18 y/o, 170 cm
gimnastyczka, uczennica w Riverdale Collegiate Institute
Awatar użytkownika
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćnie
wątki 18+nie
zaimkiona/jej
postać
autor

Tłumu, to znaczy braci i sióstr przyrodnich oraz biologicznych
to będzie skomplikowane, ale przynajmniej jesteśmy bogaci!
STATUS: AKTUALNE | 24/07
ObrazekObrazek
Royce i Wang. Ojciec i matka. Dla niektórych natomiast ojciec i macocha, lub na odwrót - ojczym i matka.
Oboje są bogaci. Oboje mają na koncie porządne sukcesy w swoich zawodach. Finalnie mają również wspólny sukces w relacji, choć ich początki na scenie towarzyskiej nie były do końca satysfakcjonujące. Nie pomogły nawet dzieci - których właśnie szukam.

Oto, co zawarłam w karcie postaci o rodzinie:
Jej rodzina jest prawdziwą mieszanką, możliwe że wybuchową. Ojciec, czyli część Royce, jest sławnym projektantem mody i właścicielem ekskluzywnej marki dla elity, Royce, będącej jego największym osiągnięciem i imperium. Ma brytyjsko-amerykańskie korzenie. Osiągnął zbyt dużo, by wymieniać, ale z pewnością trzeba podkreślić, że współpracował z takimi domami mody jak Prada, Givenchy czy Alexander McQueen, a nawet bywał na okładkach "Vogue". Jej matka, część Wang, o pochodzeniu chińsko-koreańskim, jest producentką oraz reżyserką filmową. Co prawda wywodziła się już z wpływowej rodziny, ale karierę wypracowała samodzielnie - od montażystki, przez asystentkę reżysera, aż po własne studio filmowe. Ma na koncie parę dobrych nagród jak Złote Lwy, BAFTA, Emmy, lecz wciąż dąży do upragnionego Oscara. Krytycy wróżą go jej od dawna, ale jeszcze nie doczekała się nominacji. Oboje mają za sobą inne małżeństwa, a przez to mają też inne dzieci. Ze sobą również mają parę pociech - Layla (Leia) jest ich najmłodszą córką.
I od tego momentu wprowadzam zasadę kto pierwszy, ten lepszy. Tyczy się to tylko poprzednich małżeństw którejś części rodziny. Jesteś pierwszy lub pierwsza - gratuluję, dostajesz prawo do określenia całej przeszłości dotyczącej ojca lub matki! Jak wyglądało ich małżeństwo z drugim rodzicem twojej postaci, czy było to ich pierwsze małżeństwo, jak to wszystko się skończyło itp. Jeśli oczywiście chcesz, bo zawsze możemy wspólnie dogadać szczegóły!

Nie narzucam nic oprócz etniczności - w przypadku Royce'ów może być biała lub mieszana, w przypadku Wangów azjatycka lub mieszana, a w złączeniu obowiązkowo mieszana, z przewagą wyglądu azjatyckiego jak moja Leia. Wiek starszy niż Leia, ale bez przesady - żeby nagle jej rodzice nie okazali się być staruszkami :lol: Dogadamy się!

Na dzień ważności poszukiwań lista prezentuje się o tak:

Royce:
Mira Luxley (dziecko poza małżeństwem) - 27 lat
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
IMIĘ NAZWISKO - WIEK

Wang:
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
IMIĘ NAZWISKO - WIEK

Royce-Wang:
IMIĘ NAZWISKO - WIEK
Layla (Leia) Royce - 18 lat

Potrzebujesz więcej szczegółów? Wahasz się? Odsyłam do karty postaci Lei, gdzie jest ździebko więcej informacji. Jeśli czegoś nie ma = możemy dogadać, by Tobie również pasowało. Kwestia relacji również jest do ustalenia. Możemy się kochać, możemy nienawidzić. Twoja postać mogła zostać wydziedziczona, uciekła albo dalej żyje pod dyktando rodziców. Co wolisz!

Jeśli rozważasz moje poszukiwania lub masz więcej pytań - zapraszam na pw (najlepiej na Mazarine Winters) lub na discord - shad0wlin_ <3
Lin
sterowanie moją postacią bez mojej zgody
23 y/o, 170 cm
Student/Złota Rączka w PATH
Awatar użytkownika
Don't try me. I'm the kindest rude person You'll ever meet.
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiwhatever
postać
autor

Isn't everyone's family
a little fucked up?
STATUS: AKTUALNE | 25/07
ObrazekObrazek

We'll never be those kids again

Rodzina Rivera ma swoje korzenie w Meksyku, w miasteczku portowym Ensenada w północno-zachodniej części kraju. To dobre miejsce dla takich jak my – wybrzeże przyciąga turystów z portfelami wypchanymi aż miło, w sam raz, by ulżyć im w tym trudzie noszenia i uwolnić od obowiązku.
Z czego żyliśmy w tamtym czasie? Przede wszystkim z tego, co do domu przynosił ojciec, ale nie oszukujmy się; źródło zarobku nie było bardziej chwalebne od naszych metod.
Sprawne dłonie, niekiedy współpraca, łatwość w przeprowadzaniu wszelakich akcji dywersyjnych czy setki sposobów na odwrócenie uwagi – wszystko to było nie tylko atutem, ale również koniecznością i to nie tylko na ulicach. Kradzieże pomiędzy nami, czy zabawek czy słabo ukrytej pod materacem paczki zdobycznej paczki żelek zdarzały się na tyle często, by nauczyć nas kreatywności w wynajdywaniu kryjówek oraz niejednokrotnie doprowadzały między nami do rękoczynów, skoro w domu nie funkcjonowała żadna instytucja sprawiedliwego podziału. Ale mieliśmy siebie. My, rodzeństwo, parszywa jedenastka.

Ważniejsze daty i wydarzenia:

07-06-2011 – nielegalne przekroczenie granicy Meksyku ze Stanami Zjednoczonymi
18-03-2017 – rodzina przenosi się do Sacramento (ojciec i matka, co do reszty rodzeństwa jest to do ustalenia)

Felicia Sofía z domu Álvarez (ur. 08-01-1968, Peñoles, Meksyk)
Matka, która swoją rodzicielską rolę sprowadziła do wypchnięcia całej jedenastki na świat. Większość z nas kojarzy ją głównie z rezydowania w kamperze w niewielkim ogródku naszego podwórka, ciężkiego zapachu kadzideł i uzależnienia od Oksykodonu. Podobno niegdyś, jeszcze przed pierwszym dzieckiem, była hipiską. Po tamtych czasach pozostały jedynie historie jakie opowiadała nam w lepsze dni, kilka niespełnionych marzeń i naleciałość do snucia niestworzonych teorii spiskowych.

Ramon Cavernario Rivera (ur. 24-10-1966, Ensenada, Meksyk)
Ojciec, który istniał tylko wówczas, gdy akurat nie było żadnej roboty (więc rzadko), pojawiał się w domu jak diabeł z pudełka, prawdopodobnie nie pamięta połowy naszych imion, a jako sposób nadrabiania rodzicielskich obowiązków szczególnie chętnie stosował pas bądź kabel od prodiża (bo przecież na tym polega wychowywanie dzieci, nie?). Autorytetem siły trzymał całą rodzinę w patologicznej garści i to za sprawą jego decyzji wszyscy migrowaliśmy do USA.

Maya Rivera (María José Rivera) - REZERWACJA

Siostra

Siostra

Siostra

Brat

Brat

Brat

Brat

Brat

Brat

Milo Francisco Rivera (ur. 14-08-2001)
Najmłodszy z całej zbieraniny. Ledwie kilka miesięcy po nielegalnym przekroczeniu granicy ojciec podjął decyzję o tym, by przypadkiem zapomnieć o nim na dworcu w Prescott w Arizonie. Od tamtego czasu nie miał kontaktu z resztą rodzeństwa.

Jestem bardzo elastyczny jeżeli chodzi o modyfikacje. Poza informacjami zawartymi w powyższych szukajkach nie mam żadnych wymagań co do wizerunków, historii postaci ani jej planów na przyszłość, prosiłbym jedynie o zachowanie wskazanej chronologii.
Liczę na to, że przynajmniej część rodzeństwa zechce w swoim czasie poszukać tych, których da się znaleźć, może niektórzy trzymali się przez lata razem, w każdym razie miło by było pewnego dnia rozegrać coś wspólnie o ile będą chętni.

W razie pytań zapraszam do kontaktu 💜
I walk alone, not because I have to, but because I choose to
For good luck!
Please be kind ❤
31 y/o, 188 cm
artysta, fałszerz
Awatar użytkownika
nigdy nie wiem, co tu napisać...
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona, jej
postać
autor

respect your elders!
we're twins, you moron
ObrazekObrazek
Myślę, że tytuł poszukiwań idealnie podsumowuje to, jak wyobrażam sobie ich relacje!
Nie mam wielu wymagań — musi być jedynie mądrzejsza od niego (co nie jest szczególnie trudne) i ogarnięta! Ktoś musi, pewnie słyszała to całe życie.
Czasami zachowuje się jakby była jego starszą siostrą, a jej rolą było ustawianie go do pionu (syzyfowa praca); on za to nie przepuszcza żadnej okazji, by przypomnieć jej, że zjawił się na świecie pierwszy (jakieś jedenaście minut!).
Z oczywistych powodów nie muszą być do siebie podobni wizerunkowo - co tylko dopełni obraz pt: ogień i woda!
Jeśli ktoś lubi zakręcić się w historii, motywach, powodach i wszystkim co wpada pod "tło postaci", to można pomyśleć o tym tak, że... zwyczajnie miała pecha, bo uradziła się dziewczynką? Bądź grzeczna, dziewczynkom nie wypada, uśmiechnij się... i tak dalej... w tym samym czasie Ambrose słyszał boys will be boys! i podobne pieprzenie - na pewno ich to w jakiś sposób ukształtowało, ale czy podzieliło? Całą relację ustalmy sobie razem <3
For good luck!
ambrose
be nice, play nice!
30 y/o, 190 cm
łyżwiarz figurowy, wieczny uciekinier
Awatar użytkownika
most days I am a museum of things I want to forget
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

you are dearer to me than myself
a brother's oath from the sands of kemet
ObrazekObrazek
Pamiętasz?
Pamiętasz, jak uwieszony na maminym ramieniu zaglądałem w dół Twojej kołyski? Płakałaś tak głośno — do utraty tchu! Czy wtedy świat wydawał Ci się tak przeraźliwie straszny? Wpatrzony w tę zaróżowioną twarzyczkę pragnąłem, tylko by nigdy po Twoich policzkach nie spłynęła już żadna łza.
Pamiętasz?
Nigdy nie odmówiłem Ci wspólnej zabawy, pozwalając stroić się w wymyślne kreacje. To dzięki Tobie nauczyłem się z niebywałą delikatnością splatać Twoje długie hebanowe włosy. Mogliśmy tworzyć wtedy własny świat utkany baśniowymi nićmi.
Pamiętasz?
Jak z błyszczącymi z ekscytacji oczami wyszeptywałem Ci w sekrecie powód moich letnich zniknięć; tego chłopaka fruwającego po nieboskłonie. Pamiętasz, gdy ocierałaś moje policzki po jego ostatnim locie. Tylko Ty na tamten moment rozumiałaś niszczący mnie ból; pomogłaś mi w nim nie zatonąć. I ten ogień tańczący w mych oczach, kiedy tylko wracałem z lodowiskowej tafli. Wiedziałaś — zawsze wiedziałaś — że kryło się za tym coś więcej. I słyszałaś, jak to imię drżało na moich ustach, gdy szeptem spowiadałem się gwiazdom razem z Tobą na dachu kamienicy.
Pamiętasz?
Odgłos łamanego nosa chłopaka, który nie dawał Ci spokoju od tygodni. Zawsze daleko było mi do tak agresywnych posunięć, lecz widząc Twoje umęczone spojrzenie, coś po prostu we mnie pękło.
Pamiętasz?

Kiedy będąc w szponach choroby, wodziłem smutnym niewidzącym wzrokiem po całym mieszkaniu. To nastąpiło niedługo po jednym z tych epizodów manii; chaosu niszczącego moje życie.
Pamiętasz?
Te wszystkie pocztówki, które ode mnie otrzymywałaś? Czy układałaś z nich na mapie drogę mojej niekończącej się tułaczki? W każdym z tych miejsc brakowało właśnie Ciebie, lecz nadal gnałem przed siebie w nieznanym kierunku. Cóż takiego działo się wtedy z Tobą, najdroższa siostro?

Jesteś tożsamym mi chaosem; w naszych duszach gra ta sama odległa melodia i powędrowałbym za Tobą do samego Duatu.

Obrazek

— Razem z Nadirem są dziećmi egipsko-libańskich imigrantów; Nadir urodził się jeszcze w Aleksandrii i przeniósł się razem z rodziną po trzech latach.
— To właśnie tutaj ich matka otworzyła rodzinny biznes; mały sklepik z przyprawami i wypiekami z rodzinnych stron. Nie zawsze jednak dobrze im się powodziło.
— Właściwie wychowywała ich wyłącznie mama, a później również i babcia; ojciec był prawie nieobecny przez całe ich wczesne dzieciństwo, a potem oficjalnie od nich odszedł. Pozostawiam Ci czy ona utrzymuje z nim kontakt.
— Dorastali w różnych warunkach; balansując pomiędzy przeciętnością i epizodami biedy. Założyłam, że Nadir, gdy zaczął zarabiać lepiej przez swoją karierę łyżwiarza,, wspierał też finansowo rodzinę; głównie siostrę i mógł wtedy opłacić jej studia (jeśli tak wybierzesz i dobierzesz, jak na to reagowała, bo czasami przez to oszczędzał na lekach dla siebie — tego jej na pewno nie zdradzał)
— Wygląd siostry jest mi obojętny, byleby jako tako pasował do ich korzeni! Wiek - jest młodsza, więc celowałabym coś w granicach od 24 do 29, ale to zawsze można trochę przegadać.
— Nadir kocha ją nad życie i to jest chyba najważniejsze. Nie będzie to zapewne też łatwa relacja, bo zapewne dźwigany ciężar traum na to by nie pozwolił. Pozostawiam Ci, jak sobie życie układa dalej; może przyciąga do siebie problemy? Ma nie po drodze z prawem? Czy również jest artystką jak brat? A może zapragnęła żyć zupełnie inaczej? Zapraszam serdecznie do pisania razem ich wspólnej historii <3

24 y/o, 179 cm
student | kuchcik w Archeo
Awatar użytkownika
But don't you worry there's no hurry for tomorrow 'cause today's still young
nieobecnośćnie
wątki 18+tak
zaimkiona/jej
postać
autor

Cause we're all just kids
who grew up way too fast
STATUS: AKTUALNE | 26/07
ObrazekObrazek
Gauthierowie, pochodzący z Quebec City, przypominali każdą przeciętną, szczęśliwą rodzinę przez ponad dekadę od narodzin pierwszego syna, Dylana. Po przeprowadzce do Toronto matka zaczęła zdradzać ojca, w trakcie separacji wykryto u niej zaawansowany nowotwór i wróciła do rodziny na ostatnie tygodnie życia. Od tego momentu wychowywał ich samotny ojciec, chociaż "wychowywał" to trochę za dużo powiedziane, jako że zwalił obowiązki rodzicielskie na pierworodnego. I tutaj zaczyna się nasza historia!
Poszukuję dwójki młodszego rodzeństwa - siostry (19-20 l.) i brata (17-19 l.), którymi Dylan zajmował się od kiedy był w stanie samodzielnie odpalić kuchenkę bez katastrofalnych zniszczeń. Robił im zarówno za matkę jak i za ojca, zabawiał po szkole, odrabiał z nimi lekcje i prasował im mundurki do szkoły. Poświęcił własne dzieciństwo by pozwolić im przeżyć swoje w beztrosce, chociaż przed osiągnięciem pełnoletniości zarówno pogonił ojca do opieki nad domem, jak i nauczył młodsze rodzeństwo podstaw przetrwania. W tym momencie minęło już pięć lat od kiedy Dylan wyprowadził się zaczynając studia, jednak niezmiennie siostra i brat są jego największą słabością i oczkiem w głowie.

W pigułce:

Abigail Gauthier (z domu Pelletier) - matka, zmarła w 2013 roku
Cédric Gauthier - ojciec, NPC
Dylan Gauthier (24 l.) - najstarszy z rodzeństwa, aktualnie na studiach medycznych
siostra (19-20 l.) - średnie dziecko
brat (17-19 l.) - najmłodsze dziecko

• Jedyne wymagania są co do wieku, aby zgadzały mi się z kartą, reszta jest całkowicie dowolna
  • Nie narzucam aktualnej relacji między rodzeństwem - możemy pokombinować dowolnie i stworzyć coś ciekawego
  • Zapraszam do kontaktu na PW albo dc:floweryloser (na dc szybciej odczytam), nie gryzę i jestem naprawdę ugodowym człowiekiem <3
For good luck!
tucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukiwania”