-
“There is no exquisite beauty… without some strangeness in the proportion.”
— Edgar Allan Poe
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkiona/jejtyp narracjitrzecioosobowyczas narracjiprzeszłypostaćautor
Opis: Poszukuję wszelkiej maści dziwaków, artystów, nocnych marków oraz ludzi z niepokojąco skomplikowaną psychiką do mniej lub bardziej chaotycznych relacji. Mogą być wspólne papierosy na dachu po alarmie przeciwpożarowym, przypadkowe znajomości z galerii sztuki, absurdalne wyprawy po secondhandach, podszyte dramatem romanse albo ciche siedzenie przy pianinie o trzeciej nad ranem. Francesca chętnie wciągnie kogoś w teatralny chaos własnej codzienności — od szycia kostiumów w mieszkaniu zawalonym materiałami, po spontaniczne tańce w kuchni przy starym walkmanie. Mile widziane relacje trudne, intensywne, z lekką nutą melancholii i emocjonalnego bałaganu.
Status: nieaktualne 27/05
-
Meager as it is. Nothing to lose as I have. Nothing is something somehow.
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkityp narracjityp narracjiczas narracji-postaćautor
Opis: chciałbym rozruszać trochę postać. Możemy się znać z przeszłości, może podwoziłeś mnie autostopem albo spędziliśmy razem kilka dni, zanim oboje poszliśmy w swoje strony, może znamy się ze szpitala, a może przyjaźnimy się od dawna i utrzymaliśmy znajomość na odległość, zanim zniknąłem bez słowa, może znasz mojego brata i uważasz, że jestem mu winny pieniądze. Lubię dramaty i utrudniać sobie życie, chętnie coś razem pomyślę
Status: aktualne na 14/05
-
so baby, let's get messy, let's get all the way undone
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkiżeńskietyp narracjitrzecioosobowaczas narracjigłównie przeszłypostaćautor
Opis:
1) Ruby jest córką polityka, znanego i uwielbianego przez społeczeństwo filantropa – chcąc nie chcąc sama jest więc na świeczniku. Ma względnie poukładane życie… i dosyć robienia tego, co powinna.
W karcie wspominam: „zaczynasz spotykać się z tymi, którzy do świata twojego ojca należą jeszcze bardziej od ciebie. Z początku niewinnie, nieśmiało, z bijącym od adrenaliny sercem, gdy przekraczasz próg drogiej restauracji, gdzieś za miastem; gdzieś, gdzie szanse, że ktoś was rozpozna, wynoszą pięćdziesiąt na pięćdziesiąt. To ryzyko jest cudowne. Nudzisz się. Pragniesz coś poczuć, tak zwyczajnie i spontanicznie, bez żadnych planów. Podświadomie chcesz też utrzeć ojcu nosa. Bo co, jeśli ktoś zobaczy?”.
Możesz być kimś z przeszłości albo zamieszać w jej życiu dopiero teraz.
Status: aktualne na 15/05
2) Chętnie przyjmę również coś poza tym, co wyżej. To nie muszą być wielkie dramaty, ale osobiście unikam raczej gier typu przysłowiowe picie herbatki. Lubię pokminić nad relacją i od siebie na pewno mogę zaoferować wyjście z propozycjami, zależnie od postaci. Moje pw stoi też otworem, jeśli komuś jej postać pasowałaby do jakiejś konkretniejszej wizji – może akurat
Status: aktualne na 22/05
-
a Canadian is somebody who knows how to make love in a canoe
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkizaimkityp narracjinarracja trzecioosobowaczas narracjiczas przeszłypostaćautor
Opis: Z racji tego, że mam na Aaronie jeszcze jedno miejsce na wątek szukam kogoś do gry. Możemy rozegrać coś związanego z pracą, rozwiązać kryminalną zagadkę, uratować Twoją postać z opresji lub zwyczajnie napić się kawy czy zaśpiewać na karaoke
Status: nieaktualne 19/05/2026
-
Le gusta que la miren cuando ella baila sola.
Le gusta más la casa que no pasen las horas.
Le gusta Barcelona.
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkizaimkityp narracjitrzecioosobowaczas narracjiprzeszłypostaćautor
Opis: Przyda się mi jakis wątek dla Marysi, bo mam ostatnio trochę pod górkę w znalezieniu tutaj czegoś, a jak są to uciekają. Nie ukrywam, że jakaś przyjaciółka najlepiej w zbliżonym wieku by mi tutaj się idealnie wpasowała albo jakaś relacja po sąsiedzku. Jeśli jednak ktoś ma jakiś pomysł na rozgrywkę i stwierdzi, że Maria się nada by pomóc coś rozegrać, zdobyć odznakę itp. to się gorąco polecam.
Status: AKTUALNE 20/05
-
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkizaimkityp narracjinarracja trzecioosobowaczas narracjiczas przeszłypostaćautor
Opis: Mam na Falixie wolne sloty na watek, dlatego szukam kogoś do wspólnej gry
Status: nieaktualne
-
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkion/jegotyp narracjityp narracjiczas narracji-postaćautor
Opis: Marzy mi się, żeby Ashisha rozkręcić, a zatem szukam praktycznie wszystkiego Chętnie rozegram zarówno bardziej dramatyczne, emocjonalne relacje, jak i luźniejsze wątki obyczajowe. Ash jest dość specyficzny społecznie — bardzo inteligentny, trochę dziwny, trochę smutny i zdecydowanie z tych, którzy bardziej obserwują niż mówią.
Bardzo chętnie przygarnę:
— znajomości ze szpitala / uniwersytetu (innych lekarzy? jego studentów? pacjentów?);
— przyjaźnie (także te bardziej skomplikowane i trudne);
— kogoś, dzięki komu Ash mógłby zbliżyć się do świata sztuki, bo w sekrecie jest całkiem niezłym rysownikiem...
— wszelkie tarapaty, komplikacje i dramaty;
Bardzo lubię slowburny, trudne emocje i relacje budowane na kontraście charakterów. Zapraszam
Status: aktualne na 25/05
-
Sooner or later, you'll find out. I live in a pattern of breakdowns. You'll bend to my silence, it's so loud and then you'll lose me to the crowd
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkion/jegotyp narracji3osczas narracjiczas przeszłypostaćautor
-
You know you're losing now and though it's hard to admit it's true,
Loving was easy but now love is blind I'd call it winner's choice,
When I'm waving goodbye to you Loving was easy but now love is blind.
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkiona/jejtyp narracjitrzecia osobaczas narracjiprzeszłypostaćautor
Opis: Przeszłość, która ciągle powraca. Osoba albo osoby za czasów, kiedy jeszcze nie myślała o tym, że małżeństwo to jednak nie taki zły pomysł. Przyjaciele? A może wrogowie? Wszyscy ci, którzy przewinęli się przez jej nastoletnie życie, czy też początki jej studiów na Uniwersytecie Toronto. Niekoniecznie musieli z nią studiować. Mogli się po prostu "napatoczyć" i wpłynąć na nią w mniej lub bardziej pozytywny sposób. Teraz spotykają się ponownie, choć mogli utrzymywać ze sobą kontakt już od dłuższego czasu. Wszystko jest do ustalenia.
Status: aktualne na 26/05
-
zostanę tylko w obietnicach, w myślach, niedopalonych papierosach - na nich moja szminka
nieobecnośćniewątki 18+takzaimkiona/jejtyp narracjitrzecioosobowaczas narracjiprzeszłypostaćautor
Opis: szukam na tej świeżynce fajnych, luźnych rozgrywek! nie mam jakichś szczególnych wymagań, po prostu zagrajmy i zobaczymy, w którą stronę nas to poniesie! lubię, kiedy obie strony wykazują zaangażowanie w fabule, więc miło, jak nie będziemy stać stać jak te kołki
Status: aktualne na 03/06