itd) i pół rodziny się spotyka wcześniej i sobie sami łowią karpie, które potem lecą na stół XD Kinda sad ale it is that it is.
kasik
nudy. a tak poza tym, to używania AI, czytania mojej postaci w myślach i braku inicjatywy.
34 y/o
CHRISTMASSY
180 cm
pracownik stacji benzynowej Petro-Canada & Car Wash
Awatar użytkownika
There is, however, one teeny-tiny Christmas tradition I find quite meaningful... Mistletoe. Now pucker up and kiss it, Whoville! Boi-yoi-yoi-yoing!
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiŻ
typ narracji3os
czas narracjiPrzeszly
postać
autor

OKIENKO 19
Bigos i pierogi z kapustą i grzybami obowiązkowo. W kwestii zupy stoję pośrodku - od strony taty barszcz, od strony mamy grzybowa, więc gdzie się nie pojechało, było inaczej :lol: Mama zawsze robi barszcz, ale ja jeden jedyny raz zagramanicą robiłam święta z polskim akcentem, to była zupa grzybowa z polskich suszonych grzybków leśnych.
I oczywiście nie może zabraknąć sernika. Bez i z rodzynkami, żeby zadowolić każde gusta.
Z kontrowersji, które napotkałam na tutejszej kolacji świątecznej: wędzony łosoś z sosem musztardowo-koperkowym, consomme z odrobiną burbonu i pastel de marisco.
Obrazek
gall anonim
rodzynki w serniku
28 y/o
CHRISTMASSY
165 cm
mechanik w Scarborough Auto Care
Awatar użytkownika
In the end even the stars
choose destruction over life.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona / jej / ją
typ narracjitrzecioosobowa / pierwszoosobowa
czas narracjiprzeszły / teraźniejszy
postać
autor

OKIENKO 19
Nie jadam tak wielu rzeczy, że na moim stole mogłyby się znaleźć jedynie: smażone pierogi, pieczywo, jajka w majonezie, krokiety, paszteciki, mięso z kurczaka i sałatka jarzynowa.

Barszcze, żurki, grzybowe czy inne świąteczne zupy mogłyby nie istnieć.
Remy
na pewno metagaming i posty pisane przy pomocy AI (szanujmy się), co do reszty - za długo by wymieniać; dam znać
34 y/o
CHRISTMASSY
184 cm
właściciel klubu i informator policji | Emptiness
Awatar użytkownika
świąt nie będzie!
miał być cichy, niewidoczny, w końcu balansuje na granic między kokainą na złotych tacach i bronią ukrytą pod drogimi marynarkami, a kajdankami i odznaką przy pasku... a jednak tak bardzo rzuca się w oczy, że trudno go nie zauważyć, z tymi jego tatuażami, z tymi kolorowymi koszulami, złotymi łańcuchami na opalonym karku i... niewyparzoną gębą
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkinie
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Zważając na to, że u mnie goście z Brazylii i Afryki, to robimy im, żeby mieli wybór grzybową i barszczyk z uszkami, żeby im pokazać polskie tradycyjne smaki. Najbardziej jednak zajadają się sushi i pierogami. Oczywiście nie może zabraknąć śledzika. Jarzynowa królowa sałatek też jest. No i rybki różne, karpik musi być. A z dziwnych to nie wiem, kapusta z grochem i grzybami? U nas regionalnie się dodaje ziemniaki. A no i kontrowersyjny, ohydny kompot z suszu, który każdy musi spróbować, nikt nie lubi, a potem wszyscy mówią, że dobry. Do tego poncz na grzańcu i wszystko jest pyszniejsze i nikt się nie przejmuje przypalonymi pierożkami, czy rybką.
zgrozo
stania w miejscu
29 y/o
For good luck!
157 cm
Head of Creative & Strategy Department
Awatar użytkownika
W te Święta dostałem Od Was w prezencie
12 robaków
11 dzieciaków
sąsiadów okropnych
9 lat bezrobotnych
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
czas narracjiprzeszły
postać
autor

OKIENKO 19
Raczej wszystko standardowo. Jakaś ryba, barszczyk z uszkami i tyle pierogów, ile stół jest w stanie unieść. Ciekawostka rodzinna – często na stole pojawia się kutia. Wprawdzie nikt tego nie chce jeść poza moją mamą, ale co roku ktoś ją robi i liczy na cud.
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
Werka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kalendarz Adwentowy”