państwo kensington nie byli specjalnie zaangażowani w wychowanie swoich ukochanych małolatów, zrobiły to w większości nianie, no chyba, że trzeba było nauczyć ich wszystkich kilku modlitw na blachę albo dopilnować, żeby odmówili różaniec do końca. byli i są rodzicami, ale wyłącznie na własnych warunkach - zawsze pojawiali się wtedy, kiedy było im wygodnie: kiedy trzeba było ruszyć na ksenofobiczną tyradę o niezagrażającej im mniejszości, przeżegnać się gdy w wieczornych wiadomościach pojawiały się klipy z marszu równości, albo podarować dzieciom coś drogiego i uznać to za powód do tego, żeby okrzyknąć się wspaniałymi rodzicami.
- archibald chauncey kensington (60) - ojciec, głowa rodziny i obecny prezes kensington automotive. w rodzinnym domu widywany raczej od święta, a na pewno rzadziej niż w country clubie albo na plebanii. staroświecki, konserwatywny i niezainteresowany zaktualizowaniem swoich poglądów.
- miriam kensington (53) - niespełniona trophy wife, na pełen etat zatrudniona na pozycji “zamożna kobieta z nadmiarem wolnego czasu”. z braku laku zaangażowana w życie swojej parafii, dyskretne plotkowanie o innych niespełnionych trophy wives i popijanie chardonnay.
- mary magdalene (molly) kensington (27) - najstarsza z rodzeństwa, zatrudniona w rodzinnej firmie i - ku niezadowoleniu archibalda - pierwsza w kolejce po spadek i jego posadę. miał być syn, taki co i dom zbuduje, i drzewo posadzi, i rodzinę założy, porządny dziedzic, ale wyszła
krnąbrna jędzarozkoszna córeczka, której kandydatura na pozycję prezesa sieje w sercu ojca najprawdziwszą trwogę. - brat/siostra kensington (+- 23-26)
- brat/siostra kensington (+- 18-22)
▻ starzy kensingtonowie są obrzydliwie bogaci - ich rodzina od kilku pokoleń zajmuje się produkcją części i silników dla przemysłu samochodowego, więc dzieciaki dorastały zamożne, lekko (albo i nie, okej) odklejone od rzeczywistości i rozpieszczone do bólu.
▻ jeśli chodzi o relacje z rodzicami i resztą rodzeństwa, wybór pozostawiam tobie<3 wszystkie chwyty dozwolone, dramaty i komplikacje mile widziane!
▻ super byłoby, gdyby imię twojej postaci było biblijne, a jeśli nie, to odrobinę bardziej tradycyjne. z założenia molly od dwunastego roku życia posługuje się pseudonimem zamiast właściwego imienia, więc rodzeństwo totalnie nie musi używać oficjalnych imion.
▻ jeśli o wizerunki chodzi - tutaj też pozostawiam pełną dowolność, z drobną poprawką na to, że powinni wyglądać na chociaż trochę spokrewnionych, więc może nie powinni być to niebieskoocy bladzi blondyni

▻ posty piszę raczej długie, lubię się rozpisać i to jest coś, co po prostu trzeba o mnie wiedzieć. oczywiście staram się zachować zdrowy rozsądek, a jak trzeba to się streszczę, ale nie ukrywam, że krótkie, zwięzłe odpisy nie są moją ulubioną formą prowadzenia “codziennych” rozgrywek.
▻ nieprzewidywalna natura mojej pracy sprawia że nie mogę obiecać zawrotnego tempa odpisów. średnio jest to odpis co 3-4 dni (chyba, trochę zgaduję), czasem trochę szybciej; bywa, że odpisuję jeszcze tego samego albo następnego dnia, ale zdarza się też, że nie mam możliwości zajrzeć na forum przez kilka dni i niestety nie zawsze mam na to wpływ. zawsze staram się jak najszybciej dać znać o potencjalnych obsuwach.
▻ zapraszam na pw, a potem potencjalnie discorda<3